ToniRintala

Ylen kysely maahanmuuttonäkemyksistä ei yllätä

Ylen kysely on taas hassu.

Ensin olisi voitu kysyä, että kuinka paljon pakolaisia Suomi kaiken kaikkiaan voisi ottaa! Nyt kysytään vain kiintiöpakolaisista, jotka ovat olleet vain pieni osa pakolaisten kokonaismäärästä viime vuosina.

Seuraavaksi tp-hakuprosessin haluaa EU:n ulkopuolelle jopa SDP, seuraten näin Tanskan demareiden linjaa, vihdoinkin.

Sitten kysymys: Tulisiko laittomasti Suomessa oleskeleville tarjolla olevia th-palveluita laajentaa tai supistaa nykytilanteesta?

Kuusi puheenjohtajaa vastaa, että laajentaa: "Kiireellisten hoidon lisäksi pitäisi tarjota alaikäisten lasten, raskaanan olevien ja synnyttäneiden äitien hoito"

Miten tuo on laajennus nykytilanteeseen? Jo nyt nuo hoidot on saatavilla mm. Helsingissä, Espoossa ja Turussa. Eivätkö vastaajat tiedä sitä? Mm. Helsingissä, Espoossa ja Turussa on menty tästäkin pidemmälle ja tarjotaan palveluja raskaana oleville ja synnyttäneille naisille, alaikäisille ja monille muille. Mitä nämä kuusi siis haluavat lisää?

Vihreiden höperö puheenjohtaja toteaa: "kaikille paperittomille joka puolella Suomea taataan välttämätön terveydenhoito" - Johan se on taattu! Eikö hän tiedä?

Tarveharkinnassa RKP, Keskusta, Vihreät ja Kokoomus harhakuvittelevat, että ilman tarveharkintaa saisi helpommin tarvittavia työntekijöitä maahan.

Yllättävää on se, että vain PS ja Siniset vastustavat naamioitumiskieltoa. Muut sallivat naamioitumisen julkisillakin paikoilla.

Sama jakautuminen kaksoiskansalaisuudesta. Vaikka Sipilä onkin halukas jonkinlaisia rajoitteita asettamaan. Suurin osa puheenjohtajista, ne naiivin sinisilmäiset, eivät halua.

Kehitysavun kasvattamista kannattaa vain suomalaisten selkänahkaa entistä enemmän raapivat vasurit. Muut ovat sitä mieltä, että ei nyt nosteta.

Peruskoulun maahanmuuttajamääristä vain Siniset haluaa harrastaa rotuerottelua.

Maasta poistettavan liikkumisvapautta ei halua tutut tahot rajoittaa. Vain suomalaisten liikkumisvapautta he  haluavat rajoittaa.

Rikollisten karkottamista haluaa helpottaa suurin osa vaikka osa vastaa kysymykseen ei, niin kuitenkin selittää, että kyllä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Kyse oli YLEN kyselystä.
Ja lopputulos sen mukainen.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Kyselyistä ( jolla vaikutetaan yleiseen mielipiteeseen ) on syntynyt mielikuva, että asettamalla kysymykset, saadaan haluttu lopputulos.

Ja toisaalta seuraa rahaa, eli kenellä on varaa tehdä jatkuvia mielipidetiedusteluja, sillä on rahaa joka seuraa rahan valtaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

YLE:llä on selvästi liikaa kansalaisia verottamalla saatua rahaa. Hankittiin 170 000 euroa maksanut "taideteos" ja nyt ostettiin ns. kysely, jolla muokataan kansalaisten mielipidettä haittamaahanmuuttoon ja joutilaiden Suomessa pitämiseen myönteisemmäksi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Joo. Pari kommenttia. Kysyttiin siis kiintiöpakolaisten määrästä. Kiintiöpakolaiset ovat sitä joukkoa, joka tulee/valitaan pakolaisleireiltä. Turvapaikanhakijat ovat eri porukkaa, se suurempi osuus ja he vain tulevat kuka mistäkin raja-asemille jättämään turvapaikka-anomuksensa, joka lakien mukaan on käsiteltävä.

Naamioitumiskieltoa ei edes kyselty vaan mielipidettä burkan käytön sallimisesta/kieltämisestä. Naamioituminen on vähän laajempi käsite. Siihen kuuluvat mm. kommandopipot ja kaiken maailman teräsmies-vaatteet.

Suomen Uutiset voi toki järjestää oman kyselyn, jolloin taataan puolueettomat ja sopivat tulokset.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Molempia ei taida saada. Tulokset ovat joko puolueettomia tai sopivia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Maasta poistettavan liikkumisvapautta ei halua tutut tahot rajoittaa. Vain suomalaisten liikkumisvapautta he haluavat rajoittaa."

Suomlaisten liikkumavapauden rajoittamisesta en löytänyt sanaakaan. Lienee blogistin rajoittunutta mielikuvitusta.

Toni Rintala

Blogistilla on vapaus ilmaista myös omia näkemyksiään tekstiinsä. Niitä oli siellä monta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No ehkä sitten valotat näkemystäsi, kuinka suomalaisten liikkumavapautta aiotaan rajoittaa? Persut kyllä sitä haluaisivat eu-erolla.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

Turvattomuuden tunteen kasvu. Se rajoittaa liikkumista.
Suomalaisia ajetaan pois julkisilta paikoilta, jos ovat liian lähellä "muita".

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Vihreiden höperö puheenjohtaja toteaa: "kaikille paperittomille joka puolella Suomea taataan välttämätön terveydenhoito" - Johan se on taattu! Eikö hän tiedä?"

Itse asiassa ei ole. Juuri tämän takia jotkut kunnat ovat tehneet erillispäätöksiä asiassa. Kyse on toki myös vähän siitä mitä on välttämätön terveydenhoito, mikä ei ole mitenkään täsmällinen tapa määritellä asiaa.

Toni Rintala

Kyllä ministeriö on näin ohjeistanut, että myös laittomille taataan välttämätön terveydenhoito. Voimassa jo 2016. Siinä oli se linkki:
https://stm.fi/laittomasti-maassa-oleskelevien-sos...

Jotkut kunnat ovat sitten itse laajentaneet palveluja tuosta välttämättömästä.

Lisäksi saavat nykyään rahaakin: Kela vahvistaa: Laittomasti maassa oleva voi saada toimeentulotuen ruokarahaa
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228637-kela-vahvi...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho vastasi kuten itse olisin tehnyt. En kuitenkaan äänestä perussuomalaisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalien jälkeenhän te sitten voitte oppositiossa katsoa, kun pakolaiskiintiötä nostetaan, nouseeko itku potenssin kaksi? Todennäkäisesti.

On se kovaa se persun elämä, mutta koeta kestää ja kirjoita vaikka vällillä Malmön pahasta tilanteesta, se tuo tyydytystä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Ensin olisi voitu kysyä, että kuinka paljon pakolaisia Suomi kaiken kaikkiaan voisi ottaa!" Varmaan sitä kaikenlaista voisi kysyä. Vaikka, että haluatteko sotia ja luonnonkatastrofeja vai olisiko mukavampi elää ilman.

Ilkka Huotari

Taas yksi esimerkki siihen väitteeseeni, että YLE/HS on luotettavuudessa samaa tasoa MV-lehden kanssa:

"Yle hoi! Olisi TOSI hienoa, jos kertoisitte, että maahanmuuttoasioita uutisissanne kommentoiva tutkija on Stop Deportations -aktivisti"

https://www.suomenuutiset.fi/yle-hoi-tosi-hienoa-k...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hyvin sekavasti kirjoitettu "uutinen". Mitä yllättävää siinä on, että väitöskirjatutkija esitellään väitöskirjatutkijana? Asiaa tutkivasta tulee asiantuntija. Jokainen voi googlaamalla sekunnissa löytää Bodströmin Twitter-tilin, jossa hän esittelee itsensä sanoin "maahanmuuttotutkija ja ihmisoikeusaktivisti".

https://twitter.com/ernabodstrom

Ilkka Huotari

Pelkästään Ylen (ja kaupallisten kanavien) tv-uutisia ja tv-lähetyksiä katsovat (siis ne, jotka eivät käytä juurikaan nettiä, joita on paljon) eivät tosiaankaan ole niin hyvin perillä asioista. Eivät he googlaa mitään, hyvä jos tietävät, mikä on internet.

Toimituksen poiminnat