ToniRintala

Valeuutisoinnin korjauksia (HS)

HS väittää: "Perussuomalaiset haluavat myös lopettaa kehitysavun."

Väite on valhe. PS ehdottaa kehitysapurahaston perustamista. PS ei vaadi kehitysavun lopettamista.

Sen sijaan hallituspuolueemme Siniset vaatii kehitysavun lakkauttamista, ainakin Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaatii. Virallisesti Siniset vaatii, noh "lopettamista": "Suhtaudumme kriittisesti perinteiseen julkisesti rahoitettuun kehitysapuun, joka ei ole onnistunut estämään siirtolaiskriisiä eikä hillitsemään kehittyvien maiden väestönkasvua."

Kehitysapua on kritisoitu muutoinkin. Kansalaisjärjestöt kertovatkin: "EU:n kehitysapu ei pure köyhyyteen."

EU:n virallinen kehitysapu on jo kymmeniä miljardeja, johon Suomi osallistuu maksajana. Sen lisäksi jäsenmaat, mm. Suomi, antavat omaa lisäkehitysapua. Miksi kaksinkertaista kehitysapua?

Väite: "maahanmuuttovastaisen nationalismin voittona"

Ei valhe, mutta vääristely. Mikä on maahanmuuttovastainen nationalismi? Ei nationalismi ole maahanmuuttovastaisuutta. Nationalismi on ihmiselle luontaista kaikkialla maailmassa.

Kaiketi äärioikeisto edustaa maahanmuuttovastaista nationalismia, mutta maahanmuuttopolitiikkaan haluaa muutoksia suurin osa kansasta. Ovathan Sipilän Keskusta ja muutkin puolueet todenneet, että liika on liikaa maahanmuutossakin.

HS väittää: "Samaan aikaan sekä perussuomalaiset että ruotsidemokraatit haluavat pysäyttää humanitaarisen maahanmuuton."

Tässä on oikein se, että tavoitteena on pysäyttää sen tarve. Hädänalaisia tulisi auttaa siellä missä hätä on eikä aiheuttaa väestöräjähdystä Euroopassa. Mitä pohjoisemmaksi ihmismassat siirtyvät, sen pahemmin maailman luonto kärsii.

Osa vihreistäkin haluaa lopettaa humanitäärisen maahanmuuton, koska se ei ole oikea tapa.
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi poistit viimeisimmän blogauksesi saksalaisesta videosalaliitosta? Sehän oli hillittömän hauska.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Rintala tarttui sutena vaivalla fabrikoituun valeuutiseen ja alkoi levittää sitä eteenpäin. Ja vain siksi, että tuo valeuutinen tuki hänen (minun mielestäni) vääristynyttä kuvaa tästä maailmasta jossa elämme.

Rintalan olisi aika mennä itseensä. Venäläisten ja heidän tukijoidensa sepittämät valheet uppoavat häneen täydestä. Herää jo!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Älä suotta herättele, viihdyttäväähän tuo on. Rintala nielee kaiken mikä sopii narratiiviinsa ”hook, sink and line”. Etevän satiristin puuttuessa alustalta, on hän mainio korvike. Välillä toki epäilen, kuten tuossa poisttussa blogauksessa, että kyse onkin etevästä satiirista. Tiedä häntä?

Toimituksen poiminnat