ToniRintala

Kuka maksaa ja mitä?

Jotkut vaativat, että suomalaisia tulisi verottaa ankarammin, jotta Afrikan ihmisille riittäisi enemmän rahaa.
Afrikassa on rahaa tuhat tai jopa miljoona kertaa enemmän kuin Suomessa. Afrikassa on kymmeniä miljardöörejä ja miljonäärejäkin sata kertaa enemmän kuin Suomessa. Miten suomalaisten rankempi verotus on ratkaisu Afrikan auttamiseksi? Pitäisikö keskittyä verottamaan afrikkalaisia rikkaita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Anteeksi mutta oletko kännissä?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Nyt Toni takaisin kirjoituspöydän ääreen!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämä on täysin valheellinen blogi. Poista Toni täysin väärät väitteet heti. Minä kirjoitin, että olisi hyvä jos veroparatiisien käyttöä kitkettäisiin, jotta saataisin vanhustenhuoltoon enemmän rahaa. En missään vaiheessa mitenkään puhunut korkeammista veroista tai siitä, että Afrikkaan pitäisi lähettää enemmän rahaa Tämän blogin ajatukset ovat Rintalan mielikuvitusta.

Tässä alkuperäinen blogi, jonka kommenteista nuo löytyvät. Sielläkin korjasin Tonin väärinymmärryksiä mutta eivät menneet perille.
http://saturintala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260224...

Nyt Toni tämä ymmärtämättömyytesi menee liian pitkälle ja valehtulusi loukkaa jo kunniaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Rintalan pariskunnan keskustelutekniikka perustuu tahalliseen väärinymmärtämiseen. Voin vain kuvitella, millaisia keskusteluja heillä käydään kahvikupin äärellä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Satu on skarppi keskustelukumppani mutta Toni ei yksinkertaisesti ymmärrä lukemaansa ja vaikka hänelle vääntää asian rautalangasta niin hän uskoo lujasti edelleen siihen väärinymmärrykseensä. En usko, että hän sinänsä on pahansisuinen mutta se, että kirjoitin hänelle selkeästi mitä tarkoitan ja hän silti päättää lähteä levittämään valetta on outoa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Toni itse asetti vanhustenhuollon määrärahat ja Afrikan kehitysavun vastakkain. Minä kirjoitin, että verojen välttelyn kitkemisen avulla voitaisiin myös rahoittaa vanhustenhuoltoa. Toni käänsi sen niin, että minä haluan korkeampia veroja, jotta Afrikkaan saadaan enemmän rahaa. Korjasin hänelle nämä väitteet eilen illalla enkä huomannut, että hän oli niistä väsännyt jo ihan bloginkin. Oletan, että tämä on vain Tonin ymmärtämättömyyttä eikä tarkoituksellista valehtelua.

Tämä on Toni kunnianloukkaus. Minä en ole missään väittänyt noin ja sinä kirjoitat kuitenkin täällä nimen mainiten, että olisin. Poista tämä blogi heti tai vien asian eteenpäin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Minä kirjoitin:

"Eikö esim. rikkaiden veronkierto olisi parempi paikka hakea vaipparahoja kuin äärimmäisessä köyhyydessä elävien auttaminen?"
http://saturintala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260224...

Ja kun Toni alkoi ymmärtämään väärin, että vaadin korkeampia veroja, enkä veronkierron kitkemistä niin korjasin tämän hänelle hyvissä ajoin ennen tämän blogin kirjoitusta:

"Eiväthän veroja vältellessään maksa veroja. Siitähän minä puhuin, enkä korkeammasta verotuksesta. Riittäisi kun maksaisivat normaalit verot, eivätkä kierrättäisi rahoja veroparatiisien kautta."
http://saturintala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260224...

Tästä päätellen kyse ei ole siitä, etteikö Toni ymmärtänyt mitä tarkoitin vaan valehtelee tarkoituksella. Se on kunnianloukkaus.

Toni Rintala

Ymmärsin sen niin, että mielestäsi rikkaiden suomalaisten raippaaminen olisi parempi ratkaisu.
Veronkierron kitkeminen tarkoittaa, että maksaisivat enemmän veroja. Veronkierron kitkemistä kannatan itsekin. Mutta en siksi, että olis enemmän rahaa Afrikkaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei normaalien verojen maksu ole raippaamista. Veronkierron kitkeminen tarkoittaa, että maksaisivat verot, ei sitä, että suomalaisia tulisi verottaa ankarammin. Sinun väitteesi blogissa on, että:

"Jotkut vaativat, että suomalaisia tulisi verottaa ankarammin, jotta Afrikan ihmisille riittäisi enemmän rahaa."

Kukaan ei ole näin vaatinut. Nyt sanon suoraan, että sinä et yksinkertaisesti ymmärrä lukemaasi. Se oli hupaista vielä kun vain ymmärsit uutisia väärin mutta tällainen valehtelu on jo törkeää. Lopeta!

Toni Rintala

Blogin aihe syntyi esitetystä mielipiteestä, että suomalaisia rikkaita tulisi verottaa enemmän, jotta rahaa riittäisi Afrikkaan enemmän... (tällaisia on kuultu myös vihervasemmiston suunnalta)

Mielestäni se vaatimus on hassu, kun siellä on rahaa yli tuhat kertaa enemmän kuin Suomessa.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Eli ihan omasta päästä keksimäsi vaatimus on hassu.

Toni Rintala

Olen muuten aiheesta aiemminkin kirjoittanut täällä.. se oli jo silloin hassu.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Noh Toni, lähinnä tässä voi kysyä, miten ihmeessä olet voinut ymmärtää kirjoitukset noin? Se kertoo sinusta ja ajatusmaailmastasi uskomattoman paljon.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Blogin aihe syntyi esitetystä mielipiteestä, että suomalaisia rikkaita tulisi verottaa enemmän, jotta rahaa riittäisi Afrikkaan enemmän... (tällaisia on kuultu myös vihervasemmiston suunnalta)"

Mutta kun minä en esittänyt sellaista mielipidettä. Se, että maksetaan normaalit verot ei tarkoita, että tulisi verottaa enemmän. Ja tämän sinulle selitin seikkaperäisesti. Heti sen jälkeen kirjoitit kuitenkin blogin, jossa väität, että vaadin ankarampaa verotusta. Etkö nyt oikeasti näe eroa? Kuinka yksinkertaisesti sinulle pitää asiat selittää, jotta ymmärrät?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kiristetään vaan alkoholin, tupapan ja liikenteen verotusta, niin eiköhän sitä riitä jotakin Afrikkaan.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kehitysapua tarvitaan jotta amerikkalaiset kehitysmaaluottoja (joita suomikin on takaamassa) myöntävät pankit saavat ylisuuret korkonsa.

Mobutu Seke Sekon (johan sukunimikin paljastaa hallintotavan) omaisuus Ranskassa oli hämmentävän tarkasti yhtä suuri kuin hänen saamansa "kehitysapu".

Tämmöisten uutisten jälkeen en näe yhtään hyvää syytä tunkea afrikkaan tai mihinkään muualle kehitysmaihin rahaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Täytyy ihmetellä vielä, että kehtaat jättää tämän blogin näkyville. Kukaan ei ole esittänyt blogisi keskeistä väitettä:

"Jotkut vaativat, että suomalaisia tulisi verottaa ankarammin, jotta Afrikan ihmisille riittäisi enemmän rahaa."

Ei kukaan. Ei missään. Sinä valehtelet.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#22: Täytyy ihmetellä sitä, että sinä Jussi horiset täällä aivan päättömiä juttuja, kuten tämä väitteesi kunnianloukkauksesta:

"Tämä on Toni kunnianloukkaus."

-> Sinulla ei ole Jussi edes mitään käsitystä siitä, mikä on kunnianloukkaus, kuten ei sinulla ole käsitystä laajemmin verotuksestakaan. Toki sinulla on mielipiteitä aivan kaikesta, kuten olemme huomanneet.

Toimituksen poiminnat