ToniRintala

"Populistista otetta tarvittaisiin"

"Ehkä populistista otetta tarvittaisiin", ehdottaa eläkkeellä oleva mutta yhä aktiivinen politiikan toimittaja Unto Hämäläinen. Halla-ahoa hän kuvailee "vakavasti otettavaksi poliitikoksi", ja hän arveleekin: "Odotan häneltä aika rajua kampanjaa."

Sellainen tulee!
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Menee nekin kampanjarahat hukkaan, oppositioon pääsee huutamattakin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Politics make strange bed fellows.
Vain Suomessa on esim. äärimmäinen vasemmisto ja oikeisto mahtuneet samaan hallitukseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mutta jos oppositio on pieni, niin sillä ei ole merkitystä.

Olet varmaan huomannut että Eurooppa on persuuntunut, opposition painostuksesta?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Haluanpa nähdä, kun uuvuttavan tasapaksu Halla-aho järjestää rajun kampanjan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vaikea nähdä häntä tosiaan pyörivässä tikkataulussa, lentokoneen ohjaimissa tai verkkosukissa, kuten kolmen perinteisesti suuren puolueen johtajat ovat kamppanjaa tehneet.

Vaikea häntä on myös olla näkemässä Rinteen tapaan jakamassa suklaata yrittäjille.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Verkkosukat koivissa lentokoneen puikoissa voisi olla vaikuttava näky.

Harri Mulari

@8 Joo. Halla-aho on neuroottinen julkisuuskuvastaan, vaikka ulostulot yleensä ovat lukionihilistin tasoa. Jo huonosti valoittunut valokuva sanomalehdessä aiheuttaa angstia ja kanteluita Halla-ahon taholta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #22

Tuo Halla-Ahon juttu näköjään muistetaan.. Miltä sinusta tuntuisi jos muista sinun kilpailijoista olisi valittu hyvä edustuskuva mutta sinusta valittaisiin surkein mahdollinen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aholla on myyntitykkejä ja järkeviä ajatuksia. Tuskin häntä yritetään asiallisuudella voittaa, tulemme kuulemaan mölinää ja asiattomia henkilökohtaisuuksia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse en ole koskaan tarttunut tähän populistisuus-täkyyn.
Osoittaa helvetin huonoa arviointikykyä siinä että yksi lupailee monta tuhatta ja kaunista,ja vielä tarttuu siihen täkyyn.

Mulla ei ole valmiiksi lukkoon lyötyä puoluekantaa joten olen sellainen liikkuva äänestäjä.
Oikeastaan sellaista puoluetta ei olekkaan jonka kanssa olisin täysin samaa mielipidettä, joten äänestän vähiten paskinta vaihtoehtoa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Taru, eikö suuret puolueet ole suurimpia populisteja olleet aina?

Rinteen eläkelupaukset, kokoomuksen sari sairaanhoitajat, keskustan norminpurkutalkoot.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suuret puolueet-mantra on myös populismia.
Te olette olleet Perssuissa jo suuri puolue ja reisille män ja kunnolla, että sillais.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #10

Eli populismiä käyttää vain yksi puolue?

Ja populismin vastavoima on lienee vastuullisuus?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #11

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170313220008...

Eiköhän tämä ole jo nähty. Halla-ahon mielestä sosiaaliturva on luksusta, itse en ainakaan persaukisena äänestäisi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Etkö oikeasti ymmärrä mitkä ovat valtion ydintehtäviä? Sosiaaliturva ei niihin kuulu, vaan se on seurausta siitä, että Suomessa asiat on hoidettu aikanaan niin hyvin, että ollaan pystytty luomaan nykyinen sosiaaliturvajärjestelmä. Sosiaaliturva on luksusta, joka voidaan purkaa, jos valtion ydintehtävävien turvaaminen niin vaatii.

Ei Halla-aho tarkoittanut, että sosiaaliturva olisi turhaa luksusta, joka pitäisi purkaa ja uskon, että sinäkin kyllä tämän käsitit, mutta halusit vain tahallasi ymmärtää väärin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #17

Ahha, elikkä kerro mulle mitä mielipidettä Halla-aho oikeasti on sitten?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #20

"- Yhteiskunnalla on perustehtävät, kuten turvata kansalaistensa ulkoinen ja sisäinen turvallisuus. Sen lisäksi on luksustoimintoja, kuten työttömyysturva ja sosiaaliturva. Sitten on sellaisia tehtäviä, jotka minun mielestäni eivät lainkaan kuulu valtion ja veronmaksajien toimialueeseen, kuten esimerkiksi rahan siirto Etelä-Eurooppaan tai vielä kauemmaksi maailmaan, Halla-aho sanoi."

Tuossahan Halla-aho sanoo ihan selvästi, että valion ydintoimintoja on mm. kansalaistensa turvallisuudesta huolehtiminen. Sitten on muita toimintoja (luksus), kuten sosiaaliturva. Sitten on hänen mielestään täysin turhia toimintoja, kuten rahan kippaaminen muihin maihin.

Takerrut turhaan tuohon luksus-sanaan (parempi sana olisi ollut toissijainen. Sosiaaliturva ei kuulu valtion ydintoimintoihin, vaan toissijaisiin. Ei siitä niin kovin kauaa ole, kun moista ei Suomessakaan ollut, mutta silti valtio oli täysin toimiva ja kansalaiset sitoutuivat tekemään oman osansa valtion eteen. Sosiaaliturvan lakkauttaminen tekisi Suomesta ikävämmän paikan asua, mutta siltikin valtio olisi vielä olemassa. Sen sijaan, jos ydintoiminnan, kuten turvallisuudesta huolehtiminen lakkautettaisiin, loppuisi myös valtion muut toiminnot, sillä ei ihmisillä olisi mitään syytä sitoutua valtion sääntöihin, jos heidän turvallisuudestaan ei huolehdittaisi.

Tämä on oikeasti maalaisjärjelläkin ajateltuna simppeli homma. Mitä siitä et ymmärrä? Et kai oikeasti kuvittele, että sosiaaliturva olisi valtion kriittinen tehtävä, vaikka pienituloinen olisitkin?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtio#Valtion_toiminta

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #23

@23 Sosiaaliturva on sisäisen turvallisuuden keskeinen instrumentti. Se lisää koheesiota kansanosien välillä ja vähentää rikollisuutta tuntuvasti. Ydintehtävä, jossa sosiaalidemokratiaan perustuva pohjoismainen hyvinvointivalitio on onnistunut aikoinaan erinomaisesti ja nykyäänkin vähintään kohtuullisesti.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Sosiaaliturva ei ole valtion ydintehtävä. On totta, että se parantaa ihmisten elämänlaatua ja varmasti lisää turvallisuuttakin, mutta ydintehtävä se ei ole. On olemassa monia asioita mitä valtio hoitaa, jotka lisäävät osaltaan turvallisuutta, mutta eivät silti kuulu valtion ydintehtäviin.

On hyvin monia valtioita, joissa ei ole ollut koskaan minkäänlaista sosiaaliturvaa, mutta ei yhtään valtiota, jossa ei huolehdittaisi kansalaisten turvallisuudesta ja järjestyksen ylläpidosta.

Jos et ymmärrä mitkä ovat valtion ydintehäviä, niin kuvittele joukko ihmisiä, jotka muodostavat yhteisön. Mitkä mahtavat olla ensimmäiset asiat, jotka yhteisö sopii yhdessä hoidettavan. Sosiaaliturva tuskin kuuluu sinunkaan mallissasi ihan ensimmäisiin asioihin, vai mitä?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #27

@27 mutta kun se sosiaaliturva on kansalaisten turvallisuuden kannalta havaittu kustannustehokkaaksi keinoksi. Ei ehkä se perinteinen näkemys valtion ydintehtävistä, mutta on typerää olla käyttämättä toimivia keinoja ja leimata ne luksukseksi. Ne vankilapäivät ovat todella kalliita. Tähän päälle se inhimillinen kärsimys, joka rötöksistä seuraa.

Suomessakin on vielä tehtävää. Huumeiden käyttörikokset esimerkiksi pois ja vapautuvat resurssit ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Eli sinäkin takerrut tuohon luksus-sanaan, vaikka ymmärrätkin, että sosiaaliturva ei kuulu valtion ydintehtäviin, vaan toissijaisiin tehtäviin. Halla-aho ei puhunut mitään siitä, että sosiaaliturvaa pitäisi karsia tai se olisi turhaa luksusta, vaan hän vain toi esiin sen faktan, että se ei kuulu ydintehtäviin ja toissijaisista tehtävistä karsitaan ennenkuin ydintehtäviin kajotaan, jos talouden tilanne näin vaatii.

Käsittämätöntä tahallaan väärinymmärtämistä.

En oikein ymmärrä miten tuo huumeiden käytön vapauttaminen liittyy keskusteluun valtion ydintehtävistä?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #31

@31 jos valtion ydintehtävä on kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen, niin silloin käytetään parhaita ja kustannustehokkaita keinoja. Sosiaalipolitiikka on juuri sitä ydintä. Kansallisvaltioita ja niiden ydintehtävää hahmotelleet filosofit satoja vuotta sitten eivät olleet tietoisia näistä keinoista.

Euro pois sosiaaliturvasta voi tulevaisuudessa merkitä kahta euroa lisäkustannuksia. Ei kyse ole luksuksesta sanana tai käytäntönä.

Persujen jämähtäminen menneisyyteen ei toki mikään uutinen. Puheenjohtaja on väikkärin kuolleesta kielestä tehnyt tohtori, eka vpj. henkisesti veltto plagioija ja trumputinisti, ex 2.vpj. naisia ahdisteleva ja pahoinpitelevä juoppo. "Rajua" kuten blogisti toteaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Kaikki puolueet siis ovat jämähtäneet menneisyyteen, sillä kun rahat loppuvat, niin sosiaaliturvasta on pakko karsia ja näin kaikki ovat tehneetkin. Vihreätkin olivat näin tekemässä edellisessä hallituksessa. Edelleenkin huomautan, että Halla-aho ei vaatinut karsimaan sosiaaliturvasta, vaan toi vain esiin vallitsevan faktan.

Aika ihmeellistä, että olet niin kovin huolissasi sosiaaliturvan heikennyksistä, ottaen huomioon, että ennen edustamasi (ja edelleen tukemasi) puolue haluaa lisätä sosiaaliturvan saajien määrää, vaikka toki tiedät tämän väistämättä johtavan sosiaaliturvan heikennyksiin sen jakajien määrän kasvaessa. Jos todella pidät sosiaaliturvaa valtion ydintehtävänä, niin luulisi sinun vastustavan huoltosuhteen heikentämistä raivokkaasti.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #38

@38 rahat ovat jo loppu, ovat olleet suurimman osan aikaan itsenäisen Suomen historiassa. Velkaa lyhennetään nousukausien aikana, laskukausien aikana sitä saa lähes nollakorolla.

Ihmisiin panostaminen sosiaalipolitiikan keinoin on hyvä ja kustannustehokas sijoitus. Persujen haikailema kovan kurin poliisivaltio ja turvapaikanhakijoiden keskitysleirit ovat kallis ratkaisu. Velkarahat kannattaa käyttää järkevästi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #41

@41

Sinusta ei siis ole mikään ongelma jos valtionvelka on 10 vuodessa noussut 28,1% -> 47% bruttokansantuotteesta? Ja että meillä on nyt nousukausi mutta velka vaan kasvaa miljarditolkulla vuosittain? Ja että velka menee kokonaan paletin pyörittämiseen, ei investointeihin, eli on ns. syömävelkaa.

Ainoa syy miksi saamme halpaa lainaa on EKP:n velkaelvytys (tai no sen nimi on joku muu kun velkaelvytys on kiellettyä vissiin), mutta mark my words, se ei ole sitä ikuisesti.

Mitä leireihin tulee, niin persuuntunut Eurooppahan niitä nyt alkaa perustaa ja meillä suomessa katsotaan asiaa sormi suussa arvopohjalta.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #43

@43 on se velkaantuminen ongelma. Persujen keinot lisäävät sitä velkaantumista.

Tehän fanitatte republikaaneja Yhdysvalloissa. Niillä on se teille rakas lisää kakkaa housuun -politiikka. Valtionvelka nousee "valtion ydintehtäviin" keskittymällä ja demokraattien "suvakkipolitiikan" aikana sitä velkaa sitten lyhennetään tai ainakin otetaan vähemmän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

"Valtionvelka nousee "valtion ydintehtäviin" keskittymällä ja demokraattien "suvakkipolitiikan" aikana sitä velkaa sitten lyhennetään tai ainakin otetaan vähemmän."

Nämä ovat kyllä senkaltaista älyttömyyttä että täältä häviää viimeisetkin jotka ovat yrittäneet pitää sivistynyttä keskustelua yllä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #44

@44

Puhut nyt ihan puuta heinää. Mistä hatusta vetäisit väitteen että persujen keinot lisäävät sitä velkaantumista? Voisin lyödä vetoa että et ole persujen vaihtehtobudjettiin tutustunut.

En minä ainakaan fanita republikaaneja. Amerikan demokraatitkin ovat varsin oikealla muuten, oikeammalla kuin Antero Vartia.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #46

@46 no näinhän se on. Suomessa jopa perustuslain yllä leijuu sosiaalidemokraattinen hyvinvointiyhteiskunnan henki. Meitsiä ärsyttävä oikeistovihreä ois toisaalla vassari.

Fakta on sekin, että puolueenne puheenjohtajalle pohjoismainen sosiaalidemokratia ei käy. Ne edustavat alhaisia matelijoita.

Samaan aikaan perusnuoret ovat julkaisseet tiedotteen, jossa sydäntenne presidentin, Donald Trumpin, ahteriin on laitettu kieli niin syvälle, että sakeintakin ex-taistolaista naurattaa uussuomettumisen määrä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #51

Niin taistolaisiahan Vihreissä riittää.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #53

@53 no ei. Jäsenistö ja kannattajat ovat eduskuntapuolueiden nuorimpia. Taistolaisten aikaan nuoruuttaan viettäneiden keskuudessa Vihreät ovat pieni puolue.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #44

Obaman aikana velka kasvoi räjähdysmäisesti, mutta eihän Vihreitä faktat häiritse. Sinäkin kuvittelet lainaa saavtavan ikuisesti ja pidät valtion ydintehtävänä ylläpitää hyvää sosiaaliturvaa, jotta kaltaistesi ei tarvitse aikuistua, vaan voit "opiskella" nelikymppiseksi. Lisäksi halveksit niitä tuottavassa työssä olevia, jotka maksavat koko lystin.

Toivon, että Vihreät ovat hallituksessa, kun troikka ottaa komennon Suomessa, kuten Kreikassa. Ehkä sitten kaltaisesi ymmärtävät, että teidän toimet ovat siihen johtaneet.

Oletko koskaan maksanut palkkatuloista euroakaan valtion verotuksessa? Huom. valtion vero ei ole sama asia, kuin sinun veroprosenttisi.

https://www.salkunrakentaja.fi/2017/06/yhdysvaltoj...

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #47

Älä viitsi. Clintonin aikana valtionvelka sentään hieman aleni lähtöpisteestä. Sittenhän sitä tosiaan on otettu huolella ja paljon. Kun Bush nuorempi astui valtaan, niin lopputuloksena oli kansainvälinen pankkikriisi ja Obamalle jo päälle 80 prossan velka/BKT. Republikaaanien vastuuttomat veronalennukset ynnä "valtion ydintehtäviin" keskittyminen ovat lisänneet järjestään velkaantumista.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thu...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #48

Jenkkien valtionvelalla ei ole mitään analogiaa tai vertailukohtaa vaikka Suomen velkaan. Se on sitäpaitti liittovaltio missä osavaltioilla on omat velkansa myös.

Obamahan kylvi pommeja jopa enemmän kuin edeltäjänsä. Mutta ymmärtän tekstisi niin, että Trump ei 1,5v hallintokauden aikanaan ole ollutkaan pahin pressa amerikkalaisille ikinä kuten jotkut maalailevat.

EDIT:
Ja jenkit on velkaa dollareissa, joten jos kova paikka tulee niin painetaan dollareita että velat maksetaan. Mutta sitten mennään varmaan jossain mad max tunnelmissa jos se tulee ajankohtaiseksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #48

Samalla tavalla tuo sinun kuvaajasi osoittaa Obaman hallinnon aikana velanoton olleen järkyttävää. Nyt Trump on saanut velanottoa hieman hillittyä, mutta en sano sen olevan Trumpin ansiota. Republikaanit ja demokraatit ovat yhtä syyllisiä velan kasvuun, aivan samalla tavalla, kuin Suomessakin oikeisto- ja vasemmistopuolueet.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #50

@50 sellaista se on, kun Bush nuoremman politiikan takia koko maailma järisi laman muodossa. Suomi on toipunut tästä pankkikriisistä ihan vasta. Obaman sodatkin olivat perittyjä, ei aloittanut uusia.

Mikko Kokon esimies on myös suuri Trump-fani ja naureskeli twitterissä, kuinka Trumpin tullit ei tunnu missään. Noh Suomen Yhdysvaltain kauppa on voimakkkaasti ylijäämäistä. Vaikuttaa se silleen. Mutta perseily on puhdasta identiteettipolitiikkaa ilman järven hiventä.

https://tulli.fi/tilastot/tilastojulkaisu/-/asset_...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #52

Bushin syyttäminen lamasta on yhtä typerää, kuin Obaman syyttäminen viime lamasta. Talous elää sykleissä ja aina nousukautta seuraa lama. Suomi tokeni Bushin ajan lamasta suht nopeasti ja saimme nauttia hurjasta nousukaudesta monta vuotta, ennenkuin Obaman hallinnon aikana maailma syöksyi lamaan, joka oli kaataa euron.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #52

Miten Mikko Kokon esimies liittyy tähän keskusteluun? Keskustellaanko aidasta vai aidanseipäistä?

Mutta hyvä juttu että kaivoit 2v vanhan tilaston joka kertoo että ylijäämä romahti Obaman aikaan.

Mutta toki me rakennamme saksalaisia autoja jotka viedään amerikkaan. (jenkin tulli saksalaiselle autolle 2,5%, unionin tulli amerikkalaiselle 10%)

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #55

@55 ja viennin väheneminen ei voinut mitenkään liittyä maailmanlaajuiseen lamaan?

Ja vaikka johtuiski Obamasta, niin kuin sä ja esimiehesi varmasti uskovatkin, niin mitä mieltä kauppasodasta? Esimiehesi on todistetusti hyvää mieltä. En usko, että Kokolla on munaa vastustaa.

Ja kyllähän se tosta selvisikin. Donald oikeassa, Eurooppa suohon.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #57

Miksi kairaat keskusteluun esimiestäni kaiken aikaa? Esimies ei keskustele täällä nyt, minä keskustelen. Keskusteleeko sinun esimiehesi?

Tekase vaikka joku kunnianloukkausrikosilmoitus kun aikaa tuntuu olevan.

Minä menen katsomaan jalkapalloa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #58

@58 no tuntu edellinen tehonneen, koska et enää täällä väitä mua TOR-verkossa roikkuvaksi pössyttelijäksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #61

Ole nyt varovainen, nyt väität jotain sellaista mitä en ole koskaan väittänyt. Osaan minäkin ilmoituksia tehdä, joten pysy totuudessa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #62

@62 joo epäilemättä. On mulla nää sun "vihjailut" tallessa, joten ihan totuudessa pidättäydyn.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #65

Nehän on luettavissa rikosilmoituksessa ja tutkimattajättämispäätöksessä ja ilmeisesti kommentit ovat tallessa myös uudessa suomessa. Joten älä väitä asiaa mitä en ole väittänyt, vaan mikä on oma tulkintasi.

Ole nyt oikeasti varovainen, turha tässä on on rähistä enempää mutta et voi julkisesti väittää minun tuollaista väittäneen.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #66

@66 joo voit ihan rauhassa tehdä rikosilmoituksen. Asia on tullut selväksi ja "vihjailit" mua TOR-verkosta aineita ostavana henkilönä. Syytekynnys ei ylittynyt, epäilys jää. MV-lehden keinopakilta pöllityt kikat.

Se on ansio perussuomalaisten avustajalle. Ei yhtä helmee kun Kiemungin itsestään tekemä rikosilmoitus, joka johti 30 päiväsakkoon.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #67

Olisiko tuo solvaaminen kohdaltasi nyt soveliasta lopettaa. Tähän keskusteluun olet linkittänyt mv-lehden, jonkun entisen perussuomalaisen ja esimieheni ja omat käsityksesi siitä mitä kuvittelit minun sanoneen. Rikostutkija teki perusteellista työtä ja nauroin ääneen sitä lukiessani. Toisaalta olin myös surullinen - sinusta.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #69

@69 niin no kehoitit laittamaan korkin kiinni/tor-verkon antimet piiloon.

Kai sen myönnät?

Sitten selityksiä jostain nuuskasta. Varmasti naurattaa persua, kun saa maalittaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #70

Sinä väitit tässä keskustelussa että olen väittänyt sinua "TOR-verkossa roikkuvaksi pössyttelijäksi"

En ole väittänyt, etkä voi vihjata että olisin. Etkä voi vihjata mistään "kommenteistä" mitkä ovat tallessa. Ne kaikki ovat tekemässäsi ilmoituksessa ja poliisi teki perusteellista työtä, ei ole mitään syytä epäillä mainitusta rikoksesta.

Tarjoan sinulle nyt henkistä nuuskapussia, lopeta henkilöön tai esimieheenmeno näissä keskusteluissa; keskustele asiasta, älä keskustelijoista tai heidän "vaikuttimistaan".

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #71

@71 Poliisi siis totesi, että yritit horjuttaa argumenttejani henkilöön käymällä. Mikä tässä naurattaa?

"...sinällään ehkä harkitsemattomilla ja epäasianmukaisilla lausumilla on tarkoitettu lähinnä horjuttaa toisen tekemien väitteiden alkuperäistä uskottavuutta..."

Sittemmin sitten varmasti oikean päätöksen ja sinulle toimitetun kopion jälkeen aloit kutsua mua "tuttavallisesti" Harri Henrikiksi. Tyylikästä?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #72

Mitä sinä nyt hyvä mies haet?

Lainauskilpailua tekemästäsi rikosilmoituksesta, joka oli 7 sivua pitkä koska sinä olet ollut lautamies (käytit sitä perusteena että näin kuuluu toimia) ja tiedät näistä asioista, mutta jossa todetaan että eihän tässä normaalijärkisten ihmisten välisessä keskustelussa ollut mitään epäselvää?

Mutta jos viimeinen sana on mitä haluat niin ole hyvä, en enää kommentoi.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #73

@73 en käyttänyt lautamiehenä olemista perusteena, poliisi kirjannut asian niin, että halusin nostaa asian esiin. Omalta osaltani se oli pelkkä sivukommentti tyyliin kunniallinen kansalainen. Kirjoitin erikseen ettei mikään peruste erikoiskohtelulle. Turhaa sinänsä ja olisi pitänyt jättää kokonaan pois. Jälkiviisaasti toki myös koko ilmoitus.

Voisit pyytää anteeksi perättömiä vihjailujasi ja myös poliisin mielestä epäasiallisia vihjailujasi. Onko miestä?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #74

Soitappa huomenna miulle, onko miestä?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #77

@77 ok, voin soittaa. Saat varmaan jotain kautta toimitettua puhelinnumeron vai haluatko soiton edustuspuhelimeen?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #80

Kaikki tiet vievät roomaan. Virallinen numero on XXXXXXXXX, eduskunnan numero. Ennen puoltapäivää tuskin vastaan koska olen lomalla, muitta tosiaan jos on miestä soittaaa niin ilahdun.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #55

@55 tässä uudempaa tullin tilastoa Kokon mieliksi. Perustulkinta toki se, että Trump lisännyt Suomen ylijäämää Yhdysvaltain kaupassa.

https://tulli.fi/tilastot/tilastojulkaisu/-/asset_...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #59

Hyvä hyvä. Minun mieliksi toki näitä vanhoja tullin tilastoja esittelet.

Mutta mikä on pointtisi? Muukinko kuin että Trump on possu ja kakkapää?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #60

@60 Tää vuoden vanha on se uusin.

Mitä mieltä Trumpin uusista tulleista? Hyvä Suomelle?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #63

Huono Suomelle tietenkin.

Mutta on aika apinamaista väittää että tämä on Trumpin syy; ikäänkuin euroopan johtajille luulot siitä että suuremmat tullit amerikkaan kuin heillä meihin olisi pysyvä ilmiö. Eurooppa kärsii huonosta johtajuudesta ja en todellakaan tässä väitä Trumpista mitään.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #28

Länsimaista viedään "sosiaaliturvaa" hajonneisiin valtioihin. Ruoka-apu sitten päätyy usein niille, jotka sen voimalla ottavat, ellei samalla tuoda se rauhanturva puoli mukana, ja ruoka-apukin saadaan jaettua tasapuolisesti tarvitseville.

Pääasiassa ne valtiot ovat kuitenkin kaaoksessa, koska niissä ei pystytä huolehtimaan kansalaisten turvallisuudesta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

"Halla-ahon mielestä sosiaaliturva on luksusta"

Riittävä sosiaaliturva on tarjolla vain (parille) prosentille maailman ihmisistä. Eikö se silloin ole luksusta?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Halla-Ahon profiloituminen muissa kuin maahanmuuttokysymyksissä on edelleenkin varsin epäselvää. Iso osa potentiaalisista äänestäjistä pelännee "sinistä" yllätystä ja lyöttäytyy demarien kelkkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Iso osa potentiaalisista äänestäjistä pelännee "sinistä" yllätystä"

Meinaatko tosiaan että siniset yllättävät? Todennäköisempää on vaipuminen unholaan, eihän heillä ole mitään linjaakaan.

Toni Rintala

Itse veikkaan, että monenlaisiakin yllätyksiä on luvassa: Loikkauksia, takinkääntöjä, jne.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen vaalilupauksiin ei usko juuri ketään, sehän käy tuostakin ilmi. Kaikki äänestäjät tietävät, että persuja ei hallitukseen oteta, joten ei niillä lupauksillakaan ole minkäänlaista katetta.

https://www.verkkouutiset.fi/keskustaoikeisto-vai-...

Kova kampanja vaan pystyyn, niin kansalla on hauskaa katsoa ''kovaa'' Halla-ahoa. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse en ole vielä niin kokenut persujen äänestäjä kuin Petteri Ritala, joten en osaa tässä vaiheessa ottaa kantaa siihen millaisen vaalipopulismin jälkeen olisin valmis ensimmäistä kertaa elämässäni äänestämään persuja.

Mitä Petteri sinulle silloin luvattiin kun persuja viimeksi äänestit ?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Luulen kyllä, että Halla-aho pysyttelee takavasemmalla, sillä hänen maallinen vetovoimansa, imagonsa ja agitaattorin kykynsä ovat olemattomat.

Huhtasaari saa taas hoidettavakseen älyttömyyksien laukomisen ja isämmaallisten raivoon kiihottamisen.

Katsotaan mihin se riittää.

Harri Mulari

Joo. "Hiekkaneekerit vittuun ja bensan hinta alas" tulee olemaan kansankielinen versio perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjasta. Onhan se rajua ainakin 15-vuotiaan ylilautajonnen mielestä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä on oiva malli vaalimainokseen, siillä saa varmasti kannatusta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Uups :D luulen että olen samaa mielipidettä tässä populisoimisessa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Joo persut on tyhmiä ja vain juntit niitä äänestää. Hih hihi. On niin mukavaa olla parempi ihminen.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ilman muuta Halla-aho on otettava vakavasti poliitikkona. Hänen sormensa noston päässä on väkivaltaisten seuraajien aktivoituminen. Näitä on paljon. Uskon ja toivoen luotan miehen vastuuntuntoon.

Harri Mulari

@31 tämäkin on tosi. Halla-aho itse käyttää paljon väkivaltakuvastoa kirjoituksissaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"tämäkin on tosi. Halla-aho itse käyttää paljon väkivaltakuvastoa kirjoituksissaan."

Tämä on tyypiesimerkki sitä mölinästä ja henkilökohtaisuksiin menemisestä josta mainitsin. Halla-ahoa vastaan on hankala käydä asiatasolla koska vastustajatkin tietävät että Halla-aho on oikeassa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #34

@34 joopa joo. Klassikkoesimerkki. Lisääkin löytyy:

Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle. Itse vasemmistohuligaanihan on vain liikaa amerikkalaisia elokuvia nähnyt hyytelötytinä, joka kaatuu puhaltamalla.

”Mitä kala tekee? Ui. Miten kalan uiminen lopetetaan? Pannaan kala päiviltä. Mitä vasemmistohuligaani tekee? Heittää kiviä. Miten vasemmistohuligaanin kivenheitto lopetetaan?”

Lähde: http://www.halla-aho.com/scripta/guestbook/vierask...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #34

Makkonen, onko kirjoittamasi sitten tyyppiesimerkki puolestauhriutumisesta? Persut voivat vieläkin räksyttää Urpilaisen verkkosukista, Stubbin tikkataulusta ja Sipilän kämpästä, mutta Halla-ahon iholle ei saa mennä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä puhuisin mieluimmin asiasta mutta asiallinen keskustelu näyttää tyrehtyneen myös US-blokeissa. Halla-ahon blokia globalisaatiosta voisi käyttää keskustelun asiapitoisena pohjana.

https://www.suomenuutiset.fi/jussi-halla-aho-demok...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Halla-aho aloitti jo eduskuntavaalikampanjan. Ovatko Etiopia ja Eritrea turvallisia maita? Tulevien eduskuntavaalien kuumin kysymys.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Lähes kaikki Eritrealaiset jotka täältä on saanut turvapaikan on armeijakarkureita. Suomi niminen maa palkitsee oman synnyinmaansa pettäjät ilmaisella loppuelämällä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luultavasti lähes kaikki, jotka pohtivat eritrealaisten pakolaisuuden luonnetta, ovat joko perussuomalaisia, heidän äänestäjiään tai viranomaisia.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Niin, mutta eikös Perussuomalaisten puheenjohtajakin katsonut olevansa paremmin isänmaan asialla siviilipalveluksessa, kuin aseellisessa palveluksessa?

Toni Rintala

Meillä on ollut monta puolustusvoimien komentajaa ilman kummempaa puolustusvoimien palveluksen kokemusta.
Onhan meillä liikenneministerikin ollut ilman ajokorttia ;)
Kukin tekee kykynsä mukaan. En minäkään triathloniin lähtis vaikka kannatan lajin elinvoiman ylläpitoa.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #79

Kysymykseni olikin osoitettu Lehtiselle, joka kirjoitti: "Lähes kaikki Eritrealaiset jotka täältä on saanut turvapaikan on armeijakarkureita. Suomi niminen maa palkitsee oman synnyinmaansa pettäjät ilmaisella loppuelämällä."

Muuten kuka puolustusvoimien komentaja on ollut ilman pv-kokemusta? Kerropa nyt edes yksi. Ylipäällikköjä tietysti on ollut, mutta se onkin eri asia. Taitaa sinulla mennä tittelit sekaisin! Kolmas juttu on sitten ministerit.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mihin maahan Jussi meni "turvaan" kun asepalvelus kutsui?

Toimituksen poiminnat