ToniRintala

16.7. suuri "Rähinäpäivä" Suomessa?

Vasemmiston joukoissa kytee into järjestää mellakoita Trumpia vastaan, kun hän saapuu Suomeen. Anarkistien kiima herännee myös.

Arhinmäki lietsoo jo vihaa suurvaltojen johtajia vastaan Twitterissä ja toivoo kansalaisia lähtemään kaduille sankoin joukoin osoittamaan vastustuksensa. Nyt myös kokoomuslaiset (nuoret) suunnittelevat 16.7. mielenilmaisua suurvaltojen "huonoa" politiikkaa vastaan.

Lisäksi jokunen muu taho suunnittelee säpinää kyseiselle päivälle. Ylen "toimittaja" Jessikka Aron kerrotaan myös haaveilevan mielenosoituksesta "trumputtajia" vastaan.

Lentääkö polttopullot Suomessa kuten Obaman Kreikassa vierailun aikana? Kreikassa vasemmisto oli todella vihainen Obamalle. Kreikan poliisi joutui käyttämään kymmenittäin kaasupanoksia ja tainnutuskranaatteja. Onko Suomessa vasemmisto yhtä vihainen Trumpille? Uskaltaako anarkistit huudella myös Putinille?

Vai tuleeko rähinä vain mielenosoittajien kesken? Trumpetit varmasti soi! Ei taida kuulua sitä kivapuhetta silloin..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet varmaan tulkinnut tuon trumputuksen liian kapeasti. Ainakin Jessika Aron pääkohde tullee olemaan Putin.

Mutta yhtä kaikki, joskus vasemmistokin saa jotain kannatettavaa aikaiseksi. Löytää se sokea kanakin ohranjyvän silmästään (vai miten se sanonta nyt menikään ...).

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eikös sinne nuoret kokkaritkin ollut menossa rähisemään?

Pekka Iiskonmaki

#2
Vasuri löytää aina kokkarin jopa montun reunalta.

Toni Rintala

"Eikös sinne nuoret kokkaritkin ollut menossa rähisemään?"

Niinhän kerroin blogissa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Näin näytit tekevän. Jostain syystä skippasin juuri sen kohdan..pahoitteluni.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onko Trumpin vastustamisessa jotain muutakin logiikkaa kuin yleinen keskisormi-innostus suurvallan presidenttiä kohtaan? Trump on Yhdysvalloissa kuitenkin - nyt tulee tuttu käsite - työväen presidentti.

Ihmettelenpä joka tapauksessa minäkin, että USA:n valtionpäämiehen kaveripiiri ei koostu brittien ynnä muiden läntisten kansojen poliittisista johtajista, vaan Pohjois-Korean, Kiinan ja Venäjän "hyvistä jätkistä".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump on kotimaassaan kontroversiellein presidentti kuin koskaan on kukaan muu ollut. Noin 40% väestöstä kannattaa häntä ja noin 60% vastustaa. Yhdentekeviä ei gallupeissa juuri ole. Ja sekä kannattajista että vastustajista 90% ovat kiihkeitä omilla puolillaan kummatkin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Trump marssinee toiselle kaudelle. Etenkin jos työllisyys toimii noin hyvin kuin tällä hetkellä. Kukaan jenkeissä ei vielä ole löytänyt maagista kykyä voittaa hänet poliittisessa kaksinkamppailussa. Ensin hän voitti oman puolueen presidenttiehdokkuuden (täysin vastoin kaikkia todennäköisyyksiä), sen jälkeen presidentin viran (no sen olisi jo voinut ennustaakin - useimmat vain sanoivat no-chance tai yksi miljoonasta), ja nyt hän on kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti voittanut republikaanipuolueen kannalleen about täysin... eli lähes kaikki entinen on mennyt nurin ja republikaanit ovat täysin Trumpin kelkassa. Edes Trumpin voitettua vaalit juuri kukaan ei ennustanut republikaanipuolueen kääntyvän kannattamaan häntä aivan täysin. En ole varma onko Trump täysin sekaisin, puolittain sekaisin vai omalaatuinen nero (vedättäen kaikkia hörhöllä käytöksellä.. se tuntuu kiistatta toimivan)... suurelta osin sillä ei ole edes väliä.

Samaan aikaan demokraattipuolue on mennyt omalla tavallaan sekaisin. Kaikki on Trumpin vika, kaikkialla on rasisteja ja arvokeskustelu on väännetty täysin sekaisin. Mediasodat eivät kamalasti auta asiaan ihmisten huomion mennessä enemmän omiin some-kupliinsa. Eli jenkit ovat täysin jakautuneet, ja vain järkevimmät jättäytyvät kummankin seonneen joukon ulkopuolelle (ellei ole omia intressejä, jotka vaativat puoluesidonnaisuutta).

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #15

Rami kirjoittaa täyttä asiaa. Kaikki tähänastinen ennustaa Trumpin kakkoskautta. "Keep America great!", muistutetaan äänestäjiä parin vuoden kuluttua.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Suomessakin se istuva pääministeri on aina kaikkien aikojen huonoin. Vanhanen, Katainen, Stubb, Sipilä... jokaiselle limborimalle on löytänyt alittaja, ja ensi vuonna hallituksen johtoonsa ottava henkilö tulee vuorollaan tekemään uudet pohjat, koska kansahan "tietää".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Tämä on hukan eri juttu, sillä kyse ei ole pelkästään äänekkäästä someparkumisesta, vaan Trump on joissain gallupeissa vetänyt "all time low" kannatuslukemat istuvalle presidentille.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuulemma kokkareiden kakaraosastokin on hakenut lupaa mielenosoitukselle.
Trumpin vapaakaupan vastustaminen kun on niin kovin tuhmaa ja Putin on ollut kamalan tyhmä siellä Ukrainassa.

Hyvä, että osallistuvat. Näin saadaan Kokoomukseltakin merkittävä kv. kannanotto. Tuleekohan topakka Orpo setä iloiseksi ?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Varmaan jonkinlaista aihetta pikku säpinälle tuona päivänä on Suomessakin, kun maltin ja tolkun mies Alpo Rusikin vertaa huippu/huiputuskokousta odotusarvoltaan joko sinisilmäisen Chamberlainin 1938 Hitler-rauhanjulistukseen tai 1939 Molotov-Ribbentrop-sopimukseen:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180703220105084...

Olipa toteuma lähempänä Münchenin tai Helsingin henkeä, jotain ennalta-aavistamatonta taitaa olla tulossa, koskapa CNN:n mukaan Niinistön ja Nato-kumppanien kanssa keskusteltuaan Trump aikoo tavata Putinin Helsingissä aluksi ilman avustajiaan https://yle.fi/uutiset/3-10286313?origin=rss

- Toivottavasti 16.7.2018 toteutuu Helsingin henki 2.0+-momentum, jossa korostuu tulevan huippukokouksen myönteisten mahdollisuuksien puoli historiallista otsikkopotentiaalia ajatellen: ETYJin periaatteiden mukaanhan valtioiden rajoja voidaan siirtää rauhanomaisesti sopien, mutta ei yksipuolisilla valtausoperaatioilla. Yllätysaiheena https://twitter.com/hashtag/HelsinkiSummit2018?src... keskusteluissa voisikin olla vaikkapa Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle myöhemmin myös Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla ja pakotteidenmadaltamiselle - ks tarkemmin Eikö Suomi-neito olekaan Putinin ja Trumpin sydäntä lähellä?
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257754-e...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Putin voisi helposti ja ilmaiseksi kerätä propagandavoittoa Karjalan palautusehdotuksella, koska Suomen presidentti, hallitus ja eduskunta kuitenkin kieltäytyisivät siitä jyrkästi, minkä Putinkin tietää.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tuo on asia erikseen, mutta itse Asia ei ainakaan pääsisi unohtumaan parempaa hallintoa odotellessa molemmissa maissa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Jos haluaa mielenosoittaa, niin paras tapa on jättää koko vierailu huomiotta. Se havaittaisiin taatusti kansainvälisessä mediassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sananvapautta voivat käyttää ihan vapaasti on puoli mikä tahansa. Toivomuksena tietenkin että poliisi ehkäisee tehokkaasti minkä tahansa väkivaltaan tai omaisuuden tuhoamiseen kohdistuvan teon.

Yleensähän nuo protestit ovat täynnä nuoria, joille ei ole löytynyt muita vaikutuskanavia. Ihan semi-mielenkiinnolla on kiva katsoa arvostelevatko anarkistit/vasemmisto yhtä paljon Putinia kuin Trumpia. Kokoomuksen nuorisohöpöttäjistä tuskin saa edes säällistä uutista.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mielenosoitusten syynä sekä Trump että Putin jäävät tässä täysin toisarvoiseksi. Kun koko maailman huomion polttopiste on Trumpin ja Putinin vetämänä Helsingissä se tarjoaa huikean määrän ilmaista näkyvyyttä mille tahansa huomionkipeälle agendalle ja sen huomionkipeille puuhamiehille mellakoimalla kameroiden edessä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Vasemmisto on kyllä järkyttävän aktiivista juu. Aina niin hyvin käyttäytyvät persut voisivat nyt näyttää RIntalan johdolla mallia ja maalata toiseen pakaraan Trump ja toiseen Putin ja väliin suuren sydämen.

Toni Rintala

Sanan "put in" voisi joku tulkita pian väärin.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos kerta vasemmisto on aktivoitunut tässä asiassa, niin on ehkä tarpeetonta mainita Kokoomusnuoria erikseen, sillä kulttuurisessa mielessä he ovat tiivis osa äärivasemmistoa ja tavoittelevat maailmanlaajuisen kommunismin voittoa.

Kokoomusversiossa kommunismin toteutumista ohjaa ja valvoo suuria pääomia hallitseva näennäisesti privaatti taso, joka on siirretty kansallisvaltioiden poliittisen vaikutusvallan ulottumattomiin ja pyrkii sieltä käsin hävittämään kaikki suvereenit alueelliset toimijat oman mahtinsa alta pois. Trump ja Putin ovat tämän "monenkeskisen" ja "sopimuspohjaisen" järjestelmän vastustajia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suomessa nyt sattu olemaan sananvapaus, joten mieltä voi osoittaa Trumputineille yhdessä tai erikseen.

Toni Rintala

Nyt vasta tajusin tuon trumputtajan. Siis trumputin ja trumputinit.
Kiitos!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sananvapauteen kuuluu myös sananvastuu. Noh onneksi kukaan ei ole kutsut heitä vaikka kohu-Putiniksi taikka Trumppia sanottu törkeäksi ämmäksi ...

Toni Rintala

Putinia kutsuttin eräässä kokoontumistiedustelussa lastenmurhaajaksi ja Trumpia vaan rasistiksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Herroilla on etäpuheiden perusteella nakit vastakkain monessa asiassa. Tavatessaan maaperällämme on syytä toivoa, että sellaisia telakoitumisia ei tapahdu, jotka vaarantaisivat asemamme, turvallisuutemme ja tulevaisuutemme.

Presidentit tapaavat privaatisti. Tuolta pohjalta olisivat voineet yhtä hyvin skypettää. Nyt aiheuttavat kovasti resurssikuormitusta ja laajamittaista häiriötä valitsemalleen kohdemaalle. Lisäksi saamme kyseenalaisen kunnian toimia ydinaseiden laukaisuun tarvittavien käsilaukkujen narikkana.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Lisäksi saamme kyseenalaisen kunnian toimia ydinaseiden laukaisuun tarvittavien käsilaukkujen narikkana."

Pelasti tämän päivän!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ainahan vasemmisto on vastustanut USA:n pressoja jos nämä ovat olleet kallellaan äärioikealle (Reagan, Bush, Trump).

Ainahan oikeisto on vastustanut USA:n pressoja jos nämä ovat olleet kallellaan äärivasemmalle (Carter, Clinton, Obama).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä on kyse eri asiasta. Trumpia ei vastusteta talouspoliittisesta äärioikeistolaisuudesta, vaan hänen arveluttavasta asemoitumisestaan maailman suurvaltapolitiikassa.

Tässä mielessä Reagan ja Trump ovat toistensa vastakohtia. Reagan ajoi amerikkalaisten ja lännen etua peittoamalla ja luhistamalla Neuvostoliiton "Star Wars" -bluffillaan. Trump puolestaan on Venäjän ylin ystävä ja viis veisaa suurvaltapolitiikassa länsimaista. Neuvostoliittoa Reagan kutsui nimellä "Evil Empire". Trump puolestaan on Putinin talutusnuorassa kuin kiltti puudeli.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Trump puolestaan on Putinin talutusnuorassa kuin kiltti puudeli."

------------------------------------

En ole ollenkaan varma tuosta. Jotain todistusaineistoa tuo kaipaisi. Onko Putinilla jotain Trumpin tavallistakin paljon oudompia orgioita videolla vai mitä? Jokin syyhän tuohon pitäisi olla mikäli siihen uskoo. Jättimäiset velat Venäjälle vai mitä ihmettä? Suurien väitteiden tueksi pitäisi olla paljon infoa.

Trump on sen verran arvaamaton että vaikea sanoa mitä hän aidosti edes ajaa.... USA ensin toki ja sitä rataa, mutta arvaamattomuutensa on hänelle yksi lisäetu. Toki myönnän että hän voi olla myös pähkähullukin, mutta pitäisin sitä hieman pienempänä mahdollisuutena kuin mahdollisuutta että hän feikkaa hyvinkin paljon ja käyttää mediaa ja tietoista vastakkainasettelua hyväkseen niin paljon kuin vain mahdollista. Voi hän siltikin olla seinähullu tai vaikka Putinin puudeli samalla... se nyt vain on vaihtoehto, joka ei välttämättä ole se kaikkein todennäköisin. Olettaisin että seuraavien vuosikymmenien aikana tuohonkin saa jotain selitystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #36

En tiedä mihin Putinin valtasuhde Trumpiin perustuu. Mutta valtasuhteen seurauksena Trump pyrkii hajottamaan NATO:n, haluaa vetää amerikkalaiset pois suojelemasta Länsi-Eurooppaa, pyrkii lietsomaan kriisiä länsimaiden välisiin suhteisiin, välttelee Venäjän tuomitsemista Krimin miehityksen osalta niin paljon kuin suinkin mahdollista ottaen huomioon, että kukaan muu ei USA:n hallinnossa tai Pentagonissa samoin menettele, j.n.e. Toisin sanoen hän tekee kaikkea sitä mitä Venäjä toivoo ja mikä on Venäjän pitkäaikainen intressi.

Kuvaan kuuluu joitakin "kovia kannanottoja" mm. Syyriaa koskien ja "feikkipommituksia", joista ilmoitettiin Venäjälle ajoissa, jotta voivat vetää sotilaansa turvaan y.m. Vertaan häntä Troijan hevosena Nokian Elopiin aikoinaan. Monet uumoilivat, että Elop oli Microsoftin manipuloima desantti, mutta moinen skenaario naurettiin yleisesti konspiraatioteoriaksi vailla pohjaa. Vielä siinä vaiheessa, kun Nokian bisneksen siirtäminen Microsoftille oli täydessä käynnissä, eivät kaikki uskoneet silmiään.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #50

"välttelee Venäjän tuomitsemista Krimin miehityksen osalta niin paljon kuin suinkin mahdollista"

Johan se on tuomittu.
https://www.ksml.fi/ulkomaat/Valkoinen-talo-USA-ei...

"kukaan muu ei USA:n hallinnossa tai Pentagonissa samoin menettele"

Voitko todisteeksi antaa näytön, että kukaan muu ei samoin menettele? Eli lausunto kaikilta, kiitos.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #51

Hienoa, että linkkasit materiaalin, joka todistaa viestini täysin oikeaksi:

"Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei viime viikolla kysyttäessä sulkenut pois mahdollisuutta, että hän voisi tunnustaa Krimin niemimaan liittämisen Venäjään. Trumpilta kysyttiin, suunnitteleeko hän Yhdysvaltain kannan muuttamista asiaan.

Kysyttäessä siitä, aikooko hän nostaa Krimin kysymyksen esille tapaamisessaan Putinin kanssa Helsingissä 16. heinäkuuta, Trump ei antanut selkeää vastausta."

Ja Valkoinen Talo puolestaan:

"Yhdysvallat ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders."

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #52

Niin. Krimin valtaus on tuomittu. Onhan Suomikin sen tuominnut, mutta saattaa Suomikin hyväksyä sen vielä osaksi Venäjää.. Väyrynen ja moni muu on jo hyväksynyt.

Ensisijaisesti tulisi tietysti kuulla Krimillä asuvia, että mitä he haluavat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

Niin, esimerkiksi tshetshenithän kahdesta tuhokseen koituneesta sodasta huolimatta haluavat kaikki asua Venäjällä. Siellä Putinin puolue sai Duuman vaaleissa 99,8% kaikista äänistä. Onneksi edes siellä on kansaa kuunneltu.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #54

Tuli se rauha Irlannin ja Pohjois-Irlannin ja brittienkin välille lopulta. Kesti vain joitakin kymmeniä vuosia.. ja sitä ennen kolmisenkymmentä vuotta meni rimpuilussa, kunnes Irlanti erosi Brittihallinnosta. Yhteensä siis noin 100 vuotta kamppailua, kunnes nykyinen tilanne vakiintui.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

"Kokoomusnuoret ovat ilmoittaneet järjestävänsä mielenilmauksen koska ”on tärkeä muistaa, että nämä herrat eivät aja pelkästään hyviä asioita.”

Mitäs hyviä asioita nämä herrat ajavat kokoomusnuorten mielestä? Voisivatko toimittajat kysellä vähän lisää...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mahtaakohan Pohjoismainen Vastarintaliike ja Herra Immonen osallistua vastarintaan?

Ai niin, hehän ovat Trumpin ja Putinin kanssa samaa mieltä kaikesta. Se siitä.

Toni Rintala

"hehän ovat Trumpin ja Putinin kanssa samaa mieltä kaikesta"

Eiväthän T ja P ole kaikesta samaa mieltä keskenään, joten kuinka joku voi olla kaikesta samaa mieltä heidän kanssa? Joku jees jees -tyyppi?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mä tarkoitinkin, että aidot persut ja sen sellaiset voivat olla samaa mieltä kaikesta molempien kanssa. Logiikka menee niin: Putin on vahva johtaja Venäjällä, kansa kurissa. Da. Trumpkin polkee demokratiaa ja vähiten koulutetut hurraavat. Yes. Kyseessä on eräänlainen kosto eliitille, missä samalla onnistutaan ampumaan pitkällä tähtäimellä omaan polveen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Onko Tarja (sanotaan Tavja) Halonen muuten jo hakenut pois antamansa kunniamerkin Al Assadilta, vai vieläkö se on demareitten suuri sankari?

Harri Mulari

@37 oot äippä täällä peräänkuuluttanut hyviä käytöstapoja. Kuinka asiallista sun omasta mielestä ovat nämä "Tavja"-heitot?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #41
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #44

#44 Tulkitsen vastauksesi niin, että opetat lapsesi koulukiusaajaksi. Ns. puhevioille naureskelette yhdessä. Se on sitä perussuomalaista sielunmaisemaa, uutta normaalia.

nimim. itsekin puheviasta kärsinyt

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #46

Älä tulkitse. Älykkyytesi ei riitä siihen. Tulkitsen reaktiosi taas tyypilliseksi Mularin myrkynvihreäksi jargoniksi. Mitä minun lapseni tähän liittyvät? Törkeä olet.

Jaa, mutta eikös viime päivien trendi ole ollut tämä hassun hauska ihmisten ominaisuuksiin ja ulkonäköön puuttuminen? Sikakuvat naurattaa, joten miksi ei kissa-tarjan puhetyyli myös. Osuipa se henkilökohtaisesti.

Mutta aiheesta ei Mulari taaskaan kommentoi mitään. Onko Tarja katunut syvästi antamiaan kunniamerkkejä diktaattoreille? Minä ainakin häpeäisin syvästi seisomista samoissa kuvissa diktaattorin ja kansanmurhaajan kanssa. Ja mikäs se oli se lelusalakuljettaja (lue idiootti, hyväksikäyttäjä), jota Tarja myös hyysäsi. Niin hyvä mies, kunnes ei ollutkaan.

Ja anna olla viimeinen kerta, kun edes mainitsee lapsiani. Sinun suullasi ei heistä puhuta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #46

"Ns. puhevioille naureskelette yhdessä. "

Persuja haukuttiin rumiksi muutamia vuosia sitten. Se oli teistä hauskaa.

Viime viikolla Suomipopin juontajat kyseli kuulijoilta kumpi pressoista saisi yöpakan. Kuulijat valitsivat Putinin, koska hän on seksikkäämpi. Sen jälkeen media vertasikin Trumpia sikaan. Näin se kiusaaminen menee..

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Vierailevat presidentit tuskin tulevat näkemään Helsingissä minkäänlaista rähinää – siitä huolimatta, että rähiseminen on joillekin itseisarvo.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Jos kaksi ihmistä tulee hyvin toimeen keskenään niin miten se voi olla keltään pois.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 35 Hyvä Jarmo,

Vähän niinkuin Molotov ja Ribbentropp. Ympäri Eurooppaa, Afrikkaa ja Aasiaa on alueita joissa voi henkilökohtaisesti tutustua niihin joilta noiden kahden veijarin ystävyys vei jotain pois. Ne tunnetaan sankarihautausmaiden nimellä.
Puhumattakaan aiheuttamastaan pakolaisaallosta. Suomen nöyryyttämisestä itänaapurin vasalliksi kansalta kysymättä.

'Ei keneltäkään mitään pois'. Vähänpä sitä on historiasta opittu. Luoja, Allah, Suuri Kurpitsa, tai joku muu poppaukko varjelkoon meitä poliitikoista jotka ajattelevat puolestamme noin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Trump tapasi Putinin vain venäläisen tulkin läsnäollessa tunnin verran noin vuosi sitten G20 kokouksen yhteydessä. Nyt sama järjestely on taas käsillä, Trump tapaa jälleen esimiehensä ilman todistajien läsnäoloa privaattikeskustelussa virallisten neuvottelujen lisäksi. Toivon, että ainakin tämän luottamuksellisen esimies-alais/kehityskeskustelun aikana ei mölytä ikkunan takana. Se ei liene liikaa vaadittu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

No nyt saadaan maailman suunta muutettua tuolla sakilla :D

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Trumpin ja Putinin arvostelijat ovat monessa eri yhteydessä epäilleet kyseisten johtajien mielenterveyttä.

Tulevaan suurmielenosoitukseen kannattaisikin kytkeä jokin konkreettinen tavoite ja ehdotan Suomen alasajettujen mielenterveyspalveluiden nostamista esiin rytmisin huudoin ja isoin plagaatein.

Suomalaiset tuskin haluavat , että jonakin päivänä Suomessa on oma ”Trump” tai ” Putin” tasavaltamme johdossa vain siksi ettemme huolehtineet kaikkien syntyperäisten suomalaisten mahdollisuudesta päästä ajoissa hoitoon mielisairaalaan.

Toimituksen poiminnat