ToniRintala

Saksa ottaa käyttöön perussuomalaisen mallin

"Saksa perustaa rajan lähelle niin kutsuttuja ”suljettuja keskuksia”, joissa turvapaikkahakemukset käsitellään nopeasti", kertoo Verkkouutiset.

Eli Halla-ahon malli: "henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa, ei voisi liikkua vapaasti"

Saksa otti perussuomalaisen otteen kansanvaelluksen estämiseksi. Joko Suomi seuraa perässä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kyse on mahdollisesta tapahtuvasta seulonnasta siitä,onko henkilö ilmoittautunut jossain toisessa maassa hakijaksi.Kyse on prosenteista ellei peräti promilleista siitä keitä tullaan käännyttämään.Tämä siis Seehoferin alkuperäisen vaatimuksen mukaisesti.Mehän emme tiedä tästä A4 kokoisesta paperista vielä mitään.WSJ/Verkkouutiset?Väärinkäsityksen mahdollisuus on yli 50%.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

SVT n uutisen mukaan kyseessä olisi Saksaan perustettava palautusleiri, jonne kerätään muihin maihin palautettavat siirtolaiset. ( migrant )

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/merkel-overens-...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomen pitää alkaa toimia kuten Ranska:
Ranska otti käyttöön rajatarkastukset ja toimii niin, että rajan yli ei päästetä paperittomia siirtolaisia tai turvapaikanhakijoita. Rajalta ei voi myöskään hakea turvapaikkaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10277674

Toni Rintala

Tätä on PS ehdotellut Suomenkin länsirajalle, mutta oli kuulemma mahdotonta, koska se on vastoin EU-lakeja:

"Käytännössä se tarkoittaa, että rajan yli ei päästetä paperittomia siirtolaisia tai turvapaikanhakijoita. Rajalta ei voi myöskään hakea turvapaikkaa."

Mutta Ranskassa kaikki on mahdollista..

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"mutta oli kuulemma mahdotonta, koska se on vastoin EU-lakeja:"

Suomalaisille on suht sujuvasti valehdeltu vuosikausia. Vielä pahempaa on se että Suomen poliitikoista osa on valehdellut kansalaisilleen... tai ovat aidosti olleet hölmöjä - vaikea sanoa kumpi olisi huonompi vaihtoehto - en mieluusti valitsisi hölmöä enkä myöskään jatkuvasti valehtelevaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täälläkin on monesta suusta kerrottu että kaikki turvapaikanhakijat pitää päästää maahan koska kansainväliset sopimukset. "Laatu"mediat on ollut tosta Ranskan tavasta käännyttää kaikki takaisin hipihiljaa ettei samaa ruveta vaatimaan myös täällä.

Politiikot ovat kuitenkin olleet asiasta tietoisia ja silti ovat hourailleet ihan samaa että pakko päästää kaikki halukkaat maahan, kenen käskystä?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

https://yle.fi/uutiset/3-10277674

Yhtään naispakolaista tai lapsipakolaista en noissa kuvissa nähnyt. Hyväkuntoisia nuoria miehiä. Valtaosa aidosti apua tarvitsevista on kaukana muualla.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Suomen kannoissa turvapaikanhakijoihin tuskin tulee tapahtumaan muutosta ennen kuin hallitus vaihtuu arvopohjaltaan erilaiseksi. Se taas ei onnistu ilman takin kääntämistä.

Pekka Iiskonmaki

''Saksa otti perussuomalaisen otteen kansanvaelluksen estämiseksi. Joko Suomi seuraa perässä?''

Suomi on menettänyt vuosisatojen aikana ns. älymuutossa väkeä ja trendi jatkuu.

Ei Suomi ole vielä päässyt eroon edes sosialistimista, vaan junnaa Berliinin muurin varjossa tasa-arvoa kaikille.

Yrittäjille tosin vaaditaan viimeistä voitelua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyllä arvopohjaa ny koetellaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Millä Saksassa löydetään muista maista tulleet toimitettavaksi takaisin muille maille?

Ei tule onnistumaan. Mitään ei oikeasti tapahdu. Seehofer antoi helposti periksi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ei kukaan ole sellaista esittänytkään

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paperilla ja puheissa hienoa, mutta odotetaanpa sitä toimeenpanoa :)

Sitten joskus, ehkä, jos, kuinka, ellei.

Poliitikko on populisti, ja oma napa tärkein, ja kummallakin puolella on sellainen tunne, että tää voitettiin, ja mitään ei tapahdu.

Ne suljetut keskukset on vielä niin kaukana, että kerkee monet lumet sulaa, ennenkuin ne on pystyssä, jos koskaan.

Mutta tämähän tapahtuessaan on hienoa asia persuille, nyt on ainakin yksi asia, jota hehkuttaa, kotimaan asioissa niitä asioita ei sitten olekaan.

Kannattaa kuitenkin olla persujenkin varovainen toiveissaan, että tämä onnistuisi, sillä silloin koko puolue menettää merkityksensä, jollei tule enää tummia miehiä, eikä islam tapa heti, niin mitäs persut sitten vastustaa? :)

Tommi O. Pälve

Kuulostaa hyvältä. Voisi keskittyä elämässä sitten enemmän muihin asioihin, kun ei olisi politiikassa enää nillitettävää.

Minun puolestani Perussuomalaiset voidaan lakkauttaa kun valtaosa päätavoitteista on saatu läpi.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tämä malli on leivottu sisään jo Suomenkin ulkomaalaislakiin eli nk. laittomat eivät voisi liikkua maassa vapaasti. Normaali järki kehottaa säilöönottoon rajalla tai sen välittömässä läheisyydessä, eikä viskelemään turvapaikanhakijoita pitkin maata hylättyihin vanhainkoteihin, sairaaloihin, varuskuntiin, tms. Vuonna 2015 Suomeen otettiin sisään runsaat 30.000 turvapaikanhakijaa, vaikka järkevää infraa näitä varten ei ollut. Myös olemassaolevia lakipykäliä tulkittiin miten sattuu, vastoin tervettä järkeä ja nimenomaisesti suomalaisen veronmaksajan kannalta mahdollisimman epäsuotuisasti.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ranska vippasi Italiasta tulleet takaisin tulosuuntaansa jo 2015 mikäli Ylen uutinen pitää paikkansa. Täällä sisäministeri kirkui että rajoja ei voi sulkea koska kansainväliset ja eu säännöt estää moisen järjenkäytön. Tämän maan ulkomaalaislaki taas sallii turvallisista maista tulleiden käännytyksen. Edelleen ihmettelen että kuka käski päästää kaikki tulijat länsirajan yli vastoin lakia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

’Edelleen ihmettelen että kuka käski päästää kaikki tulijat länsirajan yli vastoin lakia.’

Sipilä hallituksineen on vastuussa ja hallitus halusi olla Merkelin luoman uuden pakolaispolitiikan takausmiehinä ja naisina. Samalla toki hokasivat, että tällähän tehdään myös varma tili, kulut kun menevät isoon maakunnan piikkiin, mutta tuotot jäävät omaan plakkariin. Ei poliitikko tyhmä ole, mutta ahne ketku se on

Oikeasti, koska nykyhallitus olisi tosissaan ollut kiinnostunut maailman köyhistä, humaanin avun tarpeessa olevista tai puutteessa elävistä ja avuntarvitsijoista ?

Herätys tuli yht`äkkiä 2015 ja hurskastelun surfilla oli mukavaa leijailla.

Toimituksen poiminnat