ToniRintala

Ylen mukaan maahanmuutto ei ole ongelma - silti huippukokous Brysselissä

Yle uutisoi eilen TV-uutisissa huippukokouksesta Brysselissä, jossa toimittaja Petri Raivio ihmetteli miksi maahanmuutto on ongelma juuri nyt, koska näyttää siltä, että Eurooppaaan on pyrkimässä paljon vähemmän väkeä mitä aiemmin. Mistä näitä tällaisia Ylen toimittajia sikiää?

Jos maahanmuutto ei olisi ongelma, se tuskin olisi tärkein ja kiistellyin aihe siellä huippukokouksessa? Eikö nämä Ylen toimittajat yhtään tiedä miksi huippukokous edes kokoontuu? Nythän huippukokouksessa sovittiin, että perustetaan näitä leirejä, joista Halla-aho puhui jo vuosia sitten. Ja taakkaa jaetaan vapaaehtoisuuteen perustuen.

Eurooppaan on pyrkimässä useita miljoonia ihmisiä. Heitä ei vain enää päästetä niin helposti tänne. Siitähän tässä on kyse. Eli mitä nille miljoonille Eurooppaan pyrkiville tulisi tehdä? Ylen kuplassa nukkuville toimittajille terveisiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvinhän se meni, EU toimi yhdessä.

Toni Rintala

Yleä kritisoin, en EU:ta tai huippukokousta.
EU taipui sen Itäisten maiden vaatimuksiin.
Epäselväksi tosin jäi minne ne leirit ilmaantuu.. Italia ja Kreikka mainittiin, mutta en usko, että Italia siihen ryhtyy. Italian mafia ehkä, jos EU maksaa sille satoja miljoonia, kuten tähänkin mennessä..

MTV uutisoi toisen sijoituspaikan olevan Kreikassa, mutta Kaleva kertoo sen olevan Espanjassa. Aika sekaista uutisointia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"MTV uutisoi toisen sijoituspaikan olevan Kreikassa, mutta Kaleva kertoo sen olevan Espanjassa. Aika sekaista uutisointia."

Voisiko taas olla niin, että et vain ole ymmärtänyt uutisointia. Missä MTV tai Kaleva uutisoivat, että keskusten paikoista on jo päätetty? Minä löysin vain uutisia, että keskusten perustaminen on vapaaehtoista ja arveluita siitä minne niitä saatettaisiin perustaa, eli todennäköisesti välimeren maihin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #6

"Voisiko taas olla niin, että et vain ole ymmärtänyt uutisointia. Missä MTV tai Kaleva uutisoivat, että keskusten paikoista on jo päätetty?"

Uutisoivat, että niiden perustamista odotetaan mm. Kreikkaan. Toinen media taas ei odota Kreikkaan vaan kertoo, että sovittiin perustaa esim. Espanjaan. Kumpikin toki toteaa vain arvanneensa, mutta uutisoi siis minne niitä odotetaan. En tiedä ketkä odottavat, sen unohtivat mainita.

Hieno päätös. Sovittiin keskukset jonnekin, mutta kukaan ei niitä halua maahansa. Eli minne ne tulee? Kukaan ei tiedä. Toimittajat nyt vain arvailevat minne tulee ensimmäinen. Kertovat niitä odotettavan sinne sun tänne, mutta ketkä niitä odottaa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #7

"Toinen media taas ei odota Kreikkaan vaan kertoo, että sovittiin perustaa esim. Espanjaan."

Voitko nyt laittaa jonkun linkin missä joku media uutisoi, että on sovittu Espanjaan perustamisesta? Pahoittelen, mutta en usko, että sinä ymmärrät lukeamiasi uutisia, koska usein laitat niitä todisteeksi vaikka niissä itseasiassa sanotaan ihan muuta kuin mitä sinä väität. Ja kirjoitat tänne paljon mediakritiikkiä, mikä on hieman huolestuttavaa kun et selkeästi ymmärrä mitä media uutisoi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #8

"Voitko nyt laittaa jonkun linkin missä joku media uutisoi, että on sovittu Espanjaan perustamisesta?"

Mielestäni en ole väittänyt kenenkään sopineen tuollaista. Kerroin, että media uutisoi sovituksi mm. Espanjaan. Tuossa sanotaan, että Sipilän mukaan sovittiin esim. Espanjaan.

"Aamulla päättyneessä kokouksessa, .., sovittiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan siirtolaisten keskusten perustamisesta EU-maihin Välimeren rannalla, esimerkiksi Italiaan ja Espanjaan."
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/eu-maat-paasi...

Tässä taas uutisoidaan jonkun odottavan niitä mm. Kreikkaan.

"EU-maille keskusten perustaminen on vapaaehtoista, mutta niiden perustamista on odotettu ainakin Italiaan ja Kreikkaan."
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/eu-m...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

Nyt hoksaan mikä meni pieleen. Kun Juha Sipilä nostaa esimerkiksi Italian ja Espanjan niin sinä käsitit, että tästä olisi jo sovittu. Niinhän ei tietenkään ole, jos uutisointia seuraa. Kaikkihan tietenkin odottavat, että ne perustetaan välimeren maihin.

"Kerroin, että media uutisoi sovituksi mm. Espanjaan. Tuossa sanotaan, että Sipilän mukaan sovittiin esim. Espanjaan."

Mutta kun mikään media ei uutisoinut, että on sovittu mihinkään maahan. Kaikki odottavat, että ne tietenkin perustetaan välimeren maihin ja niistä annettiin nimeltä esimerkit mutta kukaan ei ole uutisoinut, että mitään maata olisi sovittu. Uutisointi ei siis ole sekavaa. Keskuksia perustetaan, perustaminen on vapaaehtoista, keskukset todennäköisimmin perustetaan välimeren maihin, välimeren maita ovat esimerkiksi Kreikka, Italia ja Espanja.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

"Kun Juha Sipilä nostaa esimerkiksi Italian ja Espanjan niin sinä käsitit, että tästä olisi jo sovittu."

Edelleenkään en ole kertonut, että on sovittu. Miksi jankutat?
Kerroin mitä median uutiset kertoi.. Ainoastaan on sovittu, että kukin maa saa päättää itse. Mielestäni uutisointi voisi olla, että tuleeko niitä yhtään mihinkään?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #13

"Edelleenkään en ole kertonut, että on sovittu. Miksi jankutat? Kerroin mitä median uutiset kertoi."

Mutta kun median uutiset nimenomaan eivät kertoneet "toisen sijoituspaikan olevan Kreikassa, mutta Kaleva kertoo sen olevan Espanjassa", kuten alunperin väitit. Median uutiset kertoivat, että keskusten perustaminen on vapaaehtoista, ne tulevat todennäköisesti välimeren maihin ja Kreikka sekä Espanja ovat esimerkkejä välimeren maista. Sinä koit kuitenkin, että tämä olisi sekavaa uutisointia.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

Uutinen kertoi odotuksia olevan niiden perustamisesta mm. Espanjaan. Toinen kertoi odotusten kohdistuvan Kreikkaan. Välimeren rannalla on paljon EU-maita. Kas kun eivät Kroatiaa tai Sloveniaa maininneet mahdolliseksi paikaksi. Tai luetelleet kaikki mahdolliset maat, jos kerran odotukset on yhtä suuret kaikkia Välimeren EU-maita kohtaan.. vai ovatko?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #21

"Uutinen kertoi odotuksia olevan niiden perustamisesta mm. Espanjaan. Toinen kertoi odotusten kohdistuvan Kreikkaan."

Tässä olet nyt ihan oikeassa. Näin uutisoitiin.

Näin ei uutisoitu:

"MTV uutisoi toisen sijoituspaikan olevan Kreikassa, mutta Kaleva kertoo sen olevan Espanjassa."

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

No ehkä siihen olisi voinut laittaa lisäksi "esim."
Aina ei tule täydellistä tekstiä ;)
Kiitos puuttumisesta näinkin pieneen putteeseen. Blogin aihe on kuitenkin aivan eri kuin se mihin leirit ehkä tulee.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

Luulisi, että sinulle median toiminnan kriitikkona olisi tärkeää, ettet väitä median uutisoineen jotain, mitä se ei ole uutisoinut. Sellaiset virheet vievät kritiikiltä pohjan aika nopeaa.

Mielestäni virheesi ei ollut kovin pieni vaan tuo väittämäsi virhe oli koko sen sekavuuskriitikin pohja. Olisi todellakin ollut sekavaa, jos kaksi eri mediaa ilmoittaisi keskusten olevan eri paikassa. Kumpikaan media ei ollutkaan uutisoinut niin kuin väitit.

Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta kun linkkaamasi uutiset tai väitteesi ihmisistä eivät olekaan niin kuin väität niiden olevan. Vieläkin odottelen vastausta väitteellesi, että Enrique Morones vastustaisi rajavalvontaa tai lasten oikeiden vanhempien tai omaisten selvittämistä. Heität noita syytöksiä niin huolimattomasti, että se alkaa väkisinkin syömään luottamusta sille, että mitään väitteitäsi voisi tuosta vaan uskoa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #26

"Kumpikaan media ei ollutkaan uutisoinut niin kuin väitit. "

Taisivat uutisoida vielä enemmän pieleen. Leirithän voi tulla vaikka Suomeen! Mitään mainintaan siitä ei ole, että ne tulisi juuri Välimeren lähelle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #29

"Taisivat uutisoida vielä enemmän pieleen. Leirithän voi tulla vaikka Suomeen! Mitään mainintaan siitä ei ole, että ne tulisi juuri Välimeren lähelle."

Äh, juuri kun ajattelin, että sinä hoksasit mikä mediakritiikissäsi menee pieleen. Toivottavasti tämä on joku yritys olla vitsikäs. Jos oikeasti kritisoit median uutisointia siitä, että ne pitävät todennäköisimpänä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten perustamista välimeren maihin niin pitää vain ihmetellä, että miksi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"niin pitää vain ihmetellä, että miksi?"

Koska Sipilä niin kertoi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #35

Sinä siis kritisoit median uutisointia, koska he kirjoittivat Sipilän pitäneen esimerkkiensä kautta välimeren maita todennäköisimpinä paikkoina keskuksille. Miksi ihmeessä? Sipilä näin sanoi ja tilanne on aika selkeästi tämä. Vaikea ymmärtää enää mikä on kritiikkisi kohde.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #36

"Vaikea ymmärtää enää mikä on kritiikkisi kohde."

Kritiikin kohde oli se, että Ylen toimittaja ihmetteli miksi huippukokous pidetään ja miksi meuhkataan maahanmuutosta, kun hänen mukaansa se on niin vähäistä.. hän siis kyseenalaisti koko huippukokouksen hyödyn.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Hetkinen, eihän tuo selitä millään tavoin noita edeltävää kymmenkuntaa kommenttiasi tässä säikeessä?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #41

Tämä ketju kulkee tuon Ritalan kommentin alla..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #43

Aika hankalaksi keskustelu menee, jos luulit, että tarkoittaisin jotain muuta kuin niitä kommenttejasi joihin vastasin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #39

Taisit nyt hieman eksyä aiheesta. Voitaisiinko pysyä siinä. Minä en ole ottanut tuohon kokouksen hyötydystä uutisointiin mitään kantaa vaan aloin kritisoimaan tulkintaasi MTV:n ja Kalevan uutisoinnista. Kun sanot, että "koska Sipilä niin kertoi", tarkoitatko, että kritisoit median uutisointia, koska he kirjoittivat Sipilän pitäneen esimerkkiensä kautta välimeren maita todennäköisimpinä paikkoina keskuksille. Miksi näin tekisit?

Hieman hämmentävää, että sinä kritisoit mediaa sekavuudesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

YLE:n toiminta ei ole enää pitkään aikaan ollut luotettavan mediatalon toimintaa, koko laitos on valjastettu vain suoltamaan virallista propagandaa. Paljon viisaampaa olisi lopettaa koko YLE ja jakaa rahat vaikka puheenvuoroon kirjoittelevien kesken, täälläkin on luotettavampaa tekstiä luettavana kuin YLE:llä. Toki noita rahoja ei tulisi jakaa valtion virallisille trolleille, joita palstalla on lukuisia, koska heille maksetaan jo muutenkin kotimaansa myymisestä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Olen täysin samaa mieltä Laitisen kanssa. Hänhän on itse esimerkki tänne kirjoittavasta ja kommentoivasta, jolla tosiasiat ovat täydellisesti hallussa ja varsinkin selonotto vaikeista kysymyksistä ihailtavaa luokkaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kiitos kovasti Max ja hienoa että kirjoitukseni ja kommenttini ovat koskettaneet sinua niin paljon, että vaivauduit sen meille kaikille lukijoille kertomaan julkisesti.

Ajattelin tuossa kesän aikana pitää hieman taukoa kirjoittamisesta ja keskittyä hieman enemmän maalaamiseen. Mutta saa nähdä onnistunko, varsinkaan kun sinunlaisesi fanit antavat hienoa palautetta?

Minulla olisi muutamia mullistavia ajatuksia, siitä miten demokratia- ja oikeusvaltiokehitystä tulisi viedä eteenpäin maassamme. Ajattelin esitellä ideoitani syksymmällä, mutta voinkohan pidätellä itseäni, esittelemästä niitä jo aikaisemmin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Älä turhaan pidättele. Niin kirjoitustesi kuin kommenttiesikin lukeminen saa vähintään pienen hymynkareen suupieleen ja toisinaan on jopa vaikea toipua niiden aiheuttamista naurunkouristuksista. Jatka samaan viihdyttävään tyyliin, kestän vielä muutaman kirjoituksen verran.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #53

Kiitos jo toisesta kannustavasta viestistä Max ja tosiaankin kannustuksesi myötä taidan keskittyäkin kirjoittamaan, maalaamisen sijaan. Sanotaan myös, että nauru pidentää ikää, ja näin olet luultavasti saanut lisää elinvuosia kirjoituksiani lukiessasi. Jos olettaisi, että myös jotkut muutkin blogistit saavat samat kiksit kirjoituksistani kuin sinä, niin sillähän on jo kansanterveydellistä vaikutusta.

Eli tästäkin näkökulmasta katsoen, YLE:n määrärahat tulisi ilman muuta kohdentaa meille blogisteille, propagandan sijaan tulisi rahoittaa ennemminkin kansanterveyttä kohentavaa, demokratia- ja oikeusvaltiokehitystä edistävää uutistoimintaa.

Mutta kuten mainitsin jo ensimmäisessä kommentissani, ettei rahoituksen tulisi koskea niitä valtion virallisia trolleja, joilla ei ole itse puhuttavaan asiaan mitään sanottavaa. Vaan jotka tulevat sotkemaan keskusteluja ja ohjaamaan ne sivuraiteille, kuten esimerkiksi henkilöön meneviksi, puhuttavan asian sijaan. Tällaisiakin henkilöitä palstalta löytyy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eduskunta päättää ylen rahoituksesta, vaaleilla siihen vaikutetaan. Eli äänestäjä päättää.

Valtaosa suomalaisista on kuitenkin ylen toimintaan tyytyväinen, joten se siitä.

Toni Rintala

"Valtaosa suomalaisista on kuitenkin ylen toimintaan tyytyväinen, joten se siitä."

Valtaosa äänestäjistä valitsi nykyhallituksen edustajat. Mutta ei se silti estä hallituksen kritisointia. Kritiikkiä jopa edellytetään parhaan toiminnan saamiseksi ;)
Ilman kritiikkiä ei tule muutosta parempaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puheenvuoron höpinä on tietysti todella asioihin vaikuttavaa puhetta. :)

Terapiaa tää on jollekin, ei mitään vaikuttamista.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#4: Sinähän olet Petteri kauppias. Onko sinusta oikein se, että Ylestä on tällä hetkellä pakko maksaa vaikka siitä ei haluaisi maksaa? Eikö olisi parempi vaihtoehto jos jokainen saisi itse päättää mistä mediapalvelusta haluaa maksaa?

Toni Rintala

"Eikö olisi parempi vaihtoehto jos jokainen saisi itse päättää mistä mediapalvelusta haluaa maksaa?"

Vastaan osaltani, että suurin osa ei maksaisi mistään, mutta valittaisi samalla, että miksei mitään kerrota.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä maksan mielelläni, ei haittaa mitään, sieltä tulee todella laadukkaita sarjoja, uutisia ja dokimentteja.

Mut mä oonkin suvakki sit varmaan :)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #15

#15: "Mä maksan mielelläni, ei haittaa mitään, sieltä tulee todella laadukkaita sarjoja, uutisia ja dokimentteja"

-> Mukavaa, että sinä maksat mielelläsi. Eikö olisi oikein, että ne, jotka eivät halua maksaa, sitten vapautettaisiin maksamisesta? Eihän kenenkään vastaavasti tarvitse tilata kotiinsa sellaista lehteä, jota ei halua tilata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Janhusesta näyttää kuoriutuvan puhdasverinen liberalisti. Oletan että johdonmukaisuuden nimissä tuo valinnanvapaus pitäisi ulottaa muihinkin yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin? Siinä tapauksessa tuen ajatusta, kunhan ei pelkästään poimita rusinoita pullasta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #28

#28: "Oletan että johdonmukaisuuden nimissä tuo valinnanvapaus pitäisi ulottaa muihinkin yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin?"

-> Ei kannata olettaa. Valinnanvapaus toki soveltuu oikein hyvin tässä kohdin, että jokaisen pitää saada vapaasti päättää, mistä mediapalvelusta maksaa. Ei valinnanvapaus silti kaikkien palvelujen kohdalla toimi. Eikä se ole mahdollistakaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Otetaan sitten vaikka kolme helppoa, kulttuuri, koulutus ja terveydenhuolto. Kävisikö niissä sinulle valinnanvapaus?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #31

#31: "Otetaan sitten vaikka kolme helppoa, kulttuuri, koulutus ja terveydenhuolto. Kävisikö niissä sinulle valinnanvapaus?"

-> Kulttuurin osalta paras ratkaisu lienee se, että vapailla markkinoilla jokainen valitsee maksaa siitä kulttuuripalvelusta josta haluaakin maksaa. Koulutus ja terveydenhuolto taas ovat sillä tavalla erilaisia palveluja, että välillisesti niistä on yleensä jokaisen aina maksettava.

-> Miten muuten itse ajattelet Yle-verosta? Näetkö Yle-veron järkevänä ja jos näet niin minkä vuoksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

En näe Yle-veroa järkevänä. En ainakaan sen suuruisena kuin se nyt on. On suorastaan irvokasta että julkisen palvelun mediayhtiö tarjoaa sellaista, mistä on runsaasti tarjontaa vapailla markkinoilla, kuten esimerkiksi viihdesarjoja, elokuvia, tosi-TVtä ja urheilua.

Muuten tullaan sitten samaan keskusteluun kuin noiden muiden kolmen mainitsemani alueen kanssa. Itse antaisin kaikkien itse päättää, tiedostaen että se tekee minusta epäempaattisen häpeämättömän elitistin. Eli periaatetasolla, pistäisin lihoiksi myös Ylen. Usein esitetty argumentti siitä, että Yle tarjoaa paljon hyvää, on mielestäni täysin irrelevantti. Kyse on siitä, onko yhteiskunnalla oikeus väkivallalla uhaten ottaa minulta rahaa tuon toiminnan ylläpitämiseksi.

En kuitenkaan oikein näe miten Yle-vero yksinään ratkaisisi mitään, ellei muutenkin vähennetä julkisia palveluja ja kevennetä verotusta. Jokunen sata miljoonaa menee oikeastaan pyöristyksiin, kun kokonaissumma lienee lähellä sataa miljardia. Pitäisi liikkua monella alueella valinnanvapauden suuntaan, että sillä olisi oikeasti merkitystä yksilölle.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #37

#37: Liberaalityyppistä ajattelua sinullakin. Olen samaa mieltä siinä, että julkisia palveluja pitäisi leikata tosi paljon, mutta ei kuitenkaan julkista terveydenhuoltoa, perusopetusta ja tämäntyyppisiä. Niitäkin täytyisi toki tehostaa ja muuttaa järkevämpään suuntaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

En minä ehdottoman mustavalkoinen ole, mutta ellei vaadi radikaalia alasajoa, jatketaan vain julkisen sektorin paisuttamista. Tätäkin hallitusta lyödään jatkuvasti jostain kuvitelluista leikkauksista, vaikka ovat joka vuosi paisuttaneet valtion menoja...

Ensimmäinen askel on erottaa palvelujen tuotanto ja rahoitus. Itse olen käynyt kouluni yksityisissä oppilaitoksissa ja ollut niihin erinomaisen tyytyväinen. Osittain saatan ymmärtää julkisen rahoituksen taustalla olevat ihanteet, mutta en pyrkimystä tuotantomonopoliin, joka on ollut valloillaan niin pitkään. Pientä toivoa on näköpiirissä, mutta ei sekään vielä mieltä ylennä.

Nyt ajauduttiin vähän sivuraiteelle, mutta selittäähän tuo toki asennetta Yleen, mikä melkein liittyy blogin aiheeseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mutta niinkuin sanon, äänestäjä päättää Ylen asioista, eikä kauheasti näytä muuttuvan galluppien mukaan, eli näillä hyvillä ohjelmilla mennään.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sveitsissä kansalaiset ottivat hiljattain kantaa jatketaanko verorahoitteisella medialla.Haluatko, että kerron miten kävi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Sveitsissä kansalaiset ottivat hiljattain kantaa jatketaanko verorahoitteisella medialla."

Onko Sveitsissäkin Suomen propaganda-YLE?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tämä 6 minuutin sisältävä video on 6 vuotta sitten nähty ratkaisuna, haalimalla kaikkia omiin maihin ei vain ole toimivaa vaan toimivampaa on auttaa siellä oikeasti. Kuinkas nyt sanotaan? Jossain kohdassa videon mies sanoo, vaikka ottaisimme miljoonia, se ei ratkaise ongelmaa ja ongelma näkyi purukumipurkissa lukevan Afrikka:

https://www.youtube.com/watch?v=H-CqJYzDSI8

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Turhaan tänne Ritaloille sun muille noita kannattaa näyttää. Tuokin video on linkattu puheenvuorossa vähintään puolen tusinaa kertaa eikä vaikutusta ole logiikalla. Ei puhe auta, ei logiikka auta. Sitten kun poliittinen eliitti kääntää kelkkansa, niin suuri osa kansalaisista yhtäkkiä "älyää" että järkeväähän tuo ajattelu onkin..... No myönnettäkööt ettei tavan kansalaisella ole aikaa eikä velvoitetta tutkia asioita.

Voi olla että olen liian pessimistinen. Vaikkei Suomessa erityistä heräämistä ole tapahtunut, niin muualla Euroopassa kylläkin - ja siihen jopa Suomen poliitikkojen täytyy reagoida, ja sen mukana Suomen kansalaisten mielipiteetkin kääntyvät. Suomi on siitä hassu paikka että edelleenkin tänne tulevat muutokset pari vuotta muita myöhempään - tavallaan söpöä - tavallaan taas aika hirveää ettemme useinkaan itse osaa päättää, vaan seuraamme muita.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@50. Olen nähnyt linkin vain kahdesti, mutta jos on ollut monta. Pointtini oli siinä, että tuo on esitetty sillä päivämäärällä jo kauan sitten ja nyt Eurooppa on kääntymässä juuri siihen suuntaan, mikä pitäisi olla tehty jo aikaa sitten.

Kehitysmaille kun annetaan rahaa, niin sinne pitää lähettää osaavaa porukkaa opettamaan ja kouluttamaan sekä kalustoa. Näin sitten voidaan levittää sitä osaamista ja antaa mahdollisuuksia luoda yrityksiä ja työpaikkoja. Näin sitten voidaan olla varmoja, ettei rahoja ohjata vääriin paikkoihin tai tarkoituksiin.

Siinä olet oikeassa, että kansa "älyää" vasta kun politiikassa suunnat muuttuvat. Mediakin älyää aina myöhään huomata suunnan muutoksia ja kirjoittaa viime tippaan vaikka heidän tehtävänsä on olla ajan tasalla ja kirjoittaa vallan vahtikoirina, mutta kun ei tehdä kuin puudelikoirina.

Esimerkkinä oli tämä EVM-sekoilu mediassa, että siitä asiasta päätetään ja yritin asiasta laittaa palautteita, ettei siitä päätetä vaan se päätettiin jo ja lähteenä oli EU:n asiakirjalinkki ja sivukohtainen. Eihän media mitään noteerannut ja kesti kaksi viikkoa, ennen kuin siitä jo puhuttiin tehdystä päätöksestä. Ihmetyttää vaan, että miksi lehdille maksamme heidän työstään, jos kukaan ei seuraa eri asioista tarkalla silmällä?

Muitakin esimerkkejä olisi mutta onko lehdistöväkeä töissä liian vähän, liian vähän palkkaa vai päätoimittajatko päättävät, mitä voidaan julkaista?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ylen uutisointi on eräänlaista sanataidetta jossa ei suoranaisesti valehdella, mutta väännetään kaikin keinoin tämäkin asia päälaelleen klassisin ottein jossa jätetään sanomatta, verrataan vääriä asioita keskenään, vähätellään ja korostetaan vääriä asioita, ei haasteta edes kaikkein koomisimpia väitteitä ,

Juha Sipilä: EU:n maahanmuuttoratkaisu Suomen tavoitteiden mukainen

ei ole sellaista pälkähää josta pääministerimme ei luikahtaisi joku maihinnousukeskus
takataskusssaan ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika pieni prosentti kuitenkin on niin kauhean huolissaan ylen uutistoiminnasta, se rajoittuu pitkälsti persuihin ja tänne puheenvuoroon.

Ikävä kyllä niillä voimilla ei paljon ylen tulevaisuuteen vaikuteta :) Mutta kivaahan se on tuntojaan puheenvuorossa purkaa.

Ylen rahoitus on aina ollut hankalaa, eikä se taida ihan lähiaikoina mihinkään muuttua, kun juuri tuli tuo veromalli. Joka tapauksessa minulle yle on televisiokanavista lähes ainoa, mitä viitsii katsoa, ja areena-palvelu on erittäin hyvä.

Kaupallista hömppää tulee sitten muilta kanavilta riittävästi, tosin on ollut huomattavissa, että ylekin on tuohon hömpään vähän lähtenyt mukaan, sitä ei kaipaa, kyllä kaupalliset kanavat hoitavat tosi-tv:n ja muut tärkeät alueet. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ylen toiminnassa on kritiikin paikkojakin mutta tämänpäiväiset avautumiset ovat kovin heikkoja. Tuolla toisessa blogissa kritisoitiin sitä, että Eu:n pakolaisuuteen ja siirtolaisuuteen keskittyneestä huippukokouksesta ja alueellisista maihinnousukeskuksista uutisointi on huonoa, koska siinä käytettiin esim. termejä alueellinen maihinnousukeskus, siirtolainen ja pakolainen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#44: Kaikki eivät kuitenkaan pidä Ylen ohjelmistoa maksamisen arvoisena, esimerkiksi itse en pidä. Osaatko kertoa yhtään järkevää perustetta sille, miksi Ylen palvelusta on pakko maksaa vaikka ei haluaisi maksaa? Se tuli jo aiemmin selväksi, että sinä henkilökohtaisesti maksat mielelläsi, joten ei ole tarpeen kertoa sitä uudelleen.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Yle.fi 28.6. ennen klo 8:aa:

"Viisi kertaa rajan yli, aina poliisin kyydissä takaisin – Euroopan maahanmuuttopolitiikan ongelmat kiteytyvät Ventimigliassa", ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10277674?utm_source=newsl...

Pominta em. linkistä:

- -"Pohjimmiltaan vapaan liikkumisen Schengen-alue on vuodelta 1999. Silloin ei ollut siirtolaisuuspulmaa. Schengeniä ei ajateltu ulkorajojen kontrollia varten, Guibal sanoo."- -

---

Schengen-alueen toimintaperiaatteet tulee päivittää tähän päivään välittömästi. Ks. Schengen-sopimuksien ja -alueen historiaa alla:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/schengen-...

Toimituksen poiminnat