ToniRintala

Afrikassa on pula osaajista - miksi kuljetamme heitä Eurooppaan?

Afrikassa on pula insinööreistä, lääkäreistä, sairaanhoitajista ja monista muistakin. Mielestäni on vastuutonta houkutella heitä sieltä tänne, kun tarve Afrikassa on paljon suurempi. Mehän tuhoamme Afrikan tulevaisuuden houkuttelemalla osaavimman työvoiman sieltä pois! Sehän on melkein varkaus! Moraalitonta ainakin.

BBC: "Africa needs more engineers and makers", "Africa needs more skilled engineers, says research",
"Most of our countries could use more engineers, medical doctors, innovators,.. Africa is in dire need of professionals due to a shortage of skilled labour in some sectors", "Africa's shortage of engineering skills ‘will stunt its growth’", "Africa needs millions more skilled education and health workers - UNICEF".

Eikö niitä Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan moniosaajia, lääkäreitä ja insinöörejä voisi lähettää sinne missä heitä tarvitaan? Afrikassa heistä on kova pula! Miksi me houkuttelemme heitä tänne rasittamaan luontoa ja hengailemaan jouten, kun tarve olisi muualla?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Nuo osaajat koulutetaan usein Euroopassa, Venäjällä ja USAssa. Heidät tulisikin palauttaa kotimaihinsa eikä jättää heitä tänne rahan perässä juoksemaan. Ilmaisen koulutuksen edellytys olisi paluu töihin kotimaahan vähintään 20 vuodeksi. Pakko on paras motivaattori.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Se on onneksi tuo rahan perässä juoksu muiden mailla semmoinen mihin me sivistyneet länsimaalaiset emme onneksi rupea.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Afrikkalaisilla on myös pulaa ruoasta samanaikaisesti kun kehittyneiden maiden ruokayritykset vuokraavat afrikkalaisia peltoja tuottaakseen ruokaa kehittyneisiin maihin vietäväksi.

Afrikka on rikas maanosa, mutta kansa on köyhää, koska kehittyneiden maiden yritykset kuppaavat maan tyhjiin. Tosiasia on, että Afrikan köyhät maat antavat kehittyneille maille enemmän kehitysapua esimerkiksi lainan korkojen muodossa kuin vastaanottavat noista maista ns. kehitysapua.

Yhteiskuntamme suuria valheita: Kehitysapu

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kommunismin logiikka on mielenkiintoista. Oudolla tavalla kiehtovaa siinä on se, ettei normaalijärkinen ymmärrä siitä mitään

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Maahamuuttoon liittyvä aivovuoto kehitysmaista länsimaihin takaa sen, että kehitysmaat eivät kehity. Jotain tarttis tehrä, ehkä?

Toimituksen poiminnat