ToniRintala

Trumpin nollalinja pelasti satoja lapsia - siitä ei tykätty?

Päivän Ylenantoa taas Trumpista otsikolla: Trumpin nollatoleranssilinja ei toimi – USA:ssa palataan Obaman aikaiseen rajapolitiikkaan

Sehän toimi ihan hyvin, mutta silti sitä vastustettiin kovasti. Useita satoja lapsikaupan rikollisia saatiin kiinni ja satoja lapsia pelastettua. Joitakin ei vaan tämä menestys kiinnostanut.

Aluksi Ylenanto esitti: "Viranomaisten mukaan lastensa kanssa maahan tulleita paperittomia siirtolaisia vastaan ei enää voida nostaa syytteitä."
Ja sitten kohta: "Tämä on seurausta presidentti Donald Trumpin viime viikkoisesta päätöksestä, jonka mukaan lapsia ei enää eroteta syytteeseen asetettavista vanhemmistaan."

Ensin Yle väittää, että syytteitä ei voi nostaa. Sitten Yle väittää, että syytteet nostetaan, mutta lapsia ei eroteta vanhemmista vaan kaikki päästetään vapaaksi.

Nyt itketään parin tuhannen pelastetun lapsen perään, mutta entä ne monta tuhatta lapsikaupan uhria, joita ei nyt enää saa pelastettua? Lapsikauppa taas lisääntyy, kun maahantunkeutujat tarvitsevat mukaansa lapsen.

Tuhannet lapset pakenevat kodeistaan Meksikossa, jotta heidän vanhempansa eivät myy heitä näille maahantunkeutujille. Kaduilla lapset taas pakoilevat lasten kaappaajia. Nyt siis tuo kauppa taas lisääntyy ja yhä useampi lapsi kärsii.

Ja mikä surullisinta - usein näitä lapsia ostetaan nimenomaan Yhdysvaltojen puolelta. Arvioiden mukaan tuhansia vuodessa. Nyt tuo lapsikauppa saa taas vapaammin jatkua. Seksiorjiksi, elinkaupalle,.. arviolta jopa kymmeniä tuhansia lapsia uhrataan vuosittain, kun Trumpin nollalinjasta ei tykätty.

Trump pelasti tuhansia lapsia. Siitä ei tykätty. Siitä ei edes uutisoitu meillä?

Trump Administration Rescues 84 Children from Sex Trafficking

Trumpin nollatoleranssin aikana on saatu kiinni jo useita satoja seksikaupan rikollisia.

Mutta kun muutama pelastettu jää hetkeksi yksin, nostetaan siitä hirvittävä haloo. Lapsikaupan jatkuminen lienee näille tahoille tärkeämpää? Jään miettimään miksi..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onpas se Trump huono bisnesmies, kun ei ole esittämääsi näkökohtaa osannut valottaa tuloksia tuottavasti. Lisäksi hän on heikko ja kovasydäminen, kun antaa lapsien hyvinvoinnista piittaamattomien tahojen vaikuttaa päätöksiinsä. Siis suorastaan kyllästetty ominaisuuksilla, joita ei pitäisi suurvallan presidentillä olla lainkaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Harmi kun ei pitönyt päätänsä tässä asiassa.. Lapset on yleensä se asia jossa ei kukaan presidentti/valtionmies pysty yksin päättämään jos kansa on toista mieltä! Senhän takia media ja aseiden vastustajat ottivat lapset mukaan kamppanjoihin ja mielenosoituksiin! Vaikka lapset eivät edes tienneet mitä/miten vaatia aseiden poistoa..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Asevastaisen kampanjan kärkihahmoina ja aloitteen käynnistäjinä on kouluampumisesta selvinneitä nuoria. Joku raja pitäisi typeryydelläkin olla kommentoinnissa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niin oli jotkut nuoret, so? Ei se vaikka he olivat siitä selvinneet ja kokeneet jotain mitä ei kenenkään pitäisi kokea, kerro että he tietäisivät asiasta yhtään mitään enempää! Suurinosa heistä ei edes tiennyt mitä aseita he halusivat kieltää ja mitä ei, ja millä ihmiset oikeasti metsästävät jne. Tai sitä kuka näistä asejutuista tekee kieltopäätökset Usassa jne..

Ihan naurettavaa ottaa median näitä kärkihahmoiksi ja itkemään asiasta josta eivät tiedä mitään, vaan ovat kokeneet asian jota ei edellenkään kenenkään pitäisi kokea!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #8

On siis mielestäsi typerää, jos mediassa koululaiset vastustavat kouluampumisia ja haluavat muutosta aselakein ja oikeasti mediassa pitäisi olla ne tyypit, jotka tuntevat tarkimmin erilaisten aseiden ominaisuuksia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minulle jäi epäselväksi miten nuo viittaamasi "nollatoleranssin aikana" kiinni saadut seksikaupan rikolliset liittyivät laittomien rajanylitysten yhteydessä vanhemmistaan erotettuihin lapsiin? Viittaamassasi Townhall-kolumnissa oli viittauksia pidätyksiin Illinoisissa, Michiganissa, Virginiassa... Ettei vain olisi mennyt puurot ja vellit sekaisin?

Toni Rintala

"liittyivät laittomien rajanylitysten yhteydessä vanhemmistaan erotettuihin lapsiin?"

Kun kaikki lapset erotettiin aikuisista ja tutkittiin mistä he oikeasti olivat ja keille he kuuluivat, päästiin lapsikaupan jäljille. Rajan ylitti vain muuli lapsen kanssa. Isommat rikolliset ovat ihan muualla.

"One form of sex trafficking involves the cross border transportation of children."
"This form of sex trafficking is a problem in the United States,.."
"Once in the United States, a child may be trafficked to any or multiple states within the country."
https://www.justice.gov/criminal-ceos/child-sex-tr...

Nyt ei enää ketään pysäytetä, joten lasten kuljetus saa taas jatkua. Eräät järjestöt puhuvat 14 -17 tuhannesta maahan kuljetetusta "sex trade" lapsesta vuosittain.
https://arkofhopeforchildren.org/child-trafficking...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Kun kaikki lapset erotettiin aikuisista ja tutkittiin mistä he oikeasti olivat ja keille he kuuluivat, päästiin lapsikaupan jäljille. Rajan ylitti vain muuli lapsen kanssa. Isommat rikolliset ovat ihan muualla."

Linkkisi lapsikaupasta ovat ajalta ennen nollalinjaa. Sinä et tarjoaa yhtään linkkiä jos edes puolustettaisiin nollalinjan tehokkuutta lapsikaupan kitkemisessä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mistä päätelleen ketään ei enää pysäytetä? Mistä sinä nämä heittosi oikein kaivat...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #15

Tämä on kyllä ihmeellinen soppa väitteitä ja linkkejä, joilla ei ole mitään tekemistä keskenään tai todellisuuden kanssa. Kaikkeen sitä ollaan valmiita taipumaan Trumpin vuoksi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #15

"Mistä päätelleen ketään ei enää pysäytetä?"

Pysäytetään toki hetkeksi. Mutta kaikki päästetään jatkamaan matkaansa. Näinhän Yle tuossa aloituksessa kertoi, että lasten kanssa maahan tulleita paperittomia siirtolaisia vastaan ei enää nosteta syytteitä. He saavat jatkaa matkaansa. Catch and release.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Miten niin saavat jatkaa matkaansa? Heidäthän nimenomaan pysäytetään ja nostetaan syyte tai käännytetään. Heidän matkansa siis keskeytetään joka tapauksessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

"Pysäytetään toki hetkeksi. Mutta kaikki päästetään jatkamaan matkaansa."

Ei päästetä kaikkia. Jos epäillään lasten salakuljetuksesta tai muusta rikollisesta toiminnasta niin pysäytetään ja asiaan puututaan. Sinä et nyt ilmiselvästi ymmärrä asiaa yhtään. Mistä oikein kaivat nämä tietosi? Eikö sinua huoleta, että otsikosta lähtien blogisi väitteet ovat selkeästi virheellisiä? Tällaiset blogit vahvistavat mielikuvaa siitä, että Trumpin puolustaminen vaati "vaihtoehtoisia totuuksia" ja hyväuskoisia ihmisiä levittämään niitä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #22

"Jos epäillään lasten salakuljetuksesta tai muusta rikollisesta toiminnasta niin pysäytetään ja asiaan puututaan."

Missä tällainen tieto nyt on?
Yle kertoi, että ketään ei nyt pidätetä, jos lapsi mukana.. "Viranomaisten mukaan lastensa kanssa maahan tulleita paperittomia siirtolaisia vastaan ei enää voida nostaa syytteitä."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

Jos kulkee oman lapsensa kanssa niin se ei ole lapsen salakuljetusta. Jos lapsi ei ole oma ja on syytä epäillä salakuljetusta niin asiaan puututaan. Siitä on oma lakinsa.

Tämä on aika turhauttavaa. Sinä olet kirjoittanut blogin asiasta, jota et selkeästi ymmärrä yhtään mutta teet mutulla laajoja johtopäätöksiä ja linkkaat asioita, jotka eivät lainkaan tue väitteitäsi. Voisi sanoa, että oppikirja esimerkki siitä, miten ajankohtaisista asioista ei kannata kirjoittaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"Jos lapsi ei ole oma ja on syytä epäillä salakuljetusta niin asiaan puututaan."

Mistä sen tietää onko lapsi oma. Papereita saa helposti..
Sieltä tulee jo nyt tuhansia lapsia jonkun kainalossa väärien papereiden kanssa..
"This form of sex trafficking is a problem in the United States"

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #34

Lasten salakuljetus on varmasti ongelma mutta väitteellesi, että nollalinja olisi vaikuttanut sen kitkemisen tehokkuuteen ei ole perusteita. Blogisi linkit eivät tue sitä lainkaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"väitteellesi, että nollalinja olisi vaikuttanut sen kitkemisen tehokkuuteen ei ole perusteita"

Sen vaikutus on varsin loogista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #39

No sinulle ei ilmeisestikään kun perustelet otsikkosi väitettä tapahtumilla ennen nollalinjaa. Oletko siis sen kannalla, että kaikkien lasten erottamista vanhemmista pitäisi jatkaa, koska se saattaisi johtaa useamman salakuljetustapauksen löytymiseen?

Aiotko muuten korjata blogisi täysin virheelliset väitteet?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Mistä sinä tiedät, onko lapsi oma? Nyt pääsit kuitenkin asian ytimeen. Pitääkö maahan saapuvat aikuiset ja lapset erottaa toisistaan varmuuden vuoksi, kunnes viranomainen on todentanut sukulaisuussuhteen?

Mikä muuten estää niitä vanhempia myymästä lapsiaan rajan pohjoispuolella? Luin jonkun uskottavan blogistin kertomana, että rajan eteläpuolella lapset pakenevat kotoaan, etteivät vanhemmat pääse myymään heitä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas yksi Trumpin päätös joutaa roskakoriin.

Kannattaisiko joskus ajatella ensin.

Laho mikä laho.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Trumpin nollatoleranssin aikana on saatu kiinni jo useita satoja seksikaupan rikollisia."

Tämähän nyt on selkeästi väärin. Linkkisi tässä kohden on helmikuulta, jolloin nollatoleranssi ei ollut alkanut. Kumpikaan linkkisi ei tue otsikossa ja tekstissä esitettyjä väitteitä nollalinjan tehokkuudesta lapsikaupan kitkemisessä.

Toni Rintala

"Tämähän nyt on selkeästi väärin. Linkkisi tässä kohden on helmikuulta, jolloin nollatoleranssi ei ollut alkanut."

Se alkoi jo 2017, kun yhä enemmän rajavalvojia palkattiin ja toimintaa tehostettiin. Ei se alkanut yhtäkkiä vaan siihen valmistauduttiin, sitä kokeiltiin ja testattiin jo aiemmin.

Tapahtumat saattoivat alkaa tästä 2016 tapahtumasta, kun tuli ilmi, että lapsia oli jätetty salakuljettajien huostaan.
https://www.nytimes.com/2016/01/29/us/politics/us-...

Toisaalta valittavat, että lapsia ei pidä jättää valevanhempien huostaan, mutta toisaalta vaativat että pitää. Voisivat jo päättää.. tai no, nyt päättivät, että pitää jättää lapset oman onnensa nojaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Se alkoi jo 2017, kun yhä enemmän rajavalvojia palkattiin ja toimintaa tehostettiin. Ei se alkanut yhtäkkiä vaan siihen valmistauduttiin, sitä kokeiltiin ja testattiin jo aiemmin."

Nollalinja ei alkanut tuosta. Väittämäsi tapahtumat eivät ole nollalinja tai sen testaus. Sinä et nyt ymmärrä termejä ja väitteesi eivät pidä paikkaansa. Nollalinja alkoi huhtikuun 11. päivä.

"Accordingly, I direct each United States Attorney's Office along the Southwest Borderto the extent practicable, and in consultation with DHS- to adopt immediately a zero-tolerance policy for all offenses referred for prosecution under section 1325(a). This zero-tolerance policy shall supersede any existing policies. If adopting such a policy requires additional resources, each office shall identify and request such additional resources."
https://www.justice.gov/opa/press-release/file/104...

"Toisaalta valittavat, että lapsia ei pidä jättää valevanhempien huostaan, mutta toisaalta vaativat että pitää. Voisivat jo päättää.. tai no, nyt päättivät, että pitää jättää lapset oman onnensa nojaan."

Tämä on taas ihan höpöä. Kuka päätti, että lapset pitää jättää oman onnensa nojaan? Luet asiaan liittymättömiä blogeja ja teet ihmeellisiä päätelmiä tietämättä tapauksen yksityiskohdista mitään.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

"Nollalinja ei alkanut tuosta."

Ok. Parempi olisi ollut sanoa nollalinjaa ennen, kun valvontaa jo oli entisestä tehostettu. Tehostamisen seurauksena huomattiin sen tarpeellisuus, joka johti lopulta nollalinjaan. Sille nähtiin siis tarve. Nollalinja alkoi virallisesti vasta 11.4. Sitä ennen se oli vain lähes nollalinja.

"Kuka päätti, että lapset pitää jättää oman onnensa nojaan?"

Ne, jotka eivät halua ihmiskaupan estämistä. Eli ne, jotka vastustavat ihmisten pidättämistä ja lasten oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #14

"Ne, jotka eivät halua ihmiskaupan estämistä. Eli ne, jotka vastustavat ihmisten pidättämistä ja lasten oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä."

Eli, kuka? Taas puhut niistä mutta et ilmeisesti itsekään tiedä kenestä puhut. Kuka vastustaa lasten oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä? Kuka vastustaa ihmisten pidättämistä?

"Ok. Parempi olisi ollut sanoa nollalinjaa ennen, kun valvontaa jo oli entisestä tehostettu. Tehostamisen seurauksena huomattiin sen tarpeellisuus, joka johti lopulta nollalinjaan. Sille nähtiin siis tarve."

Linkkaamasi esimerkit eivät edelleenkään koske rajavalvonnan tehostamista. Ja päätelmäsi eivät näytä perustuvalle kuin omalle mutullesi. Tämä on ihmeellinen tapa kirjoittaa blogeja.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #16

"Kuka vastustaa ihmisten pidättämistä?"

Vaikka he:
These Republicans have criticized Trump's 'zero tolerance' immigration policy
https://edition.cnn.com/2018/06/18/politics/republ...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #20

Tämä on todella ihmeellistä. Et itse edes lue linkkejäsi. Kukaan artikkelissa ei vastustanut ihmisten pidättämistä. Täytyy ihmetellä kykyäsi kehdata esittää väitteitä, jotka pystyy heti toteamaan virheellisiksi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

"Kukaan artikkelissa ei vastustanut ihmisten pidättämistä."

Jokun on täytynyt vastustaa, jos pidätykset on Hesarinkin mukaan nyt lopetettu (vastustuksen takia?).

Yhdysvaltojen rajaviranomaiset ovat lopettaneet syytteiden nostamisen laittomasti maahan tulleita vastaan
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005733141.html

Nyt pitää vaan löytää ne vastustajat ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Siellähän se lukee HS:n artikkelissa, että lopettivat käytännön vaikeuksien vuoksi.

McAleenanin mukaan vanhempia ei voida syyttää, ellei lapsia eroteta heistä, sillä lapsia ei voi lain mukaan pitää aikuisille tarkoitetuissa pidätystiloissa.
Rajavalvonnan päällikkö kertoi, että he joutuvat nyt miettimään, miten syytteet voitaisiin nostaa ilman, että lapset erotetaan vanhemmistaan.

Et ilmeisesti edes lue artikkeleita, jotka linkkaat?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #26

Sinä et vain ymmärrä asiaa, josta kirjoitat. Nollatoleranssissa ihan kaikkia vastaan nostettiin syyte, joka johti perheiden erottamiseen, koska lapsia ei voi pitää aikuisille tarkoitetuissa pidätystiloissa. Nyt perheitä vastaan ei nosteta syytteitä mutta tämä ei tietenkään koske lapsikauppaa tai muuta rikollisuutta.

Yksi neuvo. Älä enää linkkaa mitään sellaista, jota et itse lue tai ymmärrä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Luin linkkiäsi ja senaattorit läpi kahlattuani luovutin, kun en ollut löytänyt vielä ensimmäistäkään, joka olisi väittämäsi mukaisesti vastustanut pidättämistä. Kehen viittasit, vai onko tämä taas villiä linkeillä pommittamista samaan tapaan kuin blogauksessa, vaikka ne eivät edes tue johtopäätöstäsi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #14

Kuka on vastustanut "oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä"?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

Vastustanut pidättämistä, erottamista, selvittämistä ja vaatinut suoraa vapauttamista.
Monihan on vaatinut, että rajat pitäisi olla auki ja kaikkien halukkaiden olisi päästävä maahan ;)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

Taaskaan et vastaa kysymykseen. Kuka vastustaa lasten oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä? Sinä sanoit, että ne jotka tekevät näin ovat päättäneet, että lapset jätetään oman onnensa nojaan. Keitä he siis ovat? Miksi et vastaa kysymykseen?

Väitteesi on tietenkin selkeästi virheellinen, koska kukaan ei tietenkään ole tuollaista vastustanut. Mutta miksi sinä et vain voi myöntää, että väite on virheellinen vaan yrität sluibailla ja se on paljon nolompaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #27

"Miksi et vastaa kysymykseen?"

Ihmiset, jotka vastustavat rajavalvontaa vastustavat tuollaista valvontaa.
Meillä Suomessakin on näitä ollut. Nimiä ei juuri ole kerrottu..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #31

Edelleenkään et vastaa kysymykseen. Sinä sanot, että ne, jotka vastustavat lasten oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä ovat päättäneet jättää lapset oman onnensa nojaan. Kuka vastustaa lasten vanhempien ja omaisten selvittämistä?

Sen sijaan, että vastaisit kysymykseen esität uusia ihmeellisiä väitteitä. Kuka Yhdysvalloissa vastustaa rajavalvontaa?

Keitä nämä ihmiset ovat?

Missä he näitä ihmeellisiä väitteitä esittävät?

Ymmärrätkö sinä edes noita kysymyksiä?

Tiedätkö mikä on olkinukke?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #33

"Keitä nämä ihmiset ovat?"

Esim Enrique Morones.

Suomessa Vasemmiston Minna Minkkinen on vaatinut, että (kaikki) saavat tulla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #36

Missä Morones on vaatinut, ettei lasten oikeita vanhempia ja omaisia tulisi selvittää? Hänen organisaationsa toimii ainakin kovin päinvastaisella agendalla.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

Kaikki saavat tulla (ilman kummempaa selvittelyä) on hänen ja monien muidenkin tavoite.
Suomessa on myös kannattajansa tälle "kaikki ovat tervetulleita" ilman mitään tarkastuksia..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Etkö sinä oikeasti ymmärrä kysymystäni?

Kuka vastustaa lasten vanhempien ja omaisten selvittämistä? Morones tai Minkkinen eivät ainakaan.

Sinä väitit näin mutta nyt vain kiertelet ja kaartelet. Pitääkö minun kirjoittaa kysymys isoilla kirjaimilla vai miksi et muka sitä näe? Saisiko sen vastauksen jossain vaiheessa. En jaksaisi jankata koko ajan.

Ja Enrique Morones ei missään vastusta edes rajavalvontaa. Sinä jätät vastaamatta ja sen sijaan esität taas uusia, täysin virheellisiä väitteitä. Kannattaa varmaan lopettaa. Alkaa kerääntyä aikamoinen lista valheellisia, kunniaa loukkaavia väitteitä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #42

#42; "Alkaa kerääntyä aikamoinen lista valheellisia, kunniaa loukkaavia väitteitä."

-> Olet nyt ihan kuutamolla. Sinulla ei ole mitään tietoa taikka käsitystä siitä, mikä tässä tapauksessa (tai muutenkaan) voisi edes olla kunniaa loukkaava väite.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #41

Googlasin tuon Moronesin. Ensimmäinen videolinkki oli Foxin Hannity. Siinä Morones sanoi suoraan, että väite oli väärä. Onko hän jossain esittänyt tuon tavoitteekseen? Perustamansa Border Angels ilmeisesti ajaa "humane immigration reform" -kehitystä. Mihin perustat tuon kuvauksesi hänen näkemyksestään?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #27

J.K:" Kuka vastustaa lasten oikeiden vanhempien ja omaisten selvittämistä? "

Meidän kylällä Römppäsen Aatu ainakin sano ettei halunnut selvitellä noita ja vastusti koko toimenpidettä.

PS voitko nyt lopettaa jo tuon typerän jankutuksesi, kun vastustaja selvisi?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #46

Jankutus johtuu siitä, että blogisti esittää väitteitä, joille ei ole mitään perusteita mutta ei suostu sitä myöntämään vaan esittää vain lisää samanlaisia väitteitä. On sääli, että Kalervo kokee tällaisen puolustamisen arvoiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin nythän ei enää syytteitä rajavartioviranomaiset nosta.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005733141.html

Trumpin päätökset ova kuin vettä hanhen selässä, päättää hän voi, mutta paikallisviranomaiset eivät näin tee.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämä sinun sekamelskasi näyttää lähteneen omasta puutteellisesta ymmärryksestäsi.

"Aluksi Ylenanto esitti: "Viranomaisten mukaan lastensa kanssa maahan tulleita paperittomia siirtolaisia vastaan ei enää voida nostaa syytteitä."
Ja sitten kohta: "Tämä on seurausta presidentti Donald Trumpin viime viikkoisesta päätöksestä, jonka mukaan lapsia ei enää eroteta syytteeseen asetettavista vanhemmistaan."

Ensin Yle väittää, että syytteitä ei voi nostaa. Sitten Yle väittää, että syytteet nostetaan, mutta lapsia ei eroteta vanhemmista vaan kaikki päästetään vapaaksi."

Jos tietäisit asiasta niin hoksaisit, että Trumpin päätöksen jälkeen syytteitä ei nosteta, koska se johtaisi lasten erottamiseen. Syytteen voi nostaa mutta toimet sen jälkeen ovat ristiriidassa Trumpin määräyksen kanssa.

Mutta blogisi otsikko ja väitteet sitä, että Trump olisi nollalinjalla pelastanut tuhansia lapsia ovat täysin virheellisiä ja yksikään linkkisi ei tue niitä.

Toimituksen poiminnat