ToniRintala

Vasemmisto horjuu vastustamaan islamia?

Vasemmiston Li Andersson on toistuvasti ilmoittanut, että kaikenlainen islamin arvostelu on rasismia.

Kirjassa (Äärioikeiston kuvailua, 2013) erityisesti painotetaan, että islamin vastustaminen on rasismia. Tätä samaa vaatimusta on Andersson levittänyt myös puheissaan.

Nyt on kuulunut huhuja siitä, että vasemmiston taholta olisi noussut esiin mielipiteitä, että islamin sharialain rantautumista Suomeen tulisi ehkä vastustaa. Sille ei tulisi antaa sijaa, eli sitä ei tulisi suvaita Suomessa, kertoo vasemmistolainen. Lienee vaalit lähestymässä ja pitää luoda lisää populistisia kirjoituksia.

Tietysti tuo porukka peruu sanansa ja kieltää vastustavansa islamia vastustaen ainoastaan sharialain virallista käyttöä Suomessa. Sharialaki on kuitenkin merkittävä osa islamia. Kysynkin kuinka voi vastustaa sharialakia vastustamatta islamia?

Näiden vasemmalta horjahtaneiden mielestä sharialakia voi rauhassa käyttää Suomessa, kunhan se ei olisi virallista. Eli vaimoa saa hakata, naisia saa kivittää ja homot heittää katolta kuolemaan, kunhan kohteena on vain muslimeja. Ilmeisesti kaikki eivät olekaan yhdenvertaisia Suomessa ja toisille sallitaan erilainen kohtelu?

Mitähän Andersson sanoo tähän omiensa rasistiseen asenteeseen?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Islamin vastustaminenhan on ihmisoikeus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Rintalaa näyttää hermostuttavan se, että muut vastustavat rinnakkaislainsäädäntöjä.

Nimenomaan lainaamasi kirjoittaja kirjoitti, ettei Suomeen tarvita rinnakkaislakeja eikä käytäntöjä. Alustuksessa käytetty luennoitsijakin oli rajannut sharian väkivaltaiset kohdat esityksessään. Blogisti rajasi niin, että kaikki Suomen lain kanssa ristiriidassa olevat käytännöt pysyvät kiellettynä.

Emme voi kuitenkaan kieltää uskonnollisten yhteisöjen vanhempien neuvostoja toimimasta, kuten lainaamasi blogisti totesi. Näitä neuvostoja on olemassa ainakin lestadiolaisilla, adventisteillä ja jehovan todistajilla. Luultavasti lahkoissa tämänkaltaisia on enemmänkin. Neuvostojen päätökset eivät saa olla ristiriidassa lain kanssa eikä yksilönvapautta saa lainsäädäntöä enempää rajoittaa. Päätösten noudattamisen tulee pysyä yksilön oman vapaaehtoisuuden varassa.

Vasemmistoliitto on näine ajatuksineen terveellä pohjalla. Paljon terveemmillä kuin Rintalan edustama Perussuomalaiset rp. Perussuomalaisten mukaanhan Suomen lainsäädännön tulee olla uskonnollisen tunnuskirjan, Raamatun, ohjeistuksen kanssa sopusoinnussa. Vasemmistoliittoa edustava blogisti rajasi kaikkien uskonnollisten yhteisöjen vaikutuksen lainsäädännöstä kommenteissaan.

Ehkäpä vaimon pahoinpitelyn ja kivitystenkin sallimisen aika koittaisi perussuomalaisessa komennuksessa jossain vaiheessa. Raamattu määrittää kovin monta rikettä, joissa kivittäminen on perusteltua.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Suomessa voi huoletta soveltaa mitä tahansa omakeksimiä, jopa ihan huuhaa-sääntöjäkin, kunhan ne eivät ole ristiriidassa Suomessa sovellettavan lain kanssa etkä niiden perusteella riko lakeja. Voisin kuvitella että sääntö kivittää joku kuoliaaksi voi olla lainvastainen täällä Suomessa.

Rintalan kanssa samaa mieltä siinä että vasemmistokommarien toiminta ylipäätään Suomessa on enemmän tai vähemmän pelleilyä.

Toni Rintala

"Perussuomalaisten mukaanhan Suomen lainsäädännön tulee olla uskonnollisen tunnuskirjan, Raamatun, ohjeistuksen kanssa sopusoinnussa."

Tässä olen eri mieltä ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Näitä neuvostojahan on uskonnollisten yhteisöjen lisäksi muuallakin:
- jääkiekkoliitossa
- yliopistoissa ja korkeakouluissa
- yrityksissä

Jääkiekkoliiton kurinpitovaliokunta määrää turpiinlyönnistä tulevat pelikiellot. Sitten kun mennään riittävän kovan väkivallan puolelle, kuvaan astuvat poliisi, syyttäjä ja käräjäoikeus. Ei kurinpitovaliokunta voi vain todeta, että hupsista mutta jääkiekko on kontaktilaji...

Yliopistoissa annetaan sanktiot plagioinnista tai painetaan ne villaisella. Lääkärinä toimiminen ilman lääkärinoikeuksia menee kuitenkin oikeuslaitoksen käsiteltäväksi.

Yrityksen hallitus antaa potkut toimitusjohtajalle, jonka toiminta ei vastaa yhtiön etua ja/tai eettisiä arvoja. Jos potkujen perusteet kiistetään, asiaa voidaan käsitellä tuomioistuimessa. Potkut nyt kai yleensä jäävät mutta kipurahat voivat tulla.

jne.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Nämä asiat eivät ole rinnastettavissa hengellisen väkivallan kohdistamiseen indoktrinoituihin, joista moni on kasvanut lahkoon tai kulttiin. Esimerkiksi Jehovan todistajien oikeuskomiteat erottavat täysin sairaiden sääntöjen perusteella ihmisiä, jotka ovat ottaneet lapsina "aikuiskasteen" tajuamatta ollenkaan, että ovat sitoutumassa kulttiin. Erotettuja karttavat kaikki Jehovan todistajat sukulaisia ja entisiä ystäviä myöten.

Uskonnollista vallankäyttöä ei tarvita yhtään lisää, vaan sen nykyisinkiin muotoihin pitäisi puuttua rankalla kädellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Tuo kuulostaa oireiden hoitamiselta. Eikö olisi parempi rokottaa tautia vastaan, luoden laumaimmuniteettiä?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Emme voi kuitenkaan kieltää uskonnollisten yhteisöjen vanhempien neuvostoja toimimasta, kuten lainaamasi blogisti totesi. Näitä neuvostoja on olemassa ainakin lestadiolaisilla, adventisteillä ja jehovan todistajilla."

Ainakin Jehovan todistajien oikeuskomiteat pitäisi voida kieltää. Ne loukkaavat jatkuvasti ihmisoikeuksia, langettavat karttamis- eli syrjimisrangaistuksia ihmisille, syyllistävät ja rankaisevat seksuaalirikosten uhreja sekä salailevat (kultissa erittäin yleistä) lasten hyväksikäyttöä. Ihan vain muutaman esimerkin mainitakseni.

Aito oikeusvaltio ei missään nimessä sallisi tällaisten rinnakkaisten oikeusjärjestelmien olemassaoloa. Suomi on valitettavan kaukana oikeusvaltiosta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kai Niemeläinen: - "Raamattu määrittää kovin monta rikettä, joissa kivittäminen on perusteltua."

Eikä määritä. Ei ainakaan kristityille, sillä Vanhan Testamentin laki ei ole heille enää voimassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Koskevatko kymmenen käskyä kristittyjä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kukaan tai mikään varteenotettava henkilö tai taho ei Suomessa kannata eikä ole esittänyt taikka vaatinut shariaa rinnakkaiseksi sovittelu- tai oikeudenkäyttöjärjestelmäksi. Kaikki varteenotettavat tahot kysyttäessä vastustavat. Lisäksi se ei ole Perustuslain mukaan mahdollinen. Tämä on ollut alusta saakka selvää kaikille edes jotenkuten lukeneille ja yleissivistyneille ihmisille. Meitä ei hetkauta, jos joku vierailija saa esittää ja perustella toisenlaisiakin näkemyksiään seminaarissa tai sanomalehdessä.

Ei siis ole pienintäkään riskiä olemassa, että shariasta tulisi jotenkin ”virallista” Suomessa.

Ei ole siis mitään syytä paniikkiini, huoleen - tai pelotteluun, kuten persujen ja muiden vastaavien yhteiskunnan tuholaisten lähettämät matkasaarnaajat pitkin nettiä ovat ahkerasti tehneet.

...
Muuten olen sitä mieltä, että Karthago on hävitettävä, eli kaikkinaiset uskonnolliset vaatimukset yhteiskunnallisille järjestelyille on torjuttava määrätietoisesti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Samaa mieltä, mutta kohkatkoot rasistit ja islamkammoisetkin tästä nyt aikansa jos se oloa helpottaa. Ensi viikolla puhutaan sitten jostain muusta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Amerikkalainen professori ei ymmärrä, mistä puhuu. Näyttää siltä, että vaikka eräiden kommentoijien mielestä "Harvardista valmistunut ja tohtoriksi väitellyt" oikeustieteilijä (!) tuntee kyllä länsimaat paremmin kuin moni länsimaalainen, hän ei tiedä ainakaan Pohjoismaista paljon mitään.

Jokaisen Pohjoismaan, ja nimenomaan Suomen perustuslaki lähtee siitä, että demokraattisesti valittu eduskunta säätää lait (PL 3§). Myös riippumattomat tuomioistuimet mainitaan perustuslaissa (9 luku). 2 luvun 21§ takaa oikeuden saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi.

Luetteloa voisi tietenkin jatkaa esimerkiksi 2 luvun 6§:n yhdenvertaisuusperiaatteella.

Aivan selvää on siis, että sharia ei voi edes tulla kysymykseen Suomessa. Minkäänlaista varsinaista aloitetta sen soveltamisesta ei käsittääkseni ole tehnyt kukaan muu kuin Kokoomuksen entinen kansanedustaja, oikeustieteen kandidaatti (!) ja Perustuslakivaliokunnan (!) puheenjohtajana kahdeksan (8) vuotta toiminut Kimmo Sasi.

Koko sharia ei ole ajankohtainen Suomessa, eikä milloinkaan voi sellaiseksi tulla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Voisikohan tuon perättömän ”Sasi kannattaa shariaa” -meemin jo antaa kompostoitua?
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107028-kimmo-sasi...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #9

"Todellisuudessa Sasi sanoo kannattavansa uskonnollisten yhteisöjen harjoittamaa sovittelumenettelyä, mikäli sillä voidaan välttää jonkin siviiliasian vieminen käräjäoikeuden päätettäväksi."

Olinko laittanut kommenttiini jotain siitä, että Sasi kannattaisi kivitystuomioita?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Haluaisitko tarkentaa mikä Jussilan kommentissa oili ristiriidassa linkkaamasi US artikkelin kanssa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #8

Aika henkilökohtaisesti otat aiheen, kun olet kirjoittanut tästä itsestäänselvästä asiasta parin päivän aikana kymmeniä pitkiäkin kommentteja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Täällä kun pyörii sinunlaisiasi kommentoijia, joille on syytä selvittää asiat niin, että ne jäävät mieleen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #12

Oletko vieläkin sitä mieltä, että jos asiantuntija toteaa että sharia on otettava vastaan pakolla tai ilolla, niin sen voi tulkita väkivallala uhkailuksi tai väkivaltaisuuksien povaamiseksi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Sinulta ei ole tullut yhtään asiallista kommenttia. Tottakai olen. Aivan hullu nainen, islamin "lain" asiantuntija.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Henkilökohtaisesti otat näemmä, kun sinua arvostellaan kommentistasi, kuten siitä että tuo professori on länsimaiden parempi asiantuntija kuin monet länsimaalaiset.

Sinulta asiaan ei toisaalta ole tullut yhtään asiallista kommenttia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Hämmästyttävää, että rasistikohkauksesi ohella väität, että tämä asia olisi ollut jotenkin itsestään selvä sinulle. Edellisissä puheenvuoroissa kirjoittamistasi kommenteista päätelleen se ei ollut mitenkään selvä, varsinkaan sinulle.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #22

Muistuttaisin, että alun perin otin kantaa vain siihen kun olit vetänyt amerikkalaisen professorin sanomisista suorat yhtäläisyysmerkit väkivaltaisuuksiin. Tämä vaatii jo hyvin tarkoitushakuista tulkintaa.

Yritin myös selittää mitä hän minun nähdäkseni tarkoitti, mutta en ilmeisesti onnistunut erityisen hyvin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Selityksiä sinulta tulee kyllä ja rasistiksi huutelua, mutta muuten ei mitään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #29

En ole muuten viitannut sinuun tässä ketjussa, enkä varsinkaan nimeltä. Päätit hypätä mukaan ihan omasta aloitteestasi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

Niinpä. Minua ei erityisesti viehätä toistenkaan ihmisten kutsuminen rasisteiksi, varsinkin hyvin kevein perustein. Se on nimittäin vakiokommenttisi asiaan kuin asiaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Muistan ihmetelleeni jo 80-luvulla kavereilleni ääneen, ketkä ääliöt sen Sasin ’täältä Tampereelta’ äänesti eduskuntaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin edellä on sanottu, kukaan ei ole Suomeen tuomassa sharia-lakia. ei vasemmisto, eikä oikeisto.

Päiväuniaika kirjoittajalla on tainnut mennä mönkään, kannattaa huilata hyvin, niin ajatus selkenee, ja ymmärtää taas paremmin kokonaisuuksia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Toni Rintala

"Niinkuin edellä on sanottu, kukaan ei ole Suomeen tuomassa sharia-lakia. ei vasemmisto, eikä oikeisto."

Sharialaki on jo tuotu Suomeen. Addressiakin sen hyväksymiseksi kerätään.
https://www.uusimaa.fi/artikkeli/460534-suomessa-s...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Muslimiyhteisö? Siis muutaman käppäukon, ja muutaman narustavedettävän hölmön, johtama muslimiyhteisö johon suurin osa Suomen muslimeista ei edes kuulu vaatii tuollaista?
No eipä ole syytä huoleen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #21

"No eipä ole syytä huoleen."

Ei vielä. Ehkä. Mutta hyvä huolestua ajoissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #25

Huolestua ajoissa?

Bäckman puuhaa Suomen liittämistä Venäjään, joku ehdottaa Suomen liittmistä Ruotsiin, toiset haluaa ahvenanmaasta itsenäisen ja joku haluaa muuttaa kuuhun.

Kyllä on melko heikoissa kantimissa elämä, jos kaikki puheet ottaa niin, kuin ne nyt sitten olisivat jonkun virallisen tahon suunnitelmia.

Persutkin haluavat turvapaikanhakijat keskitysleirille, syytä on huolestua, mutta silläkään ei ole merkitystä, koska tuollaiset älypäät ei pääse valtaan.

Kannattaa vetää happea ja ymmärtää, mikä on jonkun vajaaälyisten juttuja ja mitkä ovat Suomen valtion suunnitelmat.

Kyllä pitäisi sen verran olla kykyä ymmärtää asioita, että tämän käsittäisi.

Eipä ole kyllä ihme, että jotkut MV-lehteä lukevat, kun käsityskyky on kuin hiekkalaatikkoikäisillä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #26

"Syyttäjä vaatii MV:n perustaja Ilja Janitskinille rangaistusta yli kahdestakymmenestä rikoksesta. Lisäksi syytteessä ovat Venäjä-yhteyksistään tunnettu dosentti Johan Bäckman ja kaksi muuta sivuston toimintaan osallistunutta yksityishenkilöä."

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/vainottu-toim...

Minä jo vähän odottelinkin että kuinka ja koska tuo desantti pysäytetään. Nyt se sitten tapahtui.

Toni Rintala

Sharia on islamilainen laki. Jos vasemmistosta vastustetaan shariaa, niin silloin vastustetaan islamilaista lakia. Ja ilman lakia islam ei ole mitään.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on toistuvasti katsonut, ettei sharia sovi yhteen demokratian perusperiaatteiden kanssa. Silti sen on sallittu toimia jo muutamassa Euroopan maassa. Ja leviämässähän se on.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Englannin laki on englantilainen laki. Jos vastustetaan Englannin lakia, niin silloin vastustetaan englantilaista lakia. Ja ilman lakia Englanti ei ole mitään.

Pitäisikö meidän tästä osata johtaa, että jos emme ota käyttöön Englannin lakia, pitäisi englantilaisten maahantulo kieltää? Olisit nyt lukenut vaikka mitä Jussila kirjoitti kommentissa #8, niin säästyisimme myötähäpeältä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut, blogisti ja eräät muut kohkaajat tuovat mieleeni nukkuvan koiran, kun nukkuvan koiran nenän edessä heiluttaa makkaraa, niin varmasti herää silmäräpäyksessä.

Kun taas jossain julkaisussa tai muutaman kilometrin päässä joku sanoo sanan islam tai sharia, niin silloin heräävät nämä mouhottjat samalla lailla kuin nukkuva koira.

Joku sanoo, että koira on viisas ja oppii, persuista en olisi niin varma. :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Muslimit soveltaa shariaa jo täälläkin sitä on ihan turhaa kenenkään kieltää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Moni soveltaa niitä omia mieltymyksiään, mutta se ei tarkoita, sitä, että ne olisi millään lailla hyväksyttyjä, tai lainmukaisia.

Se riittää kun sana islam tai sharia sanotaan ääneen, niin silloin heräävät ne, joista juuri kirjoitin.

Kaikilla ei vaan ole kykyä näemmä ymmärtää lakia tai tapoja, mutta ei se mitään, se sopii persuillekin uuden normaanlin mukaiseksi totuudeksi. :)

Ei voi mitään, mutta huvittavaa tämäkin möyhääminen on, kun kukaan eikä mikään ole shariaa Suomessa hyväksynyt, mutta, jos siltä tuntuu, että islam vyöryy päälle, niin kannnattaa äänestää persuja, sillä se maailma pelastuu :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vihervasemmisto nyt ei tosiasioita tunnista eikä tunnusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkosen totuudet tietää tällä palstalla jo kaikki, heitä jotain mukavaa vielä, sillä huumoria tähänkin ketjuun tarvitaan lisää. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin ja onhan tämä tarina tietysti totta, kun kerran sen luemme täältä puheenvuorosta :)

Blogistikin on asiantuntia juuri tässä asiassa, ja jos kerran Makkonenkin on samaa mieltä, niin stten tarina on varmasti totta.

Aamen

Allahu akbar

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sharia ei ole sen kummempaa kuin kirkon tarjoama perheneuvonta.

Imaami soovittelee avioliiton ongelmia ja opastaa muutenkin hyvään elämään. Samaa tekevät kirkon työntekijät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Piti oikein googlata että onko tuollainenkin kirja olemassa. No eipä ollut. Tarkoitit varmaan teosta Äärioikeisto Suomessa (2012), joka kartoittaa huolellisesti äärikansallista toimintaa vuosituhannen vaihteen aikana. Aihe olisi kuriositeetti, ellei kyseessä olisi osin valtavirtapolitiikkaan rantautunut ilmiö. Jalosen mukaan kirjan kuvatessa Suomen Sisun toimintaa ”ristiriita äärioikeistolaisen alakulttuurin teennäisen suomalaiskansallisena esiintymisen ja vierasmaalaisista propagandatehtaista omaksuttujen opinkappaleiden välillä tulee hyvin julki”. Toisaalta järjestelmällisen toiminnan sijasta sisulaisten menestyksen takana voi olla myös silkka onni. Heikoimmillaan teos on perussuomalaisten toiminnan kuvauksessa. Loppuarvio, että puolueen suurin saavutus on suomalaisen poliittisen ilmapiirin oikeistolaistaminen, kaipaisi enemmän perusteluja. Jalosen mukaan ”yleisesti ottaen teos on lukemisen arvoinen, ja keskeisten lukujensa osalta kyseessä on kelpo tietokirja”. Tähän voisi lisätä vielä sen, että teos on nyt vielä ajankohtaisempi ja osuvampi kuin ilmestyessään.

Toimituksen poiminnat