ToniRintala

Sovinisti, rasisti, vihaaja,.. kuka sinä olet?

Miksi sinua saa kutsua ja miksi ei?

Rasistiksi saa kutsua, koska se on vain "arvostelemista" ja kuuluu mielipiteen vapauden piiriin. Siitä ei tule loukkaantua. Mutta sovinistiksi kutsumisesta saa loukkaantua? Vihaajaksi kutsumisesta ei vielä edes reagoida. Paitsi jos kyse on vihapuhujasta. Mistä sinä loukkaannut?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Rasistin tilalle keksin paremman: Sopeutumattomat.

Rasisti on kärsinyt inflaation joten jatkossa kutsun heitä vain sopeutumattomiksi.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sopeutumattomillekkin on oma termi, xenofobi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Loukkaannun lähinnä läheisiini kohdistuvasta, henkilöön menevästä arvostelusta.

Noin yleisellä tasolla olen sitä mieltä, että luettelemasi leimat (ja nippu muita) ovat yleensä merkki siitä että niiden käyttäjältä on asia-argumentit loppu.

Väinö Hirvelä

Olen rasisti. Kohtelen kaikkia samalla tavalla. Pyrin siihen, että en näe väriä. Uskon, että rasismista on ainoastan mahdollista päästä yhteiskunnallisesti ohi Martin Luther King JR. tyyppisesti. I have a dream että kaikkia kohdeltaisiin for the content of their character eikä värin perustella MUTTA Opin kuitenkin tuossa joku aika sitten, että tälle rasismin muodolle on nimi. Se on värisokea rasismi. Akateemikot varmaan aika piri päissään ja tarkoituksenaan lisätä tilastoitavaa rasismia kun kaikenmoiset uhrinarratiivit on nykyään niin kuumaa valuuttaa, keksivät tämmöisiä. Mitä tahansa pitää keksiä, että voivat nostaa nelinumeroista palkkaansa. Objektiivisesti täällä lännessä ollaan varmasti suvaitsevaisempia kuin koskaan, missään maailmanhistoriassa.

Koska olen valkoinen ja mies on paljon näkymättömiä hajuttomia ja mauttomia rakenteita joita en voi ymmärtää. Kategorisesti kiellän tälläiset salatieteet ja kysynkin. Onko valkoinen tai miehinen etuoikeus enemmänkin valtaväestön etuoikeutta. Ja jos on eikö se ole jokaisen kulttuurin tarkoitus suosia omiaan? Ihan samalla tavalla kun voin kävellä huoneeseen ja suurin osa on etnisesti minun näköisiäni tai puhuvat minun kieltäni. Jos asuisin kiinassa ja olisin kiinalainen niin näillä spekseillä minulla sitten varmaan olisi tätä samaa mystistä valkoista etuoikeutta. Vaan ei ole ja tuo määritelmä on ihan rikki. Se on myös ihan hölmöä. Ei mulla muuta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun exä haukkui narsistiksi, se kyllä loukkasi. Vaikka kukaan ei osaa oikein sanoa, mitä se tarkoittaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sovinistiksi, rasistiksi, narsistiksi ja elitistiksi haukkumiselle saattaa kyllä löytyä perusteet, joita en välttämättä pystyisi kumoamaan. En oikein tiedä mitä hyötyä siitä sitten olisi kenellekään, mutta paha noista kuitenkaan olisi loukkaantua. On varmasti muitakin, mutta eiköhän tuo riitä julkiseksi itseruoskinnaksi.

Blogistin tunnustuksia odotellessa.

Toni Rintala

Kai musta löytyy mitä vain. Vihaaja en kuitenkaan haluaisi olla. Pelkääjä olen. Voinko joskus luulla pelkääväni, mutta oikeasti vihaavani? Vihaan pelkoani.

Ainiin, vihaan kipua, etenkin selässä. Samaalla myös pelkään milloin se iskee. Onko se viha sittenkin vain pelkoa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vaikeimmin saattaisin loukkaantua vakavassa auto-onnettomuudessa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

En loukkaannu mistää noista, mutta usein tuollainen toisten ihmisten nimittely kyllä häiritsee.

Rasistiksi ihmisiä haukutaan yleensä hyvin epämääräisesti, käyttäen tuota sanaa yleisenä lyömäaseena, niin että on mahdoton tietää millainen rasismin määritelmä puhujalla oli mielessä. Ongelma tässä on sama kuin koulun pihassa lällällää-huudon kohteeksi joutuneella. Puolustautuminen yleisiä epämääräisiä heittoja vastaan on vaikeaa.

Myös vihapuhe on yleensä määrittelemätön termi. Kai sillä viitataan puhujan ajatukseen siitä, että kohteen päässä täytyy olla vihaa, kun hän puhuu jotain sellaista, mistä puhuja ei pidä, ja johon saataisi joissain tapauksissa liittyä vihaa. Jälleen puolustautuminen on vaikeaa, sillä yleisleima tuli jo otsaan, todennäköisesti ilman että väitettä edes perusteltiin. Termillä vihapuhe ei edes taida olla yleisesti hyväksyttyä määritelmää.

Toimituksen poiminnat