ToniRintala

Superbakteerit tulevat

Superbakteerit yleistyvät ja tappavat ihmisiä pian enemmän kuin ilmastonmuutos, sodat tai syöpä.

Jo nyt ne tappavat Euroopassa noin 30 000 ihmistä vuodessa. Suomessa oli 7000 tapausta vuonna 2016. Jatkuvasti löydetään entistä pahempia superbakteereja. Tulevaisuudessa bakteereiden uskotaan tappavan jopa 10 miljoonaa ihmistä vuosittain.

Antibiooteille vastustuskykyiset superbakteerit ovat maailmanlaajuinen uhka ihmisten terveydelle, varoittaa Maailman terveysjärjestö WHO. Terveysjärjestön tutkijat kehottavatkin poliitikkoja lisäämään vastustuskykyisten kantojen seurantaa ja laboratorioden kapasiteettia, jotta superbakteerien leviäminen saadaan kuriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Suomessa on säätelyn purkutalkoot.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Asian voi kääntää niinpäin, että on sula ihme ettei mitään superbakteeria, hyperebolaa, zikainfluenssaa, lepraruttoa ole vielä ilmaantunut ihmisiä niittämään miljoonittain, kun ihmisiä on järjetön määrä ja ihmiset liikkuvat hetkessä ja valtavina laumoina maailman joka kolkkaan kantaen mukanaan ties mitä pöpöjä. Onko kyseessä ollut tuuri, tiede tai mikälie ei ole relevanttia vaan se, että yhteiskunnan tulisi tähänkin mahdolliseen katastorfiin olla varautunut.

Toimituksen poiminnat