Laittomasti maassa lymyilevien määrä kaksinkertaistuu

Ministeri Risikko kertoi vuosi sitten: ”Olen tosi huolissani, jos meillä lisääntyy laittomasti maassa olevien määrä. Olen erittäin huolissani, koska tiedän, mitä siitä voi seurata.”

Ja 20.12.2017 uutiset kertoo: "Laittomasti Suomessa oleskelevien paperittomien henkilöiden määrä voi jopa tuplaantua kevääseen mennessä." – "Turvapaikkaprosessin kautta tulee vielä useita tuhansia uusia laittomasti maassa olevia", sanoo Maahanmuuttoviraston maahanmuuttoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Eli tuleva kevät on sitä aikaa, mitä Risikko on pelännyt. Myös yllä kommentoinut Nuutinen povaa monenlaisia ongelmia: "Laittomasti maassa olevien määrän kasvu näkyisi heti ainakin pääkaupungin katukuvassa. Lisäksi se voi tuoda mukanaan monenlaisia ongelmia."

Ja kuten joku jo hyvin ilmaisi, eivät he ole paperittomia. Heillä on kädessään paperi, jossa kerrotaan kielteinen päätös ja kehotus poistua maasta. He ovat laittomasti maassa.

 

Hallituskin listasi tulevia ongelmia: Toimintaohjelman vuosille 2017-2020:
– Riski ajautua rikollisen toiminnan piiriin rikoksen tekijänä.
– Laiton maassa olo lisää pimeää työntekoa ja harmaata taloutta uudenlaisten rikosilmiöiden ja rikollisten rajat ylittävän yhteistoiminnan lisääntyminen.
– Ääriliikkeiden toiminnan lisääntyminen.
Yleisen turvallisuustilanteen heikkeneminen.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen kuormittuminen

Passin poistoa ehdottivat ongelmien ratkaisemiseksi. Siis ihmisille, jotka eivät tarvitse passia liikkuessaan EU:n alueella. Onpa nerokasta? Ja eikös he olleet paperittomia eli passittomia?

 

Tarttisko tehdä jotain? Suurin osa Suomen kansasta on huolissaan turvattomuuden lisääntymisestä.

Tuohon turvattomuuden tunteen nousuun sisäministeriö vastaakin.
Valtioneuvoston julkaisemia sisäministeriön ohjeita:
1) Kansalaiset, laittomaan maassa oleskeluun liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisille tietosuojasäädösten sallimissa puitteissa.
2) Markkinoidaan kansalaisille mahdollisuutta ilmoittaa epäillystä laittomasta työnteosta poliisin vihjepuhelimeen.
3) Kansalaisten tietotaso ilmiöstä, sen laajuudesta ja vaikutuksista tulee turvata. Kootaan ilmiöstä faktatietoa ja viestitään median ja sosiaalisen median välityksellä aktiivisesti kansalaisille.
 

Lääkäriliitto ilmoitti toimivansa vastoin ministeriön ohjeita. Myös kirkko ilmoitti, että se ei tottele ministeriötä.
 

Millä tasolla tämä ilmiön vaikutusten tiedottaminen ja turvaaminen nyt on? Onko ollut aktiivista? Entä uutisointi ministeriön ohjeesta ilmoittaa poliisille laittomasti maassa olevat?

Ettei käy näin: Laiton maahantunkeutuja kotona
 

ToniRintala
Perussuomalaiset Hyvinkää

Maailman asioista kiinnostunut kyseenalaistaja ;)
Muita mainintoja: Suomen mestari, tuomari, kilpavalmentaja ja maisteri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu