ToniRintala

Huhtasaaren vaalijulisteita tuhottu monin paikoin

Laura Huhtasaaren vaalijulisteita on tuhottu monin paikoin. Videokin löytyy eräästä teosta. Media ei vaan kerro tapauksista (paitsi Suomen Uutiset ja Nykysuomi) ja videon julkaisija on laitettu  "lomalle" Facebookista.

Mistä johtuu tuollainen raivo?

Itse asiassa näyttää siltä, että kaikki muutkin, paitsi Vasemmistoliiton juliste, ovat saaneet "iskuja" osakseen. Sama toistunut joka vaaleissa viime vuosina. Viimeksi Tampereella lokakuussa 2017.

Mikä vasemmistonuoria vaivaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Taitaa vaihdella aika tavalla kunnittain mitä julisteita milloinkin tuhotaan. Itselläni on mm kokemusta siitä, että vihreiden ja vasemmiston julisteita on tuhottu urakalla, muita vähemmällä kiihkolla ja perussuomalaisten julisteet on jätetty rauhaan. Nyt käynnissä olevien vaalien suhteen en tunne tilannetta, mutta pääsäätöisesti vaikuttaisi siltä, että jotkut yksittäiset henkilöt purkavat pahaa oloaan tuhotöillä, ja armon saa yleensä ne tahot joita tuhotyöntekijä syystä tai toisesta ei inhoa niin paljoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Itse en muista nähneeni yhtään vaalijulistetta missään, paitsi TV:ssä ja netissä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni julisteiden tuhoaminen ennakoi kannatuksenkasvua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vaalijulisteiden tuhoaminen on tietenkin täysin tuomittava asia, oli kohteena kenen tahansa ehdokkaan mainos. Silti sitä tapahtuu joka vaaleissa kuten blogisti totesi,
Marko edellä erittelikin mahdollisia motiiveja.

Ei se ole mikään valtakunnan uutinen. Vielä vähemmän on että juuri Huhtasaaren julisteita on tuhottu koska olen aika varma, että muutkin ovat saaneet osansa.

Tätä perus-uhriutumista taas.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaalijulisteita lienee tuhottu alkojen alusta. Ellei kyseessä ole järjestelmällinen laajamittainen toiminta, kyseenalaistaisin toimittajan harkintakyvyn jos hän tuhlaisi asialle palstatilaa. Ei jokaista alikulkutunneliin sray-maalattua tagiakään raportoida valtakunnanlehdistössä, vaikka toiminta paheksuttavaa onkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Paitsi että vaalijulisteiden tuhoaminen on rikos.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16

Kyllä muukin vahingonteko on rikos. Tosin vaalijulisteiden tuhoaminen taitaa olla syytettävissä ilman asianomistajan vaatimustakin.

Sinänsä en muista yhtään kertaa, että olisin nähnyt lähistöllä olevien julisteiden olevan täysin vahingoittumattomia. Töhriminen ja repiminen on niin peruskauraa, että siihen ei oikeastaan kiinnitä edes huomiota. Samoinhan töhritään pysäkeillä olevat aikataulut. Tarvittaessa revitään osa (mukaan?). Idioottimaisuudelle ei vain voi mitään. Toisaalta kaikki se on halpaa, minkä rahalla saa. Roskiin ne julisteet ja aikataulutkin joka tapauksessa joskus joutuisivat.

Keskustan julisteet ovat pääkaupunkiseudulla varmaan normikohde. 'Maalta sinä olet tullut, maalle pitää sinun jälleen palaaman'. Seuraavia vaaleja odotan mielenkiinnolla. Kaikki paha maassahan on Sipilän syy... Sitä(kin) oikein korostetaan taas 2. helmikuuta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Itse näin eilen kylällä käydessäni Vanhasen mainoksen jossa kasvojen yli oli tehty ristiviilto. Vieressä olleen Huhtasaaren mainos oli taas ehjä. En silti näe tarvetta alkaa kyselemään että mikä persuja riivaa.

Toni Rintala

"En silti näe tarvetta alkaa kyselemään että mikä persuja riivaa."

Eikä kannatakaan, jos ei tekijöistä ole tietoa ;)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Itse väitit tietäväsi, että vasurit niitä tuhoaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

"Itse väitit tietäväsi, että vasurit niitä tuhoaa."

Niin "uutisissa" sanottiin:
"Tampereen punayliopiston äärivasemmistolaiset opiskelijat eivät osaa oikein kunnioittaa länsimaista demokratiaa. ”Väärää mielipidettä” edustavien vaalimainosten sabotointi näyttää olevan järjestelmällistä ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa.
Sinimustan viheroikeiston listalla ehdolla oleva Olli Heikkilä raportoi Tampereen yliopistolta."

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #18

Miten tämä liittyy aiheeseen???

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #21

"Miten tämä liittyy aiheeseen???"

Mikä tämä? Mainitsin siitä jo alkutekstissä. Viimeksi Tampereella. Silloin oli silminnäkijä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuure on varsinepävarmaa alkaasyyttelemään ketään teosta, kun ei ole ollut todistajia paikalla, aihetodisteet eivät riitä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Valtamedia kertoi uutisen jo eilen.

Toni Rintala

Tuosta löytyy googlella pari: Nykysuomi ja Vantaan sanomat. Vantaan sanomat oli mulle uusi. Mutta Yle, MTV, Iltalehti, Iltasanomat ja moni muu on hiljaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #20

Pitäisikö mielestäsi valtakunnan medioiden raportoida kaikki rikotut vaalijulisteet, vai ainoastaan Huhtasaaren?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #23

Kyllä.

Eli medioiden tulisi huomioida, jos yleistä tuhoa esiintyy, ja pääministerikin voisi ottaa kantaa. Onhan hänellä ollut tapana ottaa kantaa aina välillä ;)
Ilmeisesti nyt ei voi ottaa kantaa, jos Huhtasaaren mainoksia eniten tuhottu..

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Noi julisteet pitäis kieltää. Vanha jäänne, ei ole enää nykyään tarvetta. Ympäristö saastetta koko touhu.
Oli muuten iltalehdessä eilen juttu tuosta.

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Kun joulun aikaan Laura Huhtasaaren kodin ikkuna (sopivasti vain ulompi) rikottiin, kun he itse olivat joululomalla muualla, tiedettiin heti, että kyseessä olivat Porin vasemmistolaiset, joita kehotettiin häpeämään. Ei liene tarpeen mainita, ketkä "tiesivät" tekijöiden olleen vasureita. Tekijää tai tekijöitä ei ole saatu kiinni.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tietenkin julisteita, ikkunoita sun muita voi tuhota myös itse, ihan vain mediahuomiota saadakseen. Itsellä tarkoitan tässä omaa tukiryhmää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ja kun tälle polulle lähdettiin, niin näkymät ovat rajattomat

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

...mutta hämmästyttävän mahdolliset.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ikkunoiden rikkominen on tyhmää kenen tahansa taholta. Jos ehdokkaalla on ummehtuneita ajatuksia, niin ei ne sillä parane että asunnon tuuletusta tehostetaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

#20.
Iltalehti uutisoi aiheesta: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801232200689...

Kuten edellä on jo todettu, vaalijulisteiden rikkominen on rikos.

Mutta mikä rasisteja vaivaa?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ne jotka tekevät työtä vaalikampanjoissaan ja näkevät työnsä tulokset, heille se on huutava vääryys. Ei ehdokaskaan ilosta pompi, mitä tuhottu juliste kertoo. Onko Suomen kaduille pesiytymässä jonkin tason pieni natsiviha, suoraa toimintaa aatteena vihan lapset. Minä en äänestänyt Huhtasaarta, mutta joku raja sentään näissäkin asioissa olisi oltava.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Öh? Yrittääkö Kiviniemi nyt kertoa meille, että Huhtasaarella on yhteyksiä (uus)natseihin? Moni lukija varmasti kaipaa perusteluja.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Sorry, ilmaisin kai itseni väärin. En tarkoittanut Huhtasaarta, kyllä Suomessa natsihenkisyyttä on ilman hänen "leimaamistaankin" . Tarkoitin toiminnan typeryyttä, julisteiden repimistä ja vihan kohdistumista jopa niihin. Nyt siis Huhtasaaren kasvoihin. Vihalle ei saisi antaa liikaa valtaa eikä oikeuttaa tällaisiakaan tekoja millään muotoa. Sanoin tuon kommentin alussa, että vaalityötä tekeville tällainen on huutava vääryys. Nyt siis Perussuomalaisille, vaikka puolue ei olekaan suosikkini.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Radioasema vaihtui autossa nopeasti ja ehkä pysyvästi, kun Radio Helmestä kuului Laura Huhtasaaren pajatus. Kyllä näköjään kelpaa radion tyypeille ihan kaikenlainen raha.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joka vaaleissa tätä tapahtuu, ja on tapahtunut ennenkin.

Tsätä nyt vain enemmän täälläkin kohkataan koska kyseessä on persu.

Persut ovat uhriutumisen ammattilaisia, Lauraaa kiusataan ja vaalimainoksia rikotaan.

Viime vaaleissa taisi olla feministien ja vihreiden vaalimainoksia rikottu, mutta aika vähän siitä sitten mieltä pahoitettiin.

Tämä nyt on tietysti astetta vakavampi tapaus, kun tuleva maamme äiti on kohteena.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Päiväkävelyllä tutkin tarkalla silmällä vaalimainoksia. Yhdessä roikkui riekaleet Vanhasesta ja Torvalds on varastettu kokonaan. Väyrysen otsaan oli tekstattu "vittupää". Seuraavassa oli Saulille piirretty silmälasit ja mursunviikset ja Lauralle hitlerviikset. Haataisen nenäkin oli punattu. Viimeinen reitin varrella oli koskematon.

Miksei valtakunnan media reagoi ja pääministeri pidä ylimääräistä tiedotustilaisuutta?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vielä 1990-luvulla kuului vielä SDP:n vaalitemppuvalikoimaan uutisoida "jossain Savossa" (paikkakuntaa harvemmin mainittiin, mutta jokin maaseutukunta kuitenkin) SDP:n ehdokasta painostetun ja uhkailtun paikkakunnan kepulaisten ja työnantajankin taholta. Vaalimainosten tuhoaminenkin kuului tietysti asiaan. Uutisessa painotettettiin vielä uhkailun ja painostuksen lainvastaisuutta ja kerrottiin rikosilmoitusta nyt vähintäinkin harkittavan. No vaalien jälkeen näistä ei sitten ikuna mitään kuultu, kunnekka seuraavien vaalien alla SDP:n ehdokkaat joutuivat jälleen painostuksen ja uhkailujen kohteiksi...

Tiedä tuota, saattoihan tällaista painostusta toki olla, mutta jotenkin tuntui, että kyse oli enemmänkin vaalipropagandasta omille äänestäjille. Ei toki siellä "kepulandian" suunnalla, vaan etelän kaupungeissa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

"ammatti-jänkät teillä on aina keskuudessanne...." ))))

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ammattiuhriutujat vaativat vastavoiman.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kuka pelkää Paulaa...eikun Lauraa?

Toimituksen poiminnat