ToniRintala

Nyt on nuoren naisen vuoro

Vaalikuume nousee. Tuhannet suomalaiset ovat käyneet kokeilemassa vaalikonetta hakien itselle mieluisaa ehdokasta. Moni on saanut vaalikoneesta Laura Huhtasaaren sopivimmaksi ehdokkaakseen, kertoi MTV:n uutiset joulun alla. Laura oli suosituin!
 
Laura on saanut monet nukkuvat äänestäjät liikkeelle. Ennakkoääniä on annettu enemmän kuin viime vaaleissa. Laura on yhä suosituin.

Pari vuotta sitten tehdyn kyselyn mukaan 66% suomalaisista oli huolissaan, kun Suomella ei ole käytännössä lainkaan sananvaltaa EU:n päätöksenteossa.  Meidän metsistä, luonnonvaroista, ruoasta ja kaikesta muustakin päättää jotkut ihan muut kuin suomalaiset. Haluammeko Suomen takaisin suomalaisille?

Aiemmin on ollut kirjoituksia, että miksi emme tee kuten Norja? Voisimme päättää omista asioistamme ja huolehtisimme omasta kansasta kuten Norja? Moni EU-uskovainen väittää Norjan tottelevan kaikkia EU:n lakeja. Norja on kuitenkin päässyt EU:n sisämarkkinoille hyväksymällä vain n. 21% EU:n säädöksistä. Norjan omaa maanviljelyä sekä luonnonvarojen käyttöä ei määrää EU:n lait. Suomen tilanne on se, että EU määrää - kaikesta.

Suurin osa suomalaisista kokee turvattomuutta enemmän kuin aiemmin. Jopa yli 70% suomalaisista pitää Suomen ja EU:n nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa huonona ja kokee sen lisäävän turvattomuutta Suomessa. Suomalaiset kantavat huolta Suomen tulevaisuudesta. Siksi meidän tulee pitää huolta Suomesta ja suomalaisista. Ei sitä kukaan muu tee. Siksi Laura.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Laura on saanut monet nukkuvat äänestäjät liikkeelle. Ennakkoääniä on annettu enemmän kuin viime vaaleissa. Laura on yhä suosituin."

En tiedä onko tässä tarkoituksella vai vahingossa sotkettu asioita, mutta uskaltaisin lyödä melko suurilla panoksilla vetoa, että ennakkoäänissä Laura Huhtasaari ei ole suosituin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen seurannut pres. vaaleja aina -68 lähtien ja kyllä Laura on yksi kyvyttömimmistä ehdokkaista joita eri vaaleissa on ehdokkaina ollut. Asiaosaaminen ulko-ja turvallisuuspoliitikassa, presidentin keskeisimmistä tehtävistä, aivan olematonta, eilinen MTV:n suuri vaalikeskustelu sen jälleen osoitti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Antaa nyt näiden hehkuttaa, eipä näitä enää kauan tarvitse lukea.

Sunnuntain jälkeen sitten hiljenee tämäkin koohotus, kun selviää, että ei se Laura oikein sittenkään.

Hetken huvia suotakoon nyt näille Lauran faneille.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tuhannet ja tuhannet ihmiset ovat kertoneet suosikkinsa presidenttigallupeissa ja niissä Lauran ”suosio” on jäänyt 4-7% välille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

6 % on ainakin toistaiseksi korkein, Yleltä kaiketi tulee gallup vielä ennen sunnuntaita.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_presidentinva...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en äänestä presidettiä sillä perusteella mitä sen jalkojen välissä on.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hyvin sanottu - substanssi ratkaisee kuten Saksassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lauran vuoroa ei ole eikä koskaan tule.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Suonet anteeksi huvittuneisuuteni, mutta viimeksi kun törmäsin tämänkaltaisiin ehdottoman varmoihin mielipiteisiin vaalien lopputuloksesta, Anni Sinnemäki itki telkkarissa.

Ei kun. Törmäsin niihin kyllä sen jälkeenkin. Silloin kun Trumpista ei koskaan tullut presidenttiä.

Tosin Uimosen muistan ennustelleen Trumpin mahdolliselle presidentteydelle ongelmia. "Rampa ankka" taisi olla käytetty käsite. Sitähän se on kyllä ollut.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Toivottvasti presidentin vaalit ei koskaan muodostu missikisoiksi. Vaan pätevyys ja kokemus ratkaisee äänet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset