ToniRintala

Uusi Suomi uutisoi YK:n jyränneen Trumpin aloitteen

Kyse ei kuitenkaan ollut Trumpin aloitteesta, vaan siitä mikä olisi YK:n kanta aiheeseen: Onko Jerusalem Israelin pääkaupunki kuten Israel on esittänyt. USA on jo tehnyt päätöksensä, eikä sitä YK nyt "jyrännyt".
Uusi Suomi jyrää

35 maata vaikeni (= ei uskaltanut äänestää), 21 maata jäi kokonaan pois äänestyksestä ja 8 maata puolsi USA:n päätöstä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aivan sama mikä nyt oli alkuperä, sotia ja kuolemaa tuo jenkkien päätös vain aiheuttaa, mutta mitäs sen väliä, kun ovat niin kaukana meistä, ja kinkku on hyvää. :)

Maailmankaikkeuden tyhmin presidentti noilla jenkeillä on, ja tämäkin päätös on osoitus siitä, mutta sellaisen saivat kuin halusivat.

Jotainhan Trumpinkin on tehtävä, kun melkein kaikki kotimaan jutut menee perseelleen, ja seuraavien täytevaalien jälkeen demokraatit taitaa sitten loppukautta hallita, joten sitten Trump voikin keskittyä muulle maailmalle häröilyyn, kun ei kotimaassa mikään mee läpi.

Sitä mä ihmettelen, että täällä suomessa joku tuota Trumpia ihailee, no Huhtasaaren kapasiteetilla se on ymmärrettävää. :) Samoin on muutama, jotka ihailee Putinia, sekään ei oikeen oo ymmärrettävää.

Toni Rintala

Miksi jenkkien päätös aiheuttaa sotia, mutta Venäjän vastaava päätös ei kiinnosta ketään?

Onko Putin sitten universumin tyhmin, kun se ennätti jo (vuosia) ennen Trumpia tunnustamaan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mihin päätökseen viittaat? Tuore päätös huhtikuulta kuuluu nimittäin näin:
"Moscow is deeply concerned about the situation in the Palestinian-Israeli conflict. Palestine and Israel have not held political negotiations for nearly three years, and the situation on the ground has been deteriorating.

The stalling of the Middle East peace process has created conditions for unilateral moves that undermine the potential for an internationally accepted solution to the Palestinian problem, under which two states – Israel and Palestine – could live in peace and security with each other and with their neighbours.

Moscow reaffirms its support for the two-state solution as an optimal option that meets the national interests of the Palestinian and Israeli people, both of whom have friendly relations with Russia, and the interests of all other countries in the region and the international community as a whole.

We reaffirm our commitment to the UN-approved principles for a Palestinian-Israeli settlement, which include the status of East Jerusalem as the capital of the future Palestinian state. At the same time, we must state that in this context we view West Jerusalem as the capital of Israel.

The concrete parameters of a solution for the entire range of issues regarding the status of Palestinian territories, including Jerusalem, should be coordinated at the direct talks between the parties involved. Using its opportunities as a permanent member of the UN Security Council, a co-sponsor of the peace process and an active member of the Middle East Quartet of international intermediaries, Russia will continue to provide assistance to the achievement of Israeli-Palestinian agreements. We will focus on ensuring free access to Jerusalem’s holy places for all believers."
http://www.mid.ru/en/foreign_policy/news/-/asset_p...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #7

"Mihin päätökseen viittaat?"

En tiedä kuinka luotettavia nämä on..

Moscow surprisingly says west Jerusalem is Israel's capital
“We reaffirm our commitment to the UN-approved principles for a Palestinian-Israeli settlement, which include the status of east Jerusalem as the capital of the future Palestinian state. At the same time, we must state that in this context we view west Jerusalem as the capital of Israel.”
http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Dipl...

Teksti myös:
http://www.mid.ru/en/foreign_policy/news/-/asset_p...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Oma lähteeni on Venäjän ulkoministeriö, jonka lausunto on kuukausien eikä vuosien takaa. Sinulla ei siis ole parempaa tietoa vuosien takaisesta tunnustamisesta?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #13

Jossakin vilahti juttu, että Putin olisi puhunut siitä jo 2011. En nyt löydä sitä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #10

L ä n s i-Jerusalem siis. Itä-Jerusalem tunnustetaan samalla tulevan itsenäisen Palestiinan pääkaupungiksi.

Tämähän on ollut myös Yhdysvaltain virallinen linja. Nyt Nikki Haley yrittää selittää, että mikään ei ole muuttunut. On kuitenkin aivan selvää, että Trump tarkoitti muutosta: laittomien siirtokuntien lopullista hyväksymistä ja kahden valtion ratkaisun hautaamista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Onko Jerusalem Israelin pääkaupunki kuten Israel on esittänyt." (Rintala)

http://www.finland.org.il/public/default.aspx?node...

Jerusalem ON Israelin pääkaupunki. On ollut Israelin valtion perustamisesta 14. toukokuuta 1948 lähtien. Itse asiassa juutalainen kansa on pitänyt Jerusalemia pääkaupunkinaan jo 3.000 vuotta. Se taisi olla jo hieman ennen Muhammedin syntymää... ;)

"Jerusalem has been the capital of the Jewish people for 3,000 years."
read more: https://www.haaretz.com/us-news/1.827338

Toni Rintala

"Jerusalem ON Israelin pääkaupunki. "

Niin. Mutta ei YK:n mielestä ;)

Ja Uusi Suomi hehkutti, kuinka YK jyräsi Trumpin - ja samalla siis tuon, mitä sinäkin viestiisi kopioit..

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Näin se on. Tartuin vain tuohon valitsemaasi verbiin: (Israel on) ESITTÄNYT.

Itsenäiset valtiot valitsevat suvereenisti ihan itse oman pääkaupunkinsa.

This one more time: YK ei hyväksy itsenäisille valtioille pääkaupunkeja.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #5

Itsenäiset valtiot toki voivat valita pääkaupunkinsa itse. Ongelmalliseksi asia kuitenkin menee, jos se sijaitsee osittain toisten maalla kuten Jerusalemissa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #12

Oma ongelmansa oli myös aikanaan DDR:n pääkaupunkina tunnettu Itä-Berliini.

Saksan syliin valahti koko itäinen kauhujen tekele. Sama toistuu Israelissa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No nyt Uuden Suomenkin mielestä YK jyräsi Trumpin päätöksen aloitteen sijasta. Ja noin se voidaan ymmärtää äänestyslukujen perusteella.
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=58330...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Juha Hämäläinen

Nämä uskonnolliset höpinät syytä lopettaa. Jerusalem ei ole voinut olla Israelin pääkaupunki ennen vuotta 1948. Israelia ei ollut olemassa aiemmin eikä nykyisellä juutalaisväestöllä ja muinaisilla juutalaisilla ole muuta yhteistä kuin uskontonsa. Israelissa asuvat juutalaiset ovat sekarotu, uskontokunta sotkeentunut kaikkiin kansoihin maailmalla. Juutalaiset olivat 2000 vuoden ajan 1930-luvulle asti muutaman prosentin vähemmistö alueella.

Jerusalem on Israelin pääkaupunki vain siionistien mielestä. Amerikan juutalaiset ovat masn merkittävin poliittinen ja taloudellinen painostusryhmä. Tämä sai myös Trumpin hallinnon hyväksymään juutalaisten kannan. Yleisesti muissa maissa ymmärretään, ettei Jerusalem ole tuo pääkaupunki vaan Tel Aviv, jossa kaikki infra pääkaupunkia varten, Jerusalemissa ei muuta kuin itkumuuri ja turisteja sekä pyhiinvaeltajia kolmesta uskontokunnasta, joille kaikille kaupunki ollut pyhä.

Kaupungin paaluttaminen juutalaisille on typeryyden huippu. Hehän jo väkivalloin rikollisesti ryöväsivät Palestiinan alueen itselleen, vaikka he olivat pieni vähemmistö alueella kansana ja maanomistajina.

Toni Rintala

"Kaupungin paaluttaminen juutalaisille on typeryyden huippu. Hehän jo väkivalloin rikollisesti ryöväsivät Palestiinan alueen itselleen, vaikka he olivat pieni vähemmistö alueella kansana ja maanomistajina."

Näin voisi puhua myös Suomen Karjalasta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Noin voisi puhua ainakin Pietarista jonka Pietari Suuri perusti Ruotsin maalle 1703 ja teki Venäjän pääkaupungiksi vuonna 1712. Venäjään se liitettiin virallisesti vasta Uudenkaupiungin rauhassa vuonna 1721.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Hämäläisen Juha saa vapaasti pitää omat antisemitismiä hipovat mielleyhtymänsä.

Historiallisia tosiasioita eivät kenenkään mielipiteet luonnollisesti muuta miksikään.

Se on varsin lohdullista. Kaikille niille, jotka tosiasioita arvostavat.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Herra Marttila,

historian tietosi ovat niin suodatettuja ja värittyneet uskonnollisen paatoksen avustamana, että käsityksesi historian todellisista tapahtumista ei vastaa todellisuutta.

Minä en muuten ole mikään antisemitisti vaan kiihkouskovaisten aggression vastustaja. Siionistit ovat juuri tällaisia kiihkoilijoita. Ja loput harhaanjohdettuja amatöörisaarnaajia kuten sinä.

Jos olet koskaan Israelissa käynyt ja tutustunut muihinkin kuin patavanhoillisiin juutalaisiin niin tietäisit, että maassa on paljon juutalaisia, jotka avoimesti vastustavat siionistien politiikkaa omia Palestiinan alue itselleen.

Siionistit ovat kieltämättä hyvin onnistuneet röyhkeydellä ja lännen kristittyjen tuella ottamaan maat haltuunsa siten, että palestiinalaisille jääneet läntit ovat pelkkä tilkkutäkki, josta ei tekemälläkään saa heille omaa toimivaa maata muodostettua.

Arvostan suuresti juutalaisen kansan älykkyyttä ja toimintakykyä. Olen heidän kanssaan tehnyt töitä neljän vuosikymmenen aikana useat kerrat. He ovat saaneet päänsä läpi 70 vuodessa. Mutta se ei tarkoita, että he olisivat toimineet oikein. Juutalaiset kykenevät myös merkittäviin raakuksiin murskatessaan ketkä tahansa vastustajansa. Myös omiaan.

Sinun Markku kannattaa tosissaan tutkia historiaa laajemmin kuin Raamatun ja Alfa tv:n kautta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #17

Juhan kommentista voisi päätellä, että tekstisuodattimesi ovat joko epäkunnossa tai peräti kokonaan pois paikoiltaan. No, sellaista sattuu. Olen käynyt muutaman kerran Israelissa ja kolunnut tuota maata pohjoisen Metullasta aina etelän Eilatiin.

Tunnen Israelin historiaa ja myös nykymenoa aika hyvin; joka tapauksessa paljon paremmin kuin sinä luulet. En väheksy sinunkaan tietouttasi, en todella. Mutta meistä kahdesta sinä olet se, joka on enemmän harhaanjohdettu. Saarnaajan toimessa tuskin olemme kumpikaan. Kuka huolisi! :)

En missään tapauksessa ryhdy sinun "todellisuuttasi" korjaamaan; tehköön sen joku toinen. Mutta vain yhden 'helmen' poimin tieto(roska)pankistasi: "Yleisesti muissa maissa ymmärretään, ettei Jerusalem ole tuo pääkaupunki vaan Tel Aviv, jossa kaikki infra pääkaupunkia varten, Jerusalemissa ei muuta kuin itkumuuri ja turisteja sekä pyhiinvaeltajia kolmesta uskontokunnasta, joille kaikille kaupunki ollut pyhä."

Voit vapaasti 'ymmärtää' vaikkapa, että Odessa on Venäjän pääkaupunki ja samalla islam-keskus. Niin, mitkään luulosi eivät kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että Jerusalem yksiselitteisesti on Israelin pääkaupunki. Se on koko ajan kasvava ja kukoistava metropoli, Israelin parlamentin (knessetin) istuntopaikka ja Israelin suurin kaupunki. Oletko muuten käynyt siellä?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Kyllä olen käynyt ja myös ollut siellä töissä. Olen Israelin armeijan kapteenitutun kanssa kiertänyt myös ulkomaalaisilta täysin suljetut raja-alueet ja niiden siirtokuntia. Mielenkiintoinen kokemus.

Kun mietit miksei maailma ole laajemmin hyväksynyt Jerusalemin omimista vain juutalaisille siionisteille niin mieti olisiko tähän ihan päteviä syitä. Ei tarvitse uskoa minun tietopankkiini vaan tuhansien muiden.

Samalla kannattaa funtsia miksi niin moni maa YKssa ei puoltanut Trumpin kantaa. Eivätkä nämä maat ole pääosiltaan antisemitistisiä juutalaisten vihaajia vaan antisiionistisia, kuten minäkin

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #31

#31.
On sanottu, että missä kaksi (2) juutalaista keskustelee keskenään, siellä on kolme (3) kilpailevaa mielipidettä. Räikeimpiä antisionistisia järjestöjä edustaa Neturei Karta, joka on nimenomaan juutalaisten oma järjestö. Juutalaisia riittää moneen junaan. Kannattaa olla tarkkana myös ottaessaan vastaan juutalaisten omaa informaatiota.

"Neturei Karta International on palestiinalaisen rabbi Amram Blaun 1938 perustama ortodoksijuutalainen liike, joka vastustaa sionismia ja Israelin valtiota pitäen niitä Tooran ja Talmudin vastaisina. Liike kannattaa Israelin valtion rauhanomaista lakkauttamista ja maan luovuttamista palestiinalaisille itsenäisen Palestiinan valtion luomiseksi. Järjestön mukaan sionismi on militaristinen ja rasistinen ideologia, joka on juutalaisen lain vastainen."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Neturei_Karta_Intern...

Toki on myös lievempiä antisionistisia juutalaisyhteisöjä puhumattakaan ei-juutalaisista Israelin valtion vastustajista/vainoajista. Muuten tuo Neturei Karta on aika vekkuli juutalaisen kulttuurin 'ylläpitäjänä'. Se on avoimesti veljeillyt mm. Iranin johtajien kanssa. Liekö porukka O.W.Kuusisen juutalaisklooneja? ;)

En haluaisi hengellistää tätä, mutta pakko todeta, että Israelin valtio ja kansa on Jumalan todellinen silmäterä. Yhtä kaikki, Israel on toisaalta universaalin pahan, se on sielujemme vihollisen perkeleen, sammumattoman vainon ja vihan kohde. Sitä vastakkainasettelua sinun kannattaa funtsia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #35

En haluaisi hengellistää tätä, mutta pakko todeta, että Israelin valtio ja kansa on Jumalan todellinen silmäterä.
...............

Kiihkouskovaiset hyväksyvät uskontoon perustuvan väkivallan. Sinä et eroa ISIS:n kannattajista mitenkään.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #37

#37.

No mutta sinun kanta tulikin sitten selväksi. Heh.

Rauhaisaa ja väkivallatonta Uutta Vuotta Juhalle!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Rauhaisaa ja väkivallatonta Uutta Vuotta Juhalle!
.............

Minä kannatan rauhaa ja olen väkivallaton ilman toivottamistakin. Sinulle minä toivon että vaihdat väkivaltaisen uskontosi sivistykseen. Tuollaiset ristiretket mitä sinä kannatat kuuluvat 1000-luvulle.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #42

Makkonen voisi jatkaa omaa ristiretkeään kääntämällä päänsä pois tuosta nurinperin asennosta. Helpottaisi varmaan suunnistustasi ja kohentaisi sivistystäsi.

Mitä väkivaltaisiin uskontoihin tulee, niin haukut väärää puuta. Tiedät sen itsekin.
Kristittyjä on maailmassa n. 2,4 miljardia, joten pitkä sarka sinulla on kynnettävänä.

"Kristityt ovat jo useamman vuoden olleet maailman vainotuin uskonnollinen ihmisryhmä." https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/world-watc...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #43

Mitä väkivaltaisiin uskontoihin tulee, niin haukut väärää puuta.
..........

Jos kerran hyväksyt Israelin hallituksen väkivaltaisen politiikan Palestiinalaisia kohtaan uskontosi tähden niin kyllä haukut menee ihan oikeaan osoitteeseen. Ei sionistikristityt eroa äärimuslimeista muuten kuin sillä, että he kutsuvat Jumalaansa eri nimellä. Vai oletko eri mieltä?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #44

Juha Makkonen kysyy: "Vai oletko eri mieltä?" Vastaan: Kyllä, olen täysin eri mieltä.

Tiesitkö muuten tämän: "Joulua oli ennen tapana viettää neljä päivää: joulupäivä, tapaninpäivä, jussinpäivä, lastenpäivä. Jos sunnuntai sattui kahden viimeisen päivän kohdalle, mentiin silloinkin kirkkoon. Jussinpäivänä (Johannes evankelistan päivänä) Jussi-nimiset ostivat kynttilät kirkkoon." http://neba.finlit.fi/tietopalvelu/juhlat/joulu/et...

Tänään on siis kolmas joulupäivä, Jussinpäivä. Oikeastaan sinun nimipäiväsi. :)

Muistitko kunnioittaa Jussinpäivä-perinnettä ja ostaa kynttilän kirkkoon?

PS. Ellei jotain aivan erityistä tule esiin, niin lopetan vuoropuhelumme tähän.
Kiitos ja hyvää jatkoa!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

Ellei jotain aivan erityistä tule esiin, niin lopetan vuoropuhelumme tähän.
..........

Sionistikristityt ja äärimuslimit hyväksyvät väkivallan toteuttaessaan uskonnollisia käskyjä joten siinä te ette eroa mitenkään.

Ymmärrän toki että haluat lopettaa vuoropuhelun pikaisesti kun sinun uskontosi väkivaltaa verrataan äärimuslimien väkivaltaan. Halunnet painua maan rakoon joten terve menoa vaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #17

Mutta eihän Israel ole palestiinalaisilta vienyt Itä-jerusalemia. Kun Osmanien valtakunta hajosi ensimmäisen maailmansodan jälkeen kansainliitto antoi Englannille mandaatin hallinnoida Palestiinan mandaattia ( ne alueet jotka tänään ovat Israel, palestiina ja Jordania) ja aikomuksena oli että sitä jaettaisiin kahteen itsenäiseen valtioon joista toinen olisi juutalainen ja toinen arabien. Jo 1920-luvun alussa Englanti lohkaisi mandaatista Transjordanian josta vuonna 1946 tuli Jordania. Itä-jerusalem oli osana Transjordania ja myöhemmin Jordania. Arabit eivät hyväksyneet Israelin perustamista, eli mandaatin jakamista alkuperäisen suunnitelman mukaan ja josta jo oli lohkaistu Jordania itsenäiseksi valtioksi, vaan halusivat kaiken ja hyökkäsivät vastaperustettuun juutalaisvaltioon 1948 ja uudestaan 1967 ja 1973 sekä ottivat osaa useisiin konflikteihin Yom Kippur-sodan jälkeenkin. Itä-jerusalem vallattiin siis Jordanialta kuuden päivän sodan aikana. Eihän se ole ikinä ollut minkään palestiinalaisen valtion pääkaupunkina koska mitään palestiinan valtiota ei ollut olemassa 1967 ja onkohan se edes olemassa nytkään?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #32

Itä-Jerusalem ei ole myöskään kuulunut Israelin valtioon Palestiinan mandaattihallinnon perustamisen jälkeen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Juha, et ilmeisesti ole käynyt Jerusalemissa. Minä olen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

Olen ollut siellä töissä. Olen käynyt läpi koko Lähi-idän alueen työn takia ja vapaa-ajan puuhissa. Alue on kauttaaltaan enemmän kuin tuttu.

Mutta en ymmärrä miten tämä paikalla käynti tähän liittyy. Siis siionistien tapaan ottaa koko Palestiina haltuunsa ja ajaa sen pitkäaikaiset asukkaat maanpakoon tai mullan alle. Tätä eivät hyväksy edes kaikki israelilaiset.

Jerusalen on selkeästi kolmen uskontokunnan pyhä kaupunki. Sen hyväksyminen vain juutalaisten pääkaupungiksi on äärimmäisen typerää, koska sen siionistit tekevät uskonnollisista ja poliittisista syistä sekä polkeakseen muiden oikeuksia eikä sen takia, että kaupunki olisi käytännöllisempi pääkaupunkina kuin Tel Aviv. Tämä kaikki johtaa vain uuteen väkivallan ja vihan aaltoon.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #19

Hämäläinen: "Olen käynyt läpi koko Lähi-idän alueen työn takia ja vapaa-ajan puuhissa. Alue on kauttaaltaan enemmän kuin tuttu."

Ymmärrän sinua. Olet altistanut itsesi Israelin valtion ja kansan tuhoamista agitoivalle verenhimoiselle arabikiihotukselle. Jokaisella meillä on kestokykymme ja voimavaramme.

"Harva meistä on rautaa" https://www.youtube.com/watch?v=g-A6kYNNt9o
Sinulla tuo antisemiittinen kestovalistus on murtanut jotain pois paikoiltaan. Ole erittäin toiveikas; asia on korjattavissa.

Ystävällisesti Markku

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #23

Markku,

sotket asiat. Antisemitismi on yleinen juutalaisvastaisuus, mutta antisiionismi on juutalaisvaltion yksinoikeuden vastustamista.

Olet mennyt siihen halpaan, johon monet vanhemmat menevät. Heillä on suosikkilapsi, jonka huonot teot painetaan villaisella, koska suosikkilapsi on tietenkin täydellinen vanhempiensa mielestä. Pahimmillaan tällaisista isin tai äitylin kakaroista on kasvanut koulukiusaajia ja jopa narsistisia persoonia, jotka tehneet vakavia rikoksia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #23

Olet altistanut itsesi Israelin valtion ja kansan tuhoamista agitoivalle verenhimoiselle arabikiihotukselle.
...........

Oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen lain kunnioittaminen ei ole antisemisitismiä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #19

Juha, väitit: "...tuo pääkaupunki vaan Tel Aviv, jossa kaikki infra pääkaupunkia varten, Jerusalemissa ei muuta kuin itkumuuri ja turisteja sekä pyhiinvaeltajia kolmesta uskontokunnasta, joille kaikille kaupunki ollut pyhä."

Minun kokemukseni mukaan kaikki infra pääkaupunkia varten on nimenomaan Jerusalemissa. Tel Aviv on tietenkin liike-elämän keskus.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

Nykymaailmassa pätevä pääkaupunki on sellainen, johon on helppo saapua maitse, meritse tai lentämällä. Talouselämä on vahvasti läsnä pääkaupungissa ja siellä on tarjolla moninaiset palvelut ja tehokas liikenneverkko.

Mitään näistä ei ole Jerusalemissa. Siitä ei välitetä, koska Jerusalemin pitäminen pääkaupunkina on poliittinen ja uskonnollinen hallintaprojekti ja tähtää muslimien täydelliseen poistamiseen aluetta koskevista päätöksistä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29

Suvereenin valtion pääkaupunki on se, missä sen valtion hallintoelimet ovat.

Mikä on muuten Kalifornian pääkaupunki, Los Angeles vai San Francisco?

Juha Hämäläinen

Olet ihan pihalla koko alueen lähihistoriasta. Israelin valtiota ei olisi nykyisessä muodossa ilman Englannin ja USAn voimakasta myötävaikutusta. Ne sallivat alueen valloituksen ja väestönsiirrot. Lisänä oli Saksan tekemä juutalaisten massamurha, vaikkei tuo liittynyt mitenkään Palestiinassa asuneeseen ylivoimaiseen enemmistöön, jotka olivat muslimeita.

Juutalaisille olisi pitänyt antaa pala Saksasta holocaust-korvauksena.

Juha Hämäläinen

Kymmenen maata on lähestynyt Israelia USA:n vanavedessä ja haluaa myös siirtää edustustonsa Jerusalemiin.

Trumpetti ei ole enää yksin......

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, niille on varmaan tulossa melko hyvä joululahja Trumpilta, jenkeillä on rahaa :)

Merkittävä juttu, kun jopa 10 maata seuraa Trumpettia

Juha Hämäläinen

Ei tuollejoukolle tarvitse kummoisia lahjoja jakaa. Joillekin niistä riittäisi, että jenkit katoaisi niiden mailta riekkumasta ja joillekin voi antaa tikkarin, litsarin tai limpparin.

Merkittävyydestä en menisi suuria huutelemaan koska et ilmeisesti edes tiedä mitä maita ne ovat, mutta huutelu ja nenäkkyys on intohimoinen harrastuksesi, joten meidän on yritettävä sitä sietää, se jättää tai antaa sen hämmentää, aina vaan uudestaan....

Hyvää uutta vuotta USArin vänkärille kaikesta huolimatta, riippumatta ja ruoppaamatta!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei toi lähi-idän kriisi oo yhtään mitään, täällä usarissa sellaiset ratkaistaan muutamalla blogilla, täällä se viisaus asuu, nää pienemmät suomen jutut sitten on ihan yksinkertaisia hommia, perkules vaan kun kansa ei aina ole samaa mieltä kuin viisaat boggaajat :)

Sellaiset turhakkeet kuin vaalit sekoittavat tätä valtiota liikaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Rintala ei taaskaan ymmärrä lukemaansa.

Äänestystulos 128 - 9 on kyllä aikamoinen jyrääminen, vaikka Rintala kuinka haluaisi puolustella Israelin hirmutekoja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Onko Israelkin uhannut perhettäsi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ovatko hirmuteot hirmutekoja vain, jos ne kohdistuvat omaan perheeseesi?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toni Rintala

"Rintala ei taaskaan ymmärrä lukemaansa."

Uutisen otsikossa oli virhe. YK ei "jyrännyt" Trumpin aloitetta vaan Yhdysvaltojen jo aiemmin tekemän päätöksen. Se oli blogini pointti.
Uuden Suomen uutisen otsikko on sittemmin korjattu. Nyt se ei ole enää valeuutinen ;)

Jos 128 puolsi ja 64 ei puoltanut, niin ei se mielestäni jyräämistä ole. Se on vain 67 %:n kannatus.

Toimituksen poiminnat