ToniRintala

Puolison puute vaivaa nuoria

Juuri julkaistu Väestöliiton Perhebarometri kertoo, että lapsia ei synny puolison puutteen vuoksi.

MTV-Uutinen

Ei selvinnyt koskeeko puute miehiä vai naisia. Siis puolison puute. Itsellä ainakin oli kova puute nuorena. Jos olisi sopiva puoliso löytynyt, olisi varmasti lapsiakin silloin tullut.


Nythän olemme saaneet naisten puolisonpuutosta poistamaan 20 000 nuorta etelän miestä, joista osa on hoitanut homman ja tehnyt lapsia suomalaisnaisten kanssa ja sitten karannut tai karkotettu takaisin kotiinsa. Mutta entä miehet? Mistä saisimme Suomeen 20 000 halukasta naista poistamaan vaimonpuutteen ja tekemään lapsia nuorten suomalaismiesten kanssa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hittooko tästä maasta naista voi löytää.. kaikki etsivät jotain prinssi uljasta..

T: luovuttanut suomalaisten naisten suhteen..

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Veikkaan, että vaivaa nimenomaan nuoria miehiä. Poikiahan syntyy jo lähtökohtaisesti enemmän kuin tyttöjä, eli osa miehistä jää väkisinkin ilman puolisoa. Nuo "20 000 etelän miestä" vinouttavat sukupuolijakaumaa entisestään.

Tuon korjaaminen voikin sitten olla hankalaa. Ilmeisesti naiskiintiöitä ei maahanmuuttoon saa soveltaa, ja syntyvien lasten sukupuoleen vaikuttaminen lääketieteellisin keinoin on myös taidettu tuomita epäeettiseksi. Eivätkä kaikki edes pidä miesten puolison puutetta ongelmana, koska ainahan voi käyttää kättä tai ryhtyä homoksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Tarkalleen ottaen; suurella osalla nuorista miehistä on puute naisesta, pienellä osalla taas naisia riittää jonglöörattavaksi asti. Tullaan teesiin: keskimääräinen nainen on ennemmin "korkeatasoisen" miehen "joku säätö" kuin keskimääräisen miehen rakastettu.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Naiset eivät yleensä ottaen etsi puolisokseen mitään prinssejä. Monelle riittää kunnon heppu joka omaa edes kohtalaiset käytöstavat.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

lol.. Ehkä sinun sukupolessa/iässä.. Meidän naisilla kun nykyisin tämä netin ihmeelinen deitti maailma, jossa on 10 miestä yhtä naista kohden... Siitä on naisen hyvä valita..

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No kiitos 26 vuotta avoliittoa ja vieläkin pörrää hyvin, oman rakkaan kanssa. Mäkin olen ollut nuori nääs.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #9

Ajat muuttuvat.. Nykyään on vähän erillaista kuin 26v. sitten.. :) Onneksi olkoon muuten, tuo luku on jo huikea, ja ihana nähdä aina että ihmiset pysyvät yhdessä pitkään! Toivottavasti onnenne kestää loppuun saakka :)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Suomalaisilla miehillä taitaa myös olla useammin useita vaimoja kuin naisilla miehiä. Tai siis nykyisen lain mukaan vain uusimman vaimon kanssa saa olla virallisesti naimisissa, mutta vaikutus on aika sama kuin moniavioisuudessa. Ex-vaimot eivät uudelleenavioidu yhtä helposti.

Miehille uudelleenavioituminen merkitsee mahdollisuutta saada lisää lapsia uuden naisen kanssa, kun taas naisille enemmän miehiä tarkoittaa jopa vähemmän lapsia. Aiheesta näyttäisi olevan suomalaistutkimuskin (Jokela 2010), joskin amerikkalaisella aineistolla. Tutkimuksessa havaittu yhteys oli sinällään selkeä, joskaan ei dramaattinen. Miehistä 22 % jäi kokonaan lapsettomiksi, kun naisista 16 %.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kyllä suomalainen mies kelpaa siinä vaiheessa kun etelän miehwn kanssa on lapsi tehty eikä parisuhde olekaan enää auvoa ja tartteis talonmiehen ja elättäjän

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuo kuullostaa katkeran miehen puheelta. :) Taas uhriudutaan huolella. Ja tietenkin mamujen vika.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Voi olla. Mutta etkö tunnista yleisilmiötä, johon herra Laulajainen viittaa?

Naisilla esiintyy sellaista pariutumiskäyttäytymistä, jossa lähdetään "villin, erilaisen ja vapaan rentun" mukaan nuorena ja homman kustua - kun isi on työtä vailla, koukussa, lähestymiskiellossa tai vankilassa - tukkaa heitellään olalta olalle villakangastakkisen, asuntonsa maksaneen ja luottokortillisen miehen edessä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Onnellisesti naimisissa, joten poltellaan vaan rauhanpiippua.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Yli 40v eronneen kaverin kommentti oli että hän hakee parisuhdetta mutta tarjolla on vain talonmiehen ja varaiskän pestejä

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eiköhän syntyvyyteen vaikuta rahanpuute? Se työpaikka ja palkallinen työ on nuorilta jäänyt saamatta.
Viksua porukkaa .Kuka pöljä lähtisi perustamaan perhettä ja hankkimaan lapsia toimeentulotuella 487e/kk? Tai 9e/pv ilmaistyöllä toimeentulotukea vastaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ai kuka pöljä? Tt-tuki ad infinitum on esim. tiettyjen vieraskielisten ryhmien elämäntavan ja elintason kulmakivi. Ovatko he pöljiä?

Ehkä ovat, ehkä eivät.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

1.pöljä
puhekieltä typerä, hölmö,

joka Tekisi lapsia Kelan tuilla Hurstin-leipäjonon jatkoksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #20

Toimituksen poiminnat