ToniRintala

Brexit-keskustelua: Juupas ja Eipäs juttelee

EU:n puolustaja Juupas: Brexit tulee briteille kalliiksi! Brexittiä kannattavat ovat typeriä.
EU:n arvostelija Eipäs: Britit säästää rahaa ja työllisyys nousee, kun se eroaa EU:sta.
Juupas: Mut autoteollisuus pakenee.
Eipäs: Ei välttämättä.
Juupas: Kyl ne pakenee.
Eipäs: Se jää nähtäväksi. Uusia investointeja tulee tilalle. EU-puolustajien ennustukset on tähänkin saakka kaikki menneet huti.
Juupas: Brexit on ksenofobiaa ja typeryyttä.
Eipäs: Onko ksenofilia sitten parempi?
Juupas: Voitko poistua, kun vääriä mielipiteitä esittäviä ei tänne suvaita. Kirjoita oma blogi ja perustele siellä haluamallasi tavalla.
Eipäs: Vai niin. EU uhkailee, kiristää ja kiusaa. Ja nyt eri mieltä olevat ajetaan täältäkin pois.
Juupas: Ei EU ketään uhkaile.
Eipäs: Juncker on todennut: "Kukaan ei enää uskalla erota EU:sta, kun he näkevät miten Britanniaa rangaistaan". Eikö tuo ole uhkailua?
Juupas: Keksit ihan itse näitä.
Eipäs: Uutisessa oli tuo. Itse keksit näitä väitteitä, että Brexit on huono asia.
Juupas: No onhan se.
Eipäs: Mutta et perustele?
Juupas: Palasit sitten tänne pyörittämään samaa levyäsi. Väitteitä vailla minkäänlaisia perusteluja. Pelkkää mutu-tietoa.
Eipäs: Voisitko perustella väitteesi?
Juupas: En.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Eipäs: Britit säästää rahaa ja työllisyys nousee, kun se eroaa EU:sta."

Tuota lausetta tukevia argumentteja ei juuri enää esiinny Iso-Britannian sisällä. Ei ekonomistien piiristä, ei johtavilta toimialoilta, ei yliopistoilta, eikä edes maan valtiovarain ministeriöstä. Vaikka maailmalla menee hyvin UK on tipahtanut ennen Brexitiä valinneesta G7 kasvukuninkaasta hännnille. Keulaan on noussut EU:n kanssa keväällä vapaakauppasopimuksen tehnyt Kanada (7 vuotta kesti vääntö). Mutta blogistilta löytynee (tai sen kirjoittajalta?) löytynee perusteltua tietoa/ennustetta asian väitteeksi. Toki onhan tuo aikaskaala vapaa. Esim. 20 vuoden kuluttua??

http://www.independent.co.uk/voices/brexit-budget-...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Britit eivät itse laske venäläisomisteista The Independentiä juurikaan brittipressiksi.

Britit ostavat EU-maista 70 miljardilla eurolla enemmän tavaraa, mitä sinne vievät, joten kellä se pallo olikaan ? Jos EU nyt alkaisi olla aivan tavattoman hankala Brexitin suhteen, niin eihän siinä olisi päätä ei häntää varsinkaan Britanniaan vievien suurten jäsenmaiden Saksan, Espanjan, Ranskan ja Italian kannalta.

Suomesta Britanniaan vietävän sahatavarankin britit voivat korvata Brexitin jälkeen helposti vaikkapa venäläisellä puulla.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kerro Kiiski, mistä brittilehdestä haluat linkin?

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Kysymys on siitä onko Brexit prosessi vaikuttanut ja vaikuttaako se Iso-Britannian talouskasvuun heikentävästi vai vahvistavasti. Ja miksi sikäläinen parlamentti on niin sekaisin? Itsenäinen valtio. Saa osta puutkin yms. aivan mistä haluaa.

Sorry. FT on maksullinen mutta kyllä sen kestää jos haluaa olla ajan tasalla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Seppo Turunen,

kai sinäkin ymmärrät, että Brexitin suhteen yksittäinen brittiläinen lehti voi olla vain joko puolesta tai vastaan. Näistä löydät helposti listan googlailemalla sopivin hakusanoin.

FT ja Guardian ovat remain-pressiä, joita varmasti lainailet omien näkemyksiesi puitteissa. On myös olemassa vastakkaista leave-pressiä, joilla on sitten aivan vastakkaiset mielipiteet.

Joka tapauksessa Brexitistä on tehty kärpäsestä härkänen ja itse ihmettelen muutamien fanaattista suhtautumista brittien eroon unionista, sillä eihän se todellakaan meille mitään kuulu - tehkööt mitä lystäävät. Kaikenlainen masturboiminen asian kauheista seurauksista Britannialle on tosiasioiden valossa
itsensä pettämistä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

No - itse aion olla jatkossakin mukana kaupanteossa Iso-Britanniaan. Kyllä asioitten ennakointi kiinnostaa todella paljon. Minun näkemykseni perustuvat myös konkreettiseen yhteistyöhön suomalaisen ja brittiläisen elinkeinoelämän kesken. On siinä toki välissä paikoin saksalaista ja hollantilaistakin näkemystä. Vaikka toivotaan hyvää - silti joutuu tekemään tällä kertaa muunkinlaisia skenaarioita. Ei näistä kannata kierroksia ottaa. Sanoisin että saksalainen DIHK omaa mielestäni kaikkein realistisemman näkemyksen Brexitin vaikutuksiin. Ja toisaalta. Eihän ero ole vielä selvä. Kyllä se siitä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #5

Ero on selvä. Olisi varsin vaikea kuvitella millä mekanismilla ero peruuntuisi ?

EU:lla ja EMU:lla on puolestaan edessään samat vanhat ongelmat, joihin ei olla vielä tolkkua saatu. Saksan kauppataseen ylijäämää ei yhteisvaluutta kestä enää kauaakaan ja ongelman ratkaisu tässä heterogeenisessa ympäristössä täysin mahdoton, mikäli Saksa ei ala koko Euroopan sosiaalitoimistoksi liittovaltion mallin mukaan - ja sehän siihen ei ala.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #6

Eipäs: Britit säästää rahaa ja työllisyys nousee, kun se eroaa EU:sta."

On se kummallista kun pyytää perusteluja blogistilta sanomaansa, on Kiiski puunostossa Venäjältä, ilmoittaa, ettei brittiläiset arvosta venäläisen oligarkin omistamaa lehteä, väittää eroa selväksi, vaikka neuvottelut ovat alkutekijöissään. Sitten vielä johdattelee itsensä "masturboimaan" (anteeksi lainaus) EU:n ja EMU:n ongelmiin, päätyen siihen, ettei Saksa ala koko Euroopan sosiaalitoimistoksi. Hyvää ja erinomaista päivän jatkoa! Sorry, että ilmeisesti nostatin verenpainetta Kiiskeltä. Kyllä se siitä. Muutaman kerran syväänhengitystä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #7

Kuten jo aiemmin totesin, Turusen ja kumppaneiden ( Lukkala , Nylund ) tunteenomainen kirjoittelu Brexitistä on omituista. Fiksuimmat meistä toteavat, että aika tulee näyttämään eron seuraukset aikanaan ilman hornan tulia, eikä siinä silloin Turusen, Lukkalan tai Nylundin höpötykset ole tällöin olleellisia tai relevantteja edes ennustajamummon roolissa tai luudalla lentäen.

Brtit pärjäävät varmasti ilman EU:a ja päinvastoin omin sopimuksin, kuten on ollut jo tuhannen vuoden ajan.

Mikä tässä asiassa Turusta niin ahdistaa ?

PS: Britannian työttömyysaste on nyt 4,4 %, eli maassa vallitsee käytännössä täystyöllisyys, josta Turunen voisi itse päätellä kykyjensä mukaan maan työllisyyden laadun.

Toimituksen poiminnat